Избор на столче за кола - 3

• 49 628
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Здравейте. Спряла съм се на столче , което се върти и детето се вози максимално време обърнато назад.
Кое ще ми препоръчате от тези двете и защо? Кое "ляга"повече в позиция за спане като е обърнато на едната и на другата страна (напред/назад)?
•Cybex PLATINUM Sirona Plus
•Maxi Cosi AxissFix

# 601
Здравейте. Четох, четох, уж да си намеря отговор на въпроса, ама вие доста сте писали, а аз съм супер неориентирана... Grinning Така, че моля за помощ и нямам конкретен въпрос, те са много. Чакаме бебе април. Купихме количка, която е 2 в 1, не е 3 в 1. Нямаме кошче към количката, което да става и за кола (до колкото разбрах, има и такива). В няколко магазина ни предложиха столчета с Изофикс система, защото били най-сигурни. Чудя се кой е най-безопасния, удобния за нас и бебето, и изгоден вариант. Също дали трябва да си купуваме отделно ''кошче'' и столче, защото предполагам ще се наложи да го нося това бебче насам-натам - я на лекар, я на гости, и ще трябва да стои някъде Grinning Ей на това столче хвърлихме око в Айко https://aiko-bg.com/product-34465070068 - 0 до 36 кг с Изофикс. Какво мислите? Благодаря предварително за мненията.

# 602
Това е някаква бутафория. Няма как стол, който обхваща всички категории да е добър, особено от айко и то за тия пари.
За бебето е добре да имате кошница, за да го носите, но не е задължително. На besafe, на britax, на cybex, имат варианти които са от бебе до 18 кг или до 104 см височина, което са 4 години някъде. Такава комбинация е допустима, но го няма удобството да се носи бебето с кошницата, но пък се пести от един стол. За дете над 4 години си трябва голям стол.
Изофикса е безопасен, но ако е качествен, евтините се чупят, гледала съм такъв краш тест, та бих казала,че за евтин стол е по-добре да се върже с коланите. При евтините столове пътя на колана не е добре измислен и не стоят добре в колата, мърдат, скърцат, докато при скъпите не мръдва, но там инсталирането е сложно с колани, за лаик 1 час, за Рошко 5 мин, сигурна съм Simple Smile

# 603
Джо, аз лично бих взела най-обикновено кошче за количка и за кола, което се поставя с колана на колата. Ако ще се ползва само за детската консултация и за малко ходене насам-натам из града, не виждам смисъл да се хвърля една чанта с пари за столче, което ще се ползва малко в колата. Аз лично купих боклук за 70 лева точно с това предназначение. Сега, когато сме взели по-сигурно столче, старото го ползвам, за да седи в него на дивана в кухнята или за да оставям бебето в него в коридора докато си обувам обувките за разходка 😃 Сега всички ще кажат, че давам ужасни съвети...

# 604
Джо, аз лично бих взела най-обикновено кошче за количка и за кола, което се поставя с колана на колата. Ако ще се ползва само за детската консултация и за малко ходене насам-натам из града, не виждам смисъл да се хвърля една чанта с пари за столче, което ще се ползва малко в колата. Аз лично купих боклук за 70 лева точно с това предназначение. Сега, когато сме взели по-сигурно столче, старото го ползвам, за да седи в него на дивана в кухнята или за да оставям бебето в него в коридора докато си обувам обувките за разходка 😃 Сега всички ще кажат, че давам ужасни съвети...
Не, със сигурност ще се ползва столчето в колата почти всеки ден, както и за пътувания предполагам. Просто се чудех като отидем в бабите на гости в началото (примерно), къде ще го държа това бебе да лежи Grinning Но в крайна сметка май има и други варианти, не е задължително да е в кош/кошница...
Ваня, т.е. за този бюджет по-добре да се купи столче без Изофикс. И реално трябва да избирам - или да имам удобствтото да се носи бебето с този стол/кош, или стола да бъде от 0 до 18кг? Горе-долу разбрала ли съм какво имаш предвид Grinning

# 605
Не, със сигурност ще се ползва столчето в колата почти всеки ден, както и за пътувания предполагам. Просто се чудех като отидем в бабите на гости в началото (примерно), къде ще го държа това бебе да лежи Grinning Но в крайна сметка май има и други варианти, не е задължително да е в кош/кошница...

В столче за кола не се препоръчва да стои бебе повече от половин час, мисля. Така ч, като отидете на гости на бабата, го слагате да лежи на леглото или дивана.

# 606
Ами ако по пътя за детската консултация стане инцидент? Или в 5те минути до магазина?
Наистина съвет за евтино столче не е добър.
Аз лично не бих си простила, ако стане нещо.

# 607
Детската консултация ми е на 2 пресечки, не ми се даваха много пари точно за този тип кошница столче. Всички знаем, че в случай на тежък инцидент, не дай си Боже, трудно да разчитаме на столчето. Нашето почти не е ползвано, така че не съжалявам. Но щом дамата има намерение да пътува много, нека заложи на по-скъпо. Аз само изразявам мнение.

