Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 25 933
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
  • България
Аз ще последвам съвета на една съфорумка, която ми предложи да не се мъча с Вещерът.
Произведението на Сапковски все пак не ми е от най-любимите, но с гаврата с Колелото на времето няма да си губя времето.
Особено, след като за себе си благодарение на Петя Hug открих корейските сериали.
Ели, искаш сериали за пътуване във времето. Не е корейски обаче, японски е:
https://mydramalist.com/10570-time-spiral
Time Spiral (2014).

# 466
  • Чужбина
Добре, че снимките на Игра на тронове започнаха през 2010-та. Същото важи май и за 2012-та за Викингите. Иначе, нищо чудно викингите да се бяха оказали чернокожи, ако кастът следваше да се направи сега.

# 467
  • София
споко, това е само началото.
след няколко години ще имаме римейкове на всички класики в жанровете, но с черни в главните роли.

# 468
Хаха, след няколко години политкоректната вълна ще отмине Wink Все някога компаниите ще се осъзнаят, не може само да наливат пари в губещи продукции. Ще им омръзне.
Впрочем, сега се очаква лайф екшън версията на Мулан да се окаже огромен финансов провал, заради коронавируса. Филмът е променен, така че да се хареса специално на китайската публика (т.е. няма да е като анимацията), а там доста кина са затворени.

# 469
  • България
За съжаление не очаквам промяна към добро по отношение на киното.
Черните се множат, ние намаляваме, като добавим и факта, че много бели си падат по тъмни, шансът да гледаме класика или фентъзи с бели е доста нисък.
Затова започнах да прехвърлям и на дискове най-добрите стари екранизации.
Лично за мен е супер успокояващо, че жълтите трудно ще станат политкоректни и ще имам какво ново да гледам.
Покрай фантастиката във филмите им, започнах да научавам и много интересни неща за историята им.
Впечатли ли ме нещо, веднага започвам да ровя за информация за историческите събития.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 13:44 от МоарейнД

# 470
И аз си търся допълнителна информация из нета - има много клипове, а също и интересни статии Simple Smile
Преди около месец дочетох Пътешествие на Запад (китайски приключенски епос за краля на маймуните) - книгата е писана през 16-ти век, а има звучене на съвременно фентъзи, докато европейските книги от средните векове са смехотворни в лошия смисъл... Започвам да си мисля, че китайците с право са се имали за по-цивилизовани...
Това, естествено, не значи, че източните култури нямат проблеми - имат и то много, но там действат други фактори, които просто не могат да се избегнат...

За западните филми си мисля, че като нищо ще започнат да правят по няколко версии (по-консервативна и по-"прогресивна"), след като видят, че сегашният подход не работи.

# 471
  • София
Пикар кога е бил борг?
Не съм гледала всички Стар Треци и не го знам този момент.

# 472
Пикар кога е бил борг?
Не съм гледала всички Стар Треци и не го знам този момент.
В края на 3 сезон го асимилираха.

# 473
Да, аз си го спомням като борг, макар че ми е смътно - гледала съм го преди години... Беше с някакво римско име - Локотус или нещо подобно...

# 474
Да,политическата коректност превзе киното и сериалите.Черната Ариел направо удари дъното.Откога самочувствието на чернокожите стана по-важно от това на всички останали?Между другото,в последните години,имаше в Америка повече от един случай на предполагаемо неправомерно застрелян чернокож от полицай и дори покрай това се създаде движението Black lives matter,може тези вълнения да са повлияли и на Холивуд,нищо чудно.Не че и все още няма расистки настроения.Имаше доста грозни изказвания срещу момиченцето,което играеше Ру в Игрите на Глада.Е,в книгата май героинята се описваше с тъмна кожа и в този случай мисля,че нямаше нищо чак толкова възмутително.
Но ти да изтипосаш като чернокожа малката русалка,само за да угодиш на тълпите...това си е направо престъпление.Да пренапишеш историята,за да създадеш някакво илюзорно чувство за справедливост и възмездие,може би...Все едно евреите да поискат от Холивуд да направи филми,в които историята е променена и не те,а нацистите отиват в концлагерите и са избити не 6 милиона евреи,а 6 милиона немци.Същата работа.Дайте да подменяме белите с черни,за да има справедливост и да са доволни масите.Историята е за да се учим от нея,не да я променяме.

# 475
  • София
аз тази нова малка русалка никога няма да я погледна.
надявам се на световен бойкот, но ние белите сме много над тия неща и ще им напълним касичката за съжаление.
виж черните се организират много по-добре и са като машина.

# 476
Според мен, ще е огромен провал Малката Русалка.
А Ру от Игрите на глада си е тъмнокожа - спомням си нещо в смисъл, че Катнис не може да я види между клоните заради цвета на кожата й ... Освен това, в нейният окръг май всички работеха по полетата, което отговаря на определен (малко расистки) стереотип.
Като споменахме Игрите на глада, четохте ли, че ще има нова книга - предистория? Ще бъде за президента Сноу .

# 477
  • Чужбина
Не знам, дали сте писали назад за The Stand. Не съм чела книгата, щото не съм фен на Кинг, но пише, че е фентъзи, т.е. не е ужаси.

Кастнали са James Marsden от Западен свят, Упи Голдбърг, както и Абрър Хард.

Надявах се, че Амбър повече няма да я кастват, въпреки че е много красива.

# 478
Още не е късно - може да я сменят.

# 479
  • София
Тъкмо се чудех тази авторка нищо друго ли не пише?!
Освен някаква детска поредица за Грегор, която не съм чела.

Общи условия

Активация на акаунт