Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 25 465
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Сигурно защото първият не е бил достатъчно политкоректен. С нетърпение чакам да започнат да губят повече пари - забавно ми е да следя какво се случва.
При Стар Уорс - уж беше огромен успех, но четох, че все още не са си избили парите, които са дали на Лукас за правата. Не знам дали е вярно, но дано да е Simple Smile

# 556
  • Чужбина
Освен фентъзи, sci-fi, свръхестествено, ми е приятно да гледам и исторически, за да сравнявам културите. Но Викингите не можах да го гледам, щото ми липсваше свръхестественото. Исках нещо магии, друиди, шамани ... ама нЕма.

Все по-трудно ми е да гледам конвенционален сериал. Май любим конвенционален, който съм гледала няколко пъти, е Ханибал. И то заради главните. Мадс ми е Revolving Hearts

Скрит текст:

Ей това нещо дано да е готино:
https://www.imdb.com/title/tt11228748/

История с паралелни светове. Муцка.

Гледам пак каста на Колелото ... WTF!

# 557
Да, този ще го гледам - преди няколко дни писах за него - ще участва главният от сериала за русалката (Лий Мин Хо), както и главната актриса от Гоблин. И режисьотът е известен, има хитови заглавия.

Само че ще трябва да чакаме всяка седмица за нова серия, защото сериалът е текущ, а не стар. Малко е досадно. Ако се чакат български субтитри - ще отнеме доста повече време...
П.п. Описанието в ИМДБ се отличава от това на други места. Информацията им за азиатски сериали често е неточна...

# 558
  • Чужбина
П.п. Описанието в ИМДБ се отличава от това на други места. Информацията им за азиатски сериали често е неточна...
Да, в asianwiki пише за Дявола.

Скрит текст:
The Devil is released into the human world and soon opens a door into a parallel world. The Devil asks if he lived a better life in the other world, if he could live in the other world. Against the Devil's question, Korean Emperor Lee Gon (Lee Min-Ho) tries to close the door to the parallel world and South Korean Detective Jung Tae-Eul (Kim Go-Eun) tries to protect the lives of people and the person she loves.

Много интересно, че конкретно в Южна Корея има преплитане на западни вярвания с източни митологии. Четох, че Джун-Ги е католик.

Ето го в Хотел Дел Луна като екзорцист:

Скрит текст:

# 559
Аз от сериалите разбрах, че корейците си имат християнски (западни) малки имена, освен корейските. Май се ползват само при погребение - поне това видях и се изненадах, когато отецът назова починалия с някакво напълно непознато име - сигурно няма гражданска значимост (не е в документите) и е само за църковни цели.

Догледах двата епизода на Девс -
Скрит текст:
предполагам, че сцената с Голгота беше само, за да се впечатли публиката, която се състои основно от западняци/християни. Митологичните заемки категорично са източни. Дори името на момиченцето, което е починало (и на което е кръстена компанията) - Амая, според мен е от "а" (непълен член на английски) + "мая" (илюзия - пак термин от индийската митология).
Те откриват как работи Вселената - все едно всичко е предварително написан код, който може да се разгадае и чрез него да се види който и да е момент от бъдещето или миналото. Това е известната теория, споделяна и от Илон Мъск, че светът е компютърна програма.
Скрит текст:
Не би трябвало персонажите да се стресират чак толкова - всички сме чели/чували за тези неща. А и човешкият ум винаги може да си създаде "вратички", ако подобна идея го кара да се чувства зле - някаква сила, която е над Съдбата или Кода. Това е функцията на Бог - и не изисква доказателство, само вяра Wink
Поне предполагам, че за това става дума.

# 560
  • Чужбина
Скрит текст:
О, да, това с Голгота бе действително впечатлително.
Но да не забравяме, че в Китай има между 40 и 67 млн християни, а в Индия са  над 26 млн. В Южна Корея са над 15 млн. На мене това смесване на елементите ми харесва много.

За името на детето е много интересно. Но някъде четох и друга теория. Сега ще я потърся.

P.S. Ето от доматите:

Скрит текст:
As it happens, the name was chosen because the girl who plays its enigmatic face is also named Amaya: Amaya Mizuno-Andre. Often Japanese in origin, the name also appears to enter the Romance languages from the Basque Country — though opinions do differ — where it translates from Euskera into English as “the beginning of the end” or simply “the end.”

“Oh my God, that is hilarious!” Garland said upon hearing about the Basque origin. “That was completely unintentional.”

Гарланд изглежда си пада по азиатско обаче. Дори са кастнали азиатци. Главната е смеска от японец и британо-аржентинка. Прилича много на азиатка.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 14:36 от Eleonora_27

# 561
Много интересно за името. Момиченцето от снимките ми изглежда като от бялата раса, но понякога не си личи. 

Главната наистина прилича на азиатка, но не и на китайка. И си личи, че е смесена.
Между другото, Хироюки Санада, който имаше малка роля в Западен свят (и в много филми, споменавам сериала, защото скоро пак ще гледаме), е японец и категорично отказва да се представя за друг, освен за японец, когато е в роля. Според мен, е похвално, че държи толкова на културата си.

# 562
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за линка. 59 теми?! Леле. А аз съм гледала само 10 епизода от един корейски сериал Simple Smile

# 563
Но те гледат и китайски, и японски. Аз китайски май съм гледала един; японските са повече, но сигурно 5-6 (не броя аниметата, но тях не ги харесвам много - предпочитам да си чета манга, отколкото да гледам екранизация с промени)... И само един-два фантастични.