# 608
Все пак кошницата може да се ползва до 13кг или над година. Със сигурност някои кошчета биха свършили по-добра работа при инцидент от  някой "боклук". Но всеки знае за себе си какви са му приоритетите. Разбира се, ако нямате никаква възможност за хубаво кошче, е по-добре евтино, отколкото никакво. По-добре да се спестят 100-200лв от количка и да се вложат в по-скъпо кошче, или от дрехи, от играчки, от по-евтини памперси и т.н.

# 609
Е как да не се разчита на столчето за кола при инцидент? Защо тогава някой столчета не минават краш тестове?!

Едно е да изразиш мнение, че не ти се дават пари, различно е да отхвърляш резултатите от проведените тестове.

# 610
Не съм отхвърлила нищо, успокойте се 😃 Казах само, че не бих купила скъпа кошница 0-9 или 0-13, защото бебето ми на 5 месеца е 9.600 и чак сега ѝ взех качествено столче.

# 611
Е да де, ама жената тепърва ще ражда, доста има да го ползва, та не знам вашият съвет как се отнася до нейната ситуация. За нейният бюджет може да си вземе хубава кошница, а след година да вземе следващото столче.

А сега се сетих, че на гости може да ползвате зимния кош на количката. Бебчето трябва да прекарва най-дълго време в легнало положение, да не му се натоварва гръбначето, затова кошчета и люлки се използват ограничено време.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 11:56 от Pistachio

# 612
  • Пловдив
Аз и друго не разбирам в тази тема, питат ви нещо, с конкретни примери и се започва като развалена грамофонна плоча едни и същи марки. Не мислите ли, че всеки може да разгледа какво се предлага онлайн и как вървят като цена, след като дава конкретни примери се подразбира, че финансово може да си позволи тях?
Чета, смятам, общувам с разнородни хора...но явно тук списващите взимате доходи над 2000лв, за да не ви е проблем, да дадете 500-600лв, за детски стол, няма лошо не ме разбирайте погрешно, но може да съдействате и при по-евтини примери като кажете стол А това и това е плюс, стол Б това и това и питащия да си прецени. Защото за моето запитване и двата не ставали...да и за лек автомобил примерно знам какви екстри и возия е хубаво, но купувам автомобил спрямо бюджета, с който разполага семейството ми.

# 613
Аз и друго не разбирам в тази тема, питат ви нещо, с конкретни примери и се започва като развалена грамофонна плоча едни и същи марки. Не мислите ли, че всеки може да разгледа какво се предлага онлайн и как вървят като цена, след като дава конкретни примери се подразбира, че финансово може да си позволи тях?
Чета, смятам, общувам с разнородни хора...но явно тук списващите взимате доходи над 2000лв, за да не ви е проблем, да дадете 500-600лв, за детски стол, няма лошо не ме разбирайте погрешно, но може да съдействате и при по-евтини примери като кажете стол А това и това е плюс, стол Б това и това и питащия да си прецени. Защото за моето запитване и двата не ставали...да и за лек автомобил примерно знам какви екстри и возия е хубаво, но купувам автомобил спрямо бюджета, с който разполага семейството ми.
Предполагам, че не са ги ползвали, затова не могат да кажат нищо. Гледам, че в нашата фейсбук група на мамите редовно се обсъждат бюджетни столчета. Можете да пробвате, сигурно и Пловдивска имате.
Аз съм виждала това на живо от двете, които поставихте:
https://detence.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D … ue-520004011.html
Обаче не си спомням, то можеше само по посока на движението да се монтира, нали така? Въпреки всичко, ако го пробвам и детето се чувства добре, него бих взела. Просто Cybex ми се струват повече фирма, на която може да се има доверие. Мони не са ли български? Имахме тяхно легло и не съм особено доволна. Те все обещават супер много функции и после все нещо не е както трябва. На теория звучи добре, на практика - не толкова.
ето тук може да прочетете повече за регулациите и сигурността, на които отговаря.
https://cybex-online.com/bg-bg/safetycenter/safety-regulations
И карайте по-внимателно като сте с детето, защото и малък удар може да им докара травми във врата. Успех!

# 614
  • София
Специално столчетата за кола в днешни дни са изключително важни.За мен е приоритетно да е хубаво,а хубавите са си скъпи.Дай Боже никога никой от нас да не изпитва здравината на столчетата,които е взел.
Не е глезотия за мен това да вземеш хубав стол,напротив.Нямам против да бутам евтина или втора ръка количка ,дрешки,легло и каквото се сетите още.Ако съм определила даден бюджет за бебето,бих го редуцирала така,че да мога да вмъкна хубав и качествен стол/кош за сметка на всичко останало за детето.

Общи условия

Активация на акаунт