Избор на столче за кола - 3

• 49 631
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
В темата многократно сме обсъждали удълженото возене обратно на движението. По мое мнение на децата им е по-удобно да се возят така, защото има къде да си държат/подпрат краката. По посока на движението крачетата увисват, самите седалки нямат добър наклон и главата често клюма при сън.

# 136
  • Варна
В темата многократно сме обсъждали удълженото возене обратно на движението. По мое мнение на децата им е по-удобно да се возят така, защото има къде да си държат/подпрат краката. По посока на движението крачетата увисват, самите седалки нямат добър наклон и главата често клюма при сън.

Обясявам за сгънатите крака, за да няма после учудени и разочаровани.
В чужбина намират возенето със сгънати крака за напълно приемливо, тук наблюденията ми са, че по - скоро не го приемат (с малки изключения)

# 137
РОШКО, Много благодаря за изчерпателния отговор!

Диамантче, Нова съм тук и не съм чела старите теми. Извинявам се, че задавам въпроси, по които вече е било коментирано.  Смятам, че  е полезно  да се опресни информацията и заради тези, които са тук от скоро, също като мен. Simple Smile

# 138
  • Пловдив
Здравейте! Имам няколко въпроса, като първият може да ви се стори изключително тъп.
1. В сайта на ADAC, в таблицата за проведени краш тестове на столчетата има легенда с различни цветове и цифри. Колкото по-голяма е цифрата и отива към червения цвят, толкова по-зле е резултатът от съответния тест, нали? Най-добрите столчета са тези, на които всички показатели са им в зеления цвят, нали така?
2. Някой може ли да ми каже каква е разликата между следните модели на Cybex, изключвам цената?
Cybex Pallas M
Cybex Pallas M - Fix
Cybex Pallas Fix
Cybex Pallas 2 - Fix
3. Cybex Pallas или Britax Evolva, кое бихте препоръчали? Ще се ползва по посока на движението, в момента госпожицата е на 1г и 2 месеца, висока 86 см и тежи 13 кг, затова се оглеждам за столчета от 9 до 36 кг. Цената не е база за сравнение, защото така или иначе ще се взима на изплащане. Няма да откажа и друго предложение. Simple Smile

# 139
Здравейте,
Препоръчайте ми, моля, сигурно столче 0 - 18 кг с Isofix база и да има възможност за возене в двете посоки. Бюджета ми е до към 800 лв.

# 140
Здравейте,
Препоръчайте ми, моля, сигурно столче 0 - 18 кг с Isofix база и да има възможност за возене в двете посоки. Бюджета ми е до към 800 лв.
Cybex Sirona S i-size.Ценат му е 859лева,но примерно във Вис Виталис правят 7% отстъпка на сума от 800 до 1000лева и ще Ви излезе 799 лв.

# 141
Благодаря!
Ще отида да го видя на живо.
Каква е разликата между Sirona S, M, Z и Q?

# 142
А има ли столче, което се отделя от базата и може да се ползва и с коланите, което да може да се ползва и обратно на движението, да има полегнало положение, а ако може и да се върти ще е идеално. Бебо е на 8-9м (9кг)....
Май такова животно каквото търся няма, ама... 🤔

Мисля че peg perego имат столче,  което да се ползва с коланите, може и с база изофикс

# 143
  • Anywhere
Ако не Ви притеснява покупката на
 Cybex Sirona S i-size от Англия, ще Ви излезе 600лв с доставка до БГ Simple Smile има го както в ибей, така и в техните бебшки сайтове.

# 144
Здравейте, предстои ми смяна на кошницата със столче. Моля за вашите препоръки, тъй като съм лаик по темата и макар да прочетох тук-там съм объркана. Пътувам често на дълги разстояния с бебето, затова държа преди всичко на сигурността (да е минал достатъчно краштестове), ако е и удобно това ще е супер плюс. Изискванията ми са да е с isofix, да може да пътува обратно на движението (разбрах, че при повечето модели това на практика е около 2години и половина, с което съм окей). Бебето ми е на близо 9 месеца, 8.500кг и 71см. (не съм сигурна точно за коя група е) Нямам ограничение в бюджета, стига да е наистина сигурно. Гледах някои модели на britax, recaro, besafe, но не съм се спряла на нищо конкретно. Знам, че има достатъчно столчета на пазара, които покриват тези изисквания, но ще се радвам на мнения и повече актуална информация. Благодаря предварително!

