Избор на столче за кола - 3

• 50 479
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
То дали ще може трети човек да седне между двете столчета зависи и от колата Wink
Ние сме със сирона и сайбекс solution z - fix. Само в джип и то слабичка жена би могла да се събере между тях, според мен.

# 376
Спряхме се на Dualfixa от вносител в Бг. Благодаря за съветите и приятно возене на всички! ❤️

# 377
Здравейте мамчета!
Предстои ми закупуване на столче за кола и съм изправена пред дилема. Бебчо е на 4 месеца, 8 кг., 62 см. и кошницата от количката вече не му е удобна.
Чудя се кое е по-добре: столче 0-36 кг. или 9-36 кг.?
От коя марка сте доволни? Търся среден клас ( без Recaro, Cybex, Britax и т. н. те са ясни), с опция за сън, БЕЗ ИЗОФИКС и най-вече да му е удобно на бебчо.
Благодаря предварително на всички ОТЗОВАЛИ се!

# 378
Ние първо бяхме на Пег Перего, после преминахме на Макси Кози и сега сме на Бисейф. Понеже макси козито беше във вашата възрастова група, ще коментирам него.

Аз съм доволна от Maxi Cosi. Ползвахме от 9 до 25 кг, имаше опция за сън, возене обратно на движението и имаше краш тестове. В нашата кола позицията за сън беше много удобна. Не му падаше главата, ако заспи. Освен това имаше и за мен лично много полезната оцпия да издава сигнал и да свети зелено/червено, спрямо това, дали е монтирано правилно. Нашето беше с изофикс, но имат и много модели без. Столчето имаше и допълнителен плюс, поне за мен, че не запарваше много. Разбира се няма как да се изключи изпотяването, но то беше минимално.
Като известен недостатък мога да кажа, че платът, макар и да се почистваше лесно и да не оставяше петна, за близо 2 години ползване се протърка и изхаби. А ние като цяло много го пазихме,  имахме си покривало специално, не е яло детето в столчето, не е пило друго освен вода и така.

# 379
  • Варна
Здравейте мамчета!
Предстои ми закупуване на столче за кола и съм изправена пред дилема. Бебчо е на 4 месеца, 8 кг., 62 см. и кошницата от количката вече не му е удобна.
Чудя се кое е по-добре: столче 0-36 кг. или 9-36 кг.?
От коя марка сте доволни? Търся среден клас ( без Recaro, Cybex, Britax и т. н. те са ясни), с опция за сън, БЕЗ ИЗОФИКС и най-вече да му е удобно на бебчо.
Благодаря предварително на всички ОТЗОВАЛИ се!

На 4 месеца изобщо не може да мислите за 9-18кг. тъй като детето трябва да се вози обратно на движението най - малко до 9 месеца по стария стандарт и до 15 месеца по новия. Според Американската периатрична асоциация, най - малко до 2.5 години.
0-36 кг. - стол който ще ползвате 12 год. ????
Първо комбинираните столове не са най - безпасните, второ за периода от 12 год. материалите ще са достатъчно остаряли за да не могат да защитят добре детето в случай на злополука.
Трябва да съобразите, че вариантите до 36кг. без изофикс след 18 кг. реално не са монтирани, просто колана колата минава отгоре и държи и детето и стола.
И на последно място, удобството е последния критерии с който да се съобразявате, безопасността е на 1 място.

# 380
Здравейте, включвам се отново с питане. Ясно, че изофикс е по-предпочитания вариант, но след запитване в оторизирания сервиз на Опел в Бургас стана ясно, че на нашия автомобил изофикс система няма как да сложат. Та кое столче за кола бихте препоръчали, което да е без изофикс, да може да се вози и в двете посоки на движение и да има добра опция за сън ( необходимостта от краш тестовете мисля, че въобще не е необходимо да я коментирам). Бебка е на 10 месеца и половина, 77 см, 8,200кг. Конкретен бюджет не сме определили

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 12:43 от Anichka 89

# 381
Няма такова столче по -напред е писано.

# 382
Здравейте, включвам се отново с питане. Ясно, че изофикс е по-предпочитания вариант, но след запитване в оторизирания сервиз на Опел в Бургас стана ясно, че на нашия автомобил изофикс система няма как да сложат. Та кое столче за кола бихте препоръчали, което да е без изофикс, да може да се вози и в двете посоки на движение и да има добра опция за сън ( необходимостта от краш тестовете мисля, че въобще не е необходимо да я коментирам). Бебка е на 10 месеца и половина, 77 см, 8,200кг. Конкретен бюджет не сме определили

Каква е причината да искате ползване в двете посоки?
Столчета с удъжено ползване обратно на движението и с монтаж чрез коланите, има доста добри (и на Бисейф и на Акскид).

# 383

Каква е причината да искате ползване в двете посоки?
Столчета с удъжено ползване обратно на движението и с монтаж чрез коланите, има доста добри (и на Бисейф и на Акскид).
Защото искам да имам опции. Задължителната възраст за возене обратно на движението изтича след половин година, след което все още не знам как ще се вози

# 384
Здравейте, може ли мнение за столче Cosatto Стол за кола All in All Rotate (0-36 кг.) Sea Monsters CT4263. Търсим за малчо столче и не знаем към какво да се насочим. Благодаря!

# 385
Здравейте, може ли мнение за столче Cosatto Стол за кола All in All Rotate (0-36 кг.) Sea Monsters CT4263. Търсим за малчо столче и не знаем към какво да се насочим. Благодаря!

И аз се бях насочила към него, защото е 0-36, но прочетох, че не са надеждни. За тези пари купих cybex sirona s i-size от Англия, 0-4г., но според мен трябва детето да има 6 месеца, защото легналото положение е почти седнало.

# 386
След опита си със стол за хранене и легло за пътуване на Косато нищо повече не бих купила на тази марка - оказаха се изключително некачествени и непрактични. И понеже са ползвани ограничено време, докато сме били в България, мога да направя сравнение с тези, които използвахме ежедневно. А пък неща, свързани със сигурността на детето като стол за кола и количка, никога не бих взела на тази марка.

# 387
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате подходящо столче за кола, защото силно се обърквам от огромния избор. Детето е почти на 5 месеца и тежи 7,5кг.и кошницата започва да му омалява.. Интересува ни столче, което да може да се използва максимално дълго време, да има isofix, да може да се монтира и двете посоки на движение или да да се завърта и да осигурява максимална безопасност. Бюджета ни е до 800лв.
Благодаря предварително!

# 388
Веселин, точно на предната страница обсъждахме такива столчета.

# 389
Да се използва максимално дълго и да осигурява максимална безопасност са несъвместими понятия. Малките деца и особено бебетата, трябва да се возят обратно на движението поне до 4 години - това е максимално безопасно.

Общи условия

Активация на акаунт