Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 24 897
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
  • България
Ох, сценарият май не става. Някакъв миш-маш от корейска и древногръцка митология е, но не са го уцелили май.

Жалко. Сериалът се крепи само на И Джун-ги, останалото е фантасмагория.

Но пък:
Скрит текст:
Гледах един исторически филм с И Джун-ги ... и си признавам, че си изплаках очите. Много добър актьор е. Филмът се казва Кралят и клоунът (The King and the Clown). Има го онлайн със субове. Джун играе гей или нещо подобно. Страхотна игра прави.
Който обича истории с призраци и романтика ще хареса сериала.
Започвам трети епизод, добре е.
Гледах Кралят и клоунът, но не е по темата и затова не го споменах. Не ми хареса.
Там И Джун-ги играе гей, който се продава.

# 526
А, значи става дума за друг сериал - сега потърсих, този, който аз съм гледала е The Crowned Clown (както написах, по Принцът и просякът, ама не съвсем).

# 527
  • България
Ако искате исторически, намерете някой с повече серии - има такива Simple Smile Да си гледате дълго. Примерно за Саймданг.
Не търся исторически сериали, а точно по темата - фентъзи, фантастика, мистерии, като тези в минали времена са ми по-интересни заради декорите. Иначе сериалът с холограмата, примерно, си е съвсем добре. Grinning
В Arang and the Magistrate има призраци и то през цялото време. Мисля, че е точно за тази тема. Grinning
Малко наивен, смешен на моменти, но съвсем приличен за забавление.

# 528
  • Чужбина
Да, Arang and the Magistrate си е точно за тая тема. Започва с духове, които само нашият човек може да вижда.

Но има някакъв Нефритен император, който е от корейската митология. И някаква река като Хадес.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 14:30 от Eleonora_27

# 529
Нефритеният император е от китайската митология - може да са заемали неща от там.
В Пътешествие на Запад (китайска книга от 16-ти век - преди я споменах) има пътуване в Ада и донякъде напомня за Ад на Данте (има съдии, демони, места, където хората страдат по различен начин) - изглежда Подземният свят си прилича във всички култури.

# 530
Аранг и магистратът беше от първите корейски исторически сериали, които гледах,и от позицията на настоящето,определено не е от любимите ми и едва ли бих го препоръчала на някого.По-скоро,от онези сериали,които гледах само веднъж и не бих повторила.

# 531
  • Чужбина
Нефритеният император е от китайската митология - може да са заемали неща от там.

Ахаааа ... Тия митологии изобщо не са ми познати. Но погледнах, че южно-корейците са предимно християни (онези, които имат религия), и супер много се изненадах. Християните в Азия постоянно се увеличават.

Аранг и магистратът беше от първите корейски исторически сериали, които гледах,и от позицията на настоящето,определено не е от любимите ми и едва ли бих го препоръчала на някого.По-скоро,от онези сериали,които гледах само веднъж и не бих повторила.
Можеш ли да препоръчаш някакво интересно фентъзи?

# 532
Те сега са християни, но пак си имат местна митология и си държат на нея.
Нямах време да изгледам Девс, защото имах доста задачи вчера и днес.
Снощи изгледах новия епизод на Проект Синя книга - беше като класически филм на ужасите (от не много страшните). Като дете ненавиждах този тип истории))
Скоро по Епик драма ще дават втория сезон, дублиран на български. Сигурно ще го гледам и там.

# 533
  • Чужбина
Devs ... от това, което видях досега, е истинско sci-fi. Вселената е детерминистична, няма свободна воля ... Всичко е предопределено.

Много слаба актьорска игра засега. Диалозите са супер тъпи.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 08:32 от Eleonora_27

# 534
  • България
Може ли линк в imdb за този Девс.
Изгледах Аранг и магистратът и там се засяга темата за предопределеността, свободната воля, прераждането.
Хареса ми като за 9, ще му пиша 10 заради И Джун-ги ❤️.

# 535
https://www.imdb.com/title/tt8134186/

Ето линка на Девс, излезли са два епизода.
Разочаровах се, като разбрах, че са вкарали сексуално насилие в Castlevania. Още не съм догледала сезона, но четох ревюта. В предните сезони имаше хорър, но не и такива сцени.

# 536
  • Чужбина
Може ли линк в imdb за този Девс.
Изгледах Аранг и магистратът и там се засяга темата за предопределеността, свободната воля, прераждането.
Хареса ми като за 9, ще му пиша 10 заради И Джун-ги ❤️.

