Избор на столче за кола - 3

• 49 608
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Моето е на 10 и още е в столче. На нашето столче в описанието пише, че когато детето стане 25 кг може да махнем облегалката на столчето и да бъде само със седалка. А моето е още 20 кг и си стои в столчето. Идеално и е за тези кг .Столчето ни е трансформиращо се, може да се махне облегалката.
Пише още, след 12 г. и 35 кг може да е без помощно средство, директно на седалката на колата. Може и за височина да пише нещо, но тъй като кг са ни много назад, не си и помисляме да се вози без нужната защита.

# 631
Моето е на 10 и още е в столче. На нашето столче в описанието пише, че когато детето стане 25 кг може да махнем облегалката на столчето и да бъде само със седалка. А моето е още 20 кг и си стои в столчето. Идеално и е за тези кг .Столчето ни е трансформиращо се, може да се махне облегалката.
Пише още, след 12 г. и 35 кг може да е без помощно средство, директно на седалката на колата. Може и за височина да пише нещо, но тъй като кг са ни много назад, не си и помисляме да се вози без нужната защита.
Каква марка е столчето Ви?

# 632
Затруднявам се в момента да отговоря. Столчето е купувано доста отдавна, още като го преместихме от кошницата. Значи преди около 9 години. И сега сигурно го няма този модел. Ще погледна утре в колата. Не беше от скъпите, но пък ето здраво е толкова години и още ще се ползва.

# 633
Здравейте. На колко бяха децата Ви когато им купихте седалка за кола? Моето е на 3,8 години. И бихте ли ми препоръчали марка . Благодаря.

И аз не бих сложила детето си в такова нещо. Не ми се струват достатъчно удобни, за сигурни пък изобщо. Синът ми е на 8 години и 4 месеца и се вози в стол. Мисля да бъде така, докато столът позволява. Може би още около 3 години - ще видим как расте, че моето е високо. В момента е 138 см.

# 634
  • Варна
няма да коментирам, само ще ви покажа разликата между седалка с облегалка и само седалка

и при страничен удар

Не беше от скъпите, но пък ето здраво е толкова години и още ще се ползва.

"здраво" ???

За съжаление колко е здраво едно столче, може да се оцени, само когато то е участвало в злополука и си е свършило работата.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 09:17 от РОШКО

# 635
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Проблема със столчетата, е че материала старее, столче на 9 години вече е взело-дало,  ясно ми е, че от една страна опира до пари и възможност, и на никого не му се дават, от друга, всеки си казва "Абе внимателно карам, на мен не може да ми се случи..." , но все пак дано не разбираме никога колко са ни здрави столчетата.

# 636
Тъкмо щях да кажа, че столче на 9г. вече е амортизирано, все пак материалите стареят.

# 637
А, изненадана съм! Как пък реши, та намеси пари? На столчето не ми е писало, че има срок на употреба, за да го сменя! Сигурна съм, но пък може и да не съм обърнала внимание. Къде да проверя какъв му е срокът, за да знам кога да сменя? Кои са признаците, които да гледаме, когато вече е време за смяна? Сериозно питам.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 10:18 от laurentin

# 638
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А, изненадана съм! Как пък реши, та намеси пари? На столчето не ми е писнало, че има срок на употреба, за да го сменя! Сигурна съм, но пък може и да не съм обърнала внимание. Къде да проверя какъв му е срокът, за да знам кога да сменя? Кои са признаците, които да гледаме, когато вече е време за смяна? Сериозно питам.
Не визирах конкретно теб, за имане или нямане на пари, писах по принцип. Всяко детско столче за кола има крайна дата на експлоатация и обикновено е поставена на долната страна на столчето. Продължителността на годност зависи от производителя и материалите, които е вложил в продукта.

# 639
Благодаря! Ще погледна значи, днес около обяд, като отида да вземам детето. Ще потърся и документи. Пазя общо взето подобни неща.
Някакси, ми е останало в главата, че след като производителят е коментирал кг, възраст и трансформация, е мислел за срок на употреба, но грешки винаги стават. Благодаря за обръщането на внимание!

# 640
  • have faith and be patient ..
Тези седалки не знам защо изобщо се предлагат... Дъщеря ми е на 6 и половина г. И преди месец и купих стол 15-36... Фо сега съм сменила кошница, стол 0-18, стол 9-25 и сега последно 15-36.. С мъжа ми сме в постоянен спор с тези столчета, ноназ изобщо нямам намерение да отстъпвам, а и всичко отива за малката ми дъщеря по реда си

# 641
Имам спомен, че съм чела с колко нама.ява безопасността при Х годинш ползване, спомням си че се бях впечатлила. Микля, че около 4 години беше добре да се използва един стол. Проблема е, че не просто сторее при идеални условия, а че старее на слънце, на студ и тези температурни промени го скапват.

# 642
  • Пловдив
Ние имаме стол. Седалка имаме при баба ,но не я ползваме. Сега даже се замислям за пътите , в които е ползвана и направо се втрещявам. По принцип имахме втори стол при баба до 6 годишна. Сега е на 10 и леко мрънка, че е в стол, но не отстъпвам за седалка. Децата ми не ползват нещата си едно на друго, защото имат 9 години разлика. И аз знам, че не е хубаво да се ползват дълго столчетата. И ги сменям.

# 643
Добре, аз искам да питам. Моя син е на 9 години. 44 кг е и е висок 148 см. Стола му от 1 година не го побира, от тогава се вози на седалка, ама и дя е до 36 кг. Не е ли време вече да е само с коланите на колата-предвид килограмите и ръста му?

# 644
  • Бургас
Моя малкия син е на 10, също доста едър за възрастта си и от миналата година е без нищо в колата, само с колан. Преди това беше известно време с такава седалка, защото колана му беше висок.

Общи условия

Активация на акаунт