Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 24 890
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна

Чудя се, в Девс докъде ще я докарат. Имаше една реплика, че им трябва квантов компютър, голям колкото цялата Вселена, за разработката. Накрая ще се окаже, че Вселената е голям квантов комп сигурно, и всичко е предпрограмирано.

Ами то си е така. В Пътеводител на Галактическия стопаджия също го пише. В свещените книги също. След около 60 го дават да настане краят.

# 541
  • България

Ако Аранг и магистратът е за предопределеността, го почвам пак. Това ми е любима тема. След толкова лаишко четене на квантова физика и теории, стигнах до извода за предопределеността.

Скрит текст:

Scholar Who Walks the Night (Ученият, който броди) с Джун-ги е за вампири. Има го с бг субтитри.

Зарибила съм се като малките деца. Sparkling Heart

Преди е бил по-пълен, но за Лунните любовници е трябвало да свали килограми и сега прилича на бледен юноша, въпреки че е на 38.
Иначе много радва външния им вид в сериалите и филмите. The Expanse не можех да го гледам заради грозните актьори и дървената актьорска игра.

МоарейнД, ти ДарК гледА ли го?
Да, в Аранг и магистратът засягат въпросите за прераждане, свободна воля - имаме ли такава. Но сериалът е лек, по-скоро забавен, тези въпроси не се разглеждат от позицията на науката, а на основата на митове и легенди, богове, религии.
Ако и ти си фен на И Джун-ги, ще имаш и тази допълнителна екстра - да го гледаш често и в близък план. Blush
И на мен ми е много важна визията на актьорите.
Например, не можах да изгледам една от версиите на Абатството Нортангър. Толкова бозави и неприятни актьори са събрали, че не стигнах до финала.

Не съм гледала Дарк.
Сега съм започнала корейските сериали с фантастични елементи и има още какво да видя.

# 542
  • Чужбина
Аз почнах Scholar Who Walks the Night / Ученият който броди през нощта. Джун-Ги е с бузки в тоя сериал. Не прилича на себе си.

Джун-Ги сам си изпълнява бойните сцени. Принципно не ползва дубльор.

Ето го в Resident Evel:
Скрит текст:

Ей това нещо също е фентъзи и може да го пробвам:
https://www.imdb.com/title/tt2373094/

# 543
  • Разпиляна във въображението
Ох, зарибих се по "Тунел" - корейския сериал. Първи ми е. Много ми харесва. Свалям със скоростта на костенурка "Лунните любовници". Има ли отделна тема за корейските сериали?

Бях свалила преди време един за хирурзи. Първият епизод започваше с операция май на най-главния в държавата и една голяяяма пресконференция и до там. Някой спомня ли си?

# 544
Полицаят от Тунел (не главният герой, а другият - от настоящето, да не пиша спойлер) е с две главни роли в My holo love.

# 545
  • България
Miriel, има тема за корейските сериали, но тя по-скоро май е станала тема за корейската култура.
Полицаят от Тунел (не главният герой, а другият - от настоящето, да не пиша спойлер) е с две главни роли в My holo love.
И този съм изтеглила и аха да го започна и пускам нещо с новия ми фаворит И Джун-ги. Blush
Във връзка с въпроса на Мириел се чудя, дали не е добре да пуснеш една тема само за корейски/японски, китайски мистики, фантастики, че май има доста за гледане, а има много нефенове на такива продукции между фенове на фантастиката.
Аз започнах много да не забелязвам постовете за американските бози, сигурно има такива, които прескачат пък корейските/японски/китайски предложения и темата си плаче за две.
  Има теми само за един филм/сериал, а тук следим два различни свята.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 10:43 от МоарейнД

# 546
Ами, нямам нищо против да пусна тема само за азиатски фантастични сериали, но ако модераторите я слеят с темата за азиатските сериали, ще е безсмислено...

# 547
  • България
Затова добавих последното си изречение.
Сетих се нещо, което видях, че си писала в модераторската тема.

# 548
По-добре да си продължим така - предполагам, че ще откажат. Слагайте по-подробната информация в скрит текст.

Започнах Девс, но още не съм догледала втория епизод. Много интересна религиозно-митологична символика. Струва ми се, че е повлиян от индийската митология (по-скоро аз съм повлияна, защото в момента чета Махабхарата, но мисля, че не греша за сериала). "Девс" не идва само от development, а от "деви" - индийските богове. Затова и на постерите всички са с ореоли Wink Предполагам, че правят нещо като Матрица...

# 549
  • Чужбина
Аз я погледнах темата за азиатското кино и телевизия, но тя е за много напреднали и за големи познавачи. И не е точно за любители на мистерии, свръхестествено и фентъзи.

Свалям със скоростта на костенурка "Лунните любовници".
Непременно го гледай.

Не мога да разбера, защо в американските сериали не кастват повече азиатци. Ще има повече гледаемост в Азия. Засега само в Човекът във високия замък има повече азиатци поради обективни причини.

Създател, продуцент и режисьор на Девс е Alex Garland, т.е. същият като на Annihilation с Натали Портман. Личи си почеркът. Той обича такива мотиви.

Не знам, дали не е фейк ето тази новина за Пепеляшка:
https://trud.bg/%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b4%d1%8a%d1%80%d1%89 … 1%88%d0%ba%d0%b0/

Феята кръстница цял да бъде Били Портър:
Скрит текст:

# 550
Не е фейк, но мислех, че се отнася за театрална постановка/мюзикъл, не за нов филм... Сега видях, че е за филм.
Еми, много важно - още един бокс офис провал.
Между другото, филмчето на Пиксар "Напред", е с разочароващ финансов резултат от премиерния си уикенд. Сега анализаторите ще се карат дали е заради вируса, защото има транссексуален циклоп (хах) или просто филмът не е бил достатъчно добър.

# 551
  • България
Има ли отделна тема за корейските сериали?
Не била само за корейските, а за азиатските:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1158678
Само за корейски май няма.
Скрит текст:
О, то май е пълно с хейтъри в азиатската тема. Сигурно затова съм се отписала да следя. Confused

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 11:52 от МоарейнД

# 552
Аз спрях да следя, защото са повече по драмите, а на мен само драми, без фантастичен или фентъзи елемент, не са ми интересни.
Правя изключение за някои исторически, приключенски, процедурни и комедии, но съвременни за доктори (освен Хаус), адвокати, готвачи и др, изобщо не ме интересуват. Така наречените социални сюжети за мен са пълна скука.

# 553
  • България
И аз не се вълнувам от сериали/филми за готвачи и доктори.
Ако няма фантастични, гледам и крими сериали. Класиката е наред с фантастиката.
За съжаление последната ми 10ка от американските е Игра на тронове.
 Вещерът и Добри поличби са последните американски напъни, които съм изгледала и сигурно скоро няма да се пробвам.
Затова се радвам на корейските сериали - едва ли скоро ще видим Нефритения император, като чернокож. Laughing
Тази нощ Scholar Who Walks the Night се е изтеглил и по-късно днес ще го започна.

# 554
  • Вестерос
Защо ще правят пак Пепеляшка, нали правиха, така почнаха с нея да правят приказките игрални?

Общи условия

Активация на акаунт