Ето го Девс:
https://www.imdb.com/title/tt8134186/

Но са излезли само още 2 епизода. Гледах го онлайн с бг субове.

Ако Аранг и магистратът е за предопределеността, го почвам пак. Това ми е любима тема. След толкова лаишко четене на квантова физика и теории, стигнах до извода за предопределеността.

Scholar Who Walks the Night (Ученият, който броди) с Джун-ги е за вампири. Има го с бг субтитри.

Зарибила съм се като малките деца. Sparkling Heart

Преди е бил по-пълен, но за Лунните любовници е трябвало да свали килограми и сега прилича на бледен юноша, въпреки че е на 38.

Миналата година са починали 5-6 много млади корейски звезди. 2-ма от сърдечен удар по на 28 и на 33 години. Другите са се самоубили. Май ги мъчат с много диети и с голям натиск от обществото за външен вид.

Как на 28 години някой получава инфаркт? Трябва да е от диети и от голям стрес.

Иначе много радва външния им вид в сериалите и филмите. The Expanse не можех да го гледам заради грозните актьори и дървената актьорска игра.

МоарейнД, ти ДарК гледА ли го?

# 537
И в сериала за русалката имаше такава тема - накратко със спойлери:
Скрит текст:
В Средновековието тя и един съдия (пак магистрат, не съм абсолютно сигурна каква длъжност заемаше) се влюбват. Двамата са убити (е, по-точно тя се самоубива след неговата смърт по драматичен начин, но е все едно) и се прераждат в наши дни - пак като човек и русалка (само че той вече е професионален измамник), заедно с някои приятели и врагове. Преиграват цялата ситуация от предишния живот - преследвани са от същите хора и има риск да свършат по същия начин.
Естествено, не помнят предишния си живот - започват да си спомнят в хода на сериала. Главният герой дори заяви, че не го чувства като предишен живот, а като паралелен живот, което е интересно. Мисля, че имаше такава концепция, че душата изживява всичките си животи едновременно, а не последователно.

Нещо странично - вчера гледах нов епизод на Макгайвър с Джеймс Калис - тази сцена е очевидна препратка към друга подобна с негово участие в "12 маймуни" - режисьор и сценарист на двата сериала е Тери Маталас и със сигурност нарочно е сложил препратки към по-стария си сериал Blush :
Скрит текст:

Тук играе злодей и човекът (накрая на сцената) беше убит, в случай, че не е ясно. В "12 маймуни" ситуацията беше по-различна, но имаше подобна интеракция.

# 538
  • Чужбина
Джеймс Калис ... какъв глас и какъв акцент ... ще го изям.

Да, има такава теория за паралелност на животите, но не съм сигурна, доколко е консистентна. Ако времето съществува само в главите ни ...

Подобно нещо има във VALIS на Филип К Дик. Той там като че живее едновременно и в древен Рим, малко след новата ера. Жалко че не могат да я адаптират тая новела. Май е прекалено откачена за адаптация. А ако се има предвид, че в той в книгите си описва истински преживявания, направо изглежда плашещо. А и убеждението му, че живеем в компютърна симулация ...

Чудя се, в Девс докъде ще я докарат. Имаше една реплика, че им трябва квантов компютър, голям колкото цялата Вселена, за разработката. Накрая ще се окаже, че Вселената е голям квантов комп сигурно, и всичко е предпрограмирано.

# 539
  • Варна
Джеймс Калис ... какъв глас и какъв акцент ... ще го изям.

Да, има такава теория за паралелност на животите, но не съм сигурна, доколко е консистентна. Ако времето съществува само в главите ни ...

Подобно нещо има във VALIS на Филип К Дик. Той там като че живее едновременно и в древен Рим, малко след новата ера. Жалко че не могат да я адаптират тая новела. Май е прекалено откачена за адаптация. А ако се има предвид, че в той в книгите си описва истински преживявания, направо изглежда плашещо. А и убеждението му, че живеем в компютърна симулация ...

Чудя се, в Девс докъде ще я докарат. Имаше една реплика, че им трябва квантов компютър, голям колкото цялата Вселена, за разработката. Накрая ще се окаже, че Вселената е голям квантов комп сигурно, и всичко е предпрограмирано.

Общи условия

Активация на акаунт