# 564
  • Разпиляна във въображението
Китайски и японски сериали - 0 Simple Smile

Много добра навързана история правят в "Тунела". Всичко си идва на мястото, парчетата пъзел на случаите, нишките към основния.

# 565
  • Чужбина
Май корейските актьори са най-красиви обаче.

Замисълът на Девс много ми харесва. Но ме притеснява изпълнението на замисъла. Актьорите не са кой знае какво, с изключение на Ник Оферман и на възрастния азиатец, дето е супер готин.

Не мога да разбера, защо постоянно подценяват качеството на каста и се опитват да докажат, че с всякакъв каст могат да реализират проекта. Ми не, не могат. Не разбраха дори, че за високия рейтинг на Westworld до голяма степен допринесе Антъни Хопкинс.

Иначе в Девс има всичко - кванти, електро-магнетизъм, мулти-вселена, предопределеност. Най-елементарното обяснение на странното поведение на квантите е, че всичко във Вселената е предопределено. Дори връщането на времето назад, за което говорехме в темата за ДарК. Има дори и учени, застъпници на тази идея.

Но някак не е добре обяснено. Или просто трябва да се чака края на сериала.

# 566
  • България
Благодаря за линка. 59 теми?! Леле. А аз съм гледала само 10 епизода от един корейски сериал Simple Smile
Пак заповядай Simple Smile.
Май корейските актьори са най-красиви обаче.

Не мога да разбера, защо постоянно подценяват качеството на каста и се опитват да докажат, че с всякакъв каст могат да реализират проекта. Ми не, не могат.

Ще си платят за "неразбирането". Всичко разбират, но бързат да си наложат опорките - черни и гей хора.
Белите изчезваме и процент от нас са с промити мозъци, но жълтите се множат и държат на културата и традициите си. Браво на тях! Уважавам такива хора, праволинейни, които не предават себе си.
Ако има следващ живот искам да съм корейка.
Има хубави японски сериали. Точно от такъв забелязах Гакт Камуи, но беше исторически и Гакт беше Уесуги Кеншин.
Сега съм изтеглила два фантастични с Г.К. и след като изгледам всичко, което успея да намеря с И Джун-ги, ще изгледам и тия с Гакт.
Китайски, който е добър - Герой, но не е по темата.
Там пък смятам да изгледам историята на осемте принца и продавачката - втори сезон в сегашно време.
Само подборът на актьори ме спира, точно 4-ят принц хич не хваща око, дано излезе скрита лимонка, като корейския 4-ти принц. Heart
И не бил важен подборът, още не мога да преглътна черните елфи във Вещерът, а елфите не са ми любим персонаж.
Черен магьосник - да, вуду магиите са с черен произход, обаче елф. НЬееее Joy

# 567
Гакт съм го гледала в този самурайски сериал, който даваха по Бг он еър. Не помня заглавието, но сигурно е същият Simple Smile Не бих казала, че точно той е мой тип - в лицето е като жена... Изгледах сериала до края и ми допадна, въпреки че не помня подробности...

Главната актриса в Девс е красива, но според мен, нарочно е направена да изглежда като момче - сигурно режисьорът не е искал да отвлича вниманието от сюжета и затова всички персонажи изглеждат някак безлични.

Скрит текст:
Има и красиви китайци и японци, не мога да кажа кои са най-готини. При китайците просто не ми харесва звученето на езика и затова не търся много такива сериали. Но все пак - изключителна култура и цивилизация!

Допълвам (и не мога да го напиша в темата на сериала, защото последното мнение е мое, старо е и не мога да го редактирам): Във Фб са пуснали снимки на каста на Западен свят на премиерата в Лос Анджелис. Чудя се дали Лий Сайзмор няма да се окаже жив? Не ми е чак любимец, но го харесвах, дано да е оцелял!: https://www.facebook.com/WestworldHBO/photos/ms.c.eJxFj8ENxEAIAz … ype=3&theater

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 21:52 от Petia Kageyama

# 568
  • България
Сигурно в същия съм го гледала и аз:
Скрит текст:
https://mydramalist.com/229-fuurin-kazan
За моите възприятия е супер. Харесвам фини хора, слаби, високи, с дребни черти, ако може и по-остри.

Фантастика с Гакт за пътуване във времето:
https://mydramalist.com/10570-time-spiral.
Вече съм го изтеглила.

Намерих китайската версия на втори сезон на Лунни любовници и след бродещия учен ще продължа с продавачката и принцовете.

Вампирът в  Scholar Who Walks the Night никак не е за изхвърляне.
Има страхотни очи, малко кофти нос, обаче гласът му компенсира дребния недостатък в обонятелния орган.

Но И Джун-ги пак ми е по-интересен. Много талантлив актьор.

# 569
  • Чужбина
Гуи вампира е много готин. И той става за елф:

И какъв глас ... Broken Heart

Скрит текст:
Аз ги харесвам с високи скули и да са малко грозни. Гърбав нос обожавам ... като на Kang Ha-neul:

Ей тоя грозен красавец участва в Westworld:

Скрит текст:

Още един грозен красавец от ДарК:
Скрит текст:

Луис от ДарК, на когото сигурно бих могла да му бъда майка:
Скрит текст:

Корейките са ми малко с нарушени пропорции в лицето заради малката брадичка. Харесва ми, обаче, че имат малки устни като на Джина от ДарК:
Скрит текст:

Рийв:

Джун-Ги в Ученият, който броди още е пълничък.

Общи условия

Активация на акаунт