# 145
И ние сме на същия етап,  desitka. Само, че нашето бебе е малко по-голямо, по-дълга е като цяло, на 8м. Голяма е закошницата, но малка за прекалено изправените столчета и се спряхме на столче, което покрива повече групи. Искаме хем да има полягане хем да може да се движи обратно на движението, хем да не е само до 105см защото тя върви доста височка и ще го ползваме малко време.

И май единственото такова е на cosatto all in all rotate. Какво мислите за него?
Cosatto май не е най-препоръчваната марка и като цяло май покриващите повече групи столчета май не са най-препоръчвани, но в нашия случай какво бихме могли друго да изберем?

Другото, което се чудя е защо в БГ са толкова мн по-скъпи и защо в английските сайтове този модел е на pre-order. Да не би да са изтеглили първоначалния тираж по някаква причина и сега да поправят нещо преди пак да го пуснат.

# 146
Здравейте и от мен Simple Smile
Моля за мнение за следните две столчета...и вие кое бихте препоръчали?

https://visvitalisbg.com/product/maxi-cosi-stolche-za-kola-titan … -36-kg-nomad-blue

https://rayatoys.com/stolche-za-kola-cybex-pallas-2-fix-grey-rabbit

# 147
  • София
Здравейте и от мен.
Отдавна не съм се включвала,до днес имахме столче за кола Britax Römer Evolva plus 1 2 3,но стана инцидент с колата (добре сме) и смятам че сигурността на столчето ни вече е под въпрос за съжаление,или поне аз не желая да си правя експерименти точно с това.
Та с една дума освен с нова кола,трябва да се сдобия и с ново столче.
 Чудя се дали да си взема същото ,или да се спра на Britax Römer Advansafix IV .
Единствената причина,поради която се замислям за смяна е това,че старият модел столче,за да бъде поставено в опция сън,трябва да бъде разкачено от коланите,което представлява неудобство.Освен това сравнявайки и краш тестовете Britax Römer Advansafix IV  ми се струва по-сигурното.

Имам и още един въпрос:
До каква височина детето може да ползва столчето с коланите за три точково закопчаване,а не на колата.
Моето момченце е на три години,но е към 104 см.
Приемам и препоръки за други столчета с високи резултати от ADAC тестовете.

# 148
  • Варна
Здравейте и от мен.
Отдавна не съм се включвала,до днес имахме столче за кола Britax Römer Evolva plus 1 2 3,но стана инцидент с колата (добре сме) и смятам че сигурността на столчето ни вече е под въпрос за съжаление,или поне аз не желая да си правя експерименти точно с това.
Та с една дума освен с нова кола,трябва да се сдобия и с ново столче.
 Чудя се дали да си взема същото ,или да се спра на Britax Römer Advansafix IV .
Единствената причина,поради която се замислям за смяна е това,че старият модел столче,за да бъде поставено в опция сън,трябва да бъде разкачено от коланите,което представлява неудобство.Освен това сравнявайки и краш тестовете Britax Römer Advansafix IV  ми се струва по-сигурното.

Имам и още един въпрос:
До каква височина детето може да ползва столчето с коланите за три точково закопчаване,а не на колата.
Моето момченце е на три години,но е към 104 см.
Приемам и препоръки за други столчета с високи резултати от ADAC тестовете.

Ако е 104 см., трябва да гледате столчетата в групара от 15-36 см. или 100-150 см..
Вариантите 9-36 кг. са предназначени за деца от по - малка възраст и реално след 100-105 см. им се отстраняват собствените колани и се превръщат в 15-36 кг. Simple Smile

# 149
  • София
Рошко,на мен ми се искаше максимално дълго да го возя с коланите на стола.
Няма ли някакъв такъв стол и за по-големи деца?
А от тази група 15-36,кое би ми препоръчал?Те вече сигурно нямат и опция за сън.
Няма значение цената.

Общи условия

Активация на акаунт