Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 356
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ще го добавя, добре. И аз го пропуснах магазина. В Арети и БиКуин мерих по 6 рокли, добре, че нямат и там такава политика.
Имай предвид, че това с набелязването може да и да не се получи, половината рокли, които бях набелязала по сайтовете, като отидох в магазините ги нямаше. Дано имаш късмет и всичките да са там.

Мен сега на дневен ред ще са ми да сваля килограмите от празниците, че корекциите ми са март, не остана време.

# 331
И не мен ми казаха, че ще направят отстъпка, но не колко ще е тя. Предполагам, че няма да е повече от 10-15%. Мен ме отказа и това, че някои от гостите, ще бъдат за две нощувки, ние ще им покрием едната, но не мога да ги накарам да платят толкова за втората.
Да, така е. Скъпо е, няма съмнение. Връщам се на резиденция Тера и на Голф клуб света София бих поискала оферта. В Тера ме дразни леко, че за зала Тера се плащат 120 куверта минимум, а ние не планираме толкова гости.

Здравей!

Относно Резиденция Тера . Ние ще сме там на 12.09.20. запазихме я още през Юни . В цената от 10,800лв влиза безплатно внасяне на алкохол, неограничени вода и безалкохолни. Също така не заплащате овъртайм, а само по 10 лв на сервитьор след 6 тия час в ресторанта . В цената влиза и изнесения ритуал .
Надявам се да съм била полезна .

Хубава вечер ! 🌸
Благодаря, аз им исках оферта и ми казаха, че е възможно през следващата година да има промяна на цените. Още не знаеха. Става дума ако 2020 се запази за 2021 г. Иначе аз си представям зимна сватба в Тера с тези красиви картини, които имат мисля че ще е много хубаво. През януари ще запазя със сигурност някъде.

# 332
Здравейте,имам въпрос по специално към булките от София.Вие към кои магазини сте се насочили за халки.Хвалят ми Принцес на Пиротска,но незнам какви са цените там.Някоя посещавала ли го е магазина.
Здравейте, за халките останахме много доволни от ателие Бижу в Лозенец, цените им са много добри, без да се прави компромис с изработката.

# 333
Здравейте, дами! Съвсем скоро се сгодих и тепърва почвам да обмислям всичко около сватбата.. 🙂
Интересува ме дали имате представа как стоят нещата с рокля по поръчка, да речем при Дизайнерката Елена Златева или Стоян Радичев? 🤔 или ако се сещате за някой друг бг дизайнер, като цяло имам идея за рокля, но не намирам точно такава по страниците на ателиетата, които обсъждате.

# 334
Здравейте момичета,

току що осъзнах, че имаме точно 4 месеца до сватбата. Все още не съм се решила за агенция. Имах няколко срещи вече, но ми е трудно да си представя какво ще ми направят като украса.
И така като гледам между 1900 и 2300 са цените.
Ще споделите ли мнение, поне тези от вас, които са с пролетна сватба?

Благодаря предварително.

# 335
Здравейте, дами! Съвсем скоро се сгодих и тепърва почвам да обмислям всичко около сватбата.. 🙂
Интересува ме дали имате представа как стоят нещата с рокля по поръчка, да речем при Дизайнерката Елена Златева или Стоян Радичев? 🤔 или ако се сещате за някой друг бг дизайнер, като цяло имам идея за рокля, но не намирам точно такава по страниците на ателиетата, които обсъждате.
Здравей, аз също много харесвам роклите на Елена Златева, но така и не се реших да си направя рокля по поръчка. Тя няма налични булчински рокли, но всеки модел от другите ѝ рокли може да се направи булчинска. Най-добре се свържи с нея или направо отиди в магазина, защото времето за изработка зависи от спецификата на роклята, мисля че дава роклята 2 седмици преди сватбата.
Абитуриентската ми рокля беше от Стоян Радичев. Той е професионалист и работи с качествени платове. Доколкото съм запозната една булчинска рокля при него може да излезе 1000-1500лв. Сега имаше намаление на налични модели, но е до края на 2019г и предполагам вече е късно. Кога е вашата сватба? Добре е 5-6 месеца преди сватбата да започнеш да гледаш рокли, за да ти е спокойно

# 336
Sunflower93, благодаря за информацията. Планираме сватбата да е към края на Август.
Със сигурност след празниците ще се свържа с Елена Златева, цените на готовите рокли са поносими, дано не ме изненада с поръчковата 😁

# 337
Честита Нова Година ! Желая на всички ви много здраве, щастие и любов, а всичко останало то ще си дойде на мястото!
До нашата сватба остават 9 месеца .. хаха

🌸

# 338
Честита Нова година и от мен!

Попаднах на следния пост във фейсбук страницата на The wedding residence:
"✨Стартираме новата година със специален комплимент към всички дами, които запазят час за проба на булчинска рокля в The Wedding Residence през януари. Всяка от вас ще получи ваучер за отстъпка на стойност 2️⃣5️⃣0️⃣ лв. , който ще може да използвате за поръчка на своята мечтана булчинска рокля до края на месец март Heart"

Може да е от полза на някоя от вас.

# 339
Здравейте  и ЧНГ
Миналата година сключихме граждански брак и имахме тържество,сега искаме църковен,избрали сме дата,но да питал покани освен на кумовете трябват ли?  Гостште ще са около 50,един вед голямото ни семейство. Нз точно как да процедирам. Вашета мнение?

# 340
Аз бих направила покани. Нещо по-семпло, в което казваш например, че след една година щастлив семеен живот сте решили да сключите църковен брак и затова искате да поканите обединеното голямо семейство.

Ако си сигурна, че всеки ще запомни дата, час, място и т.н. и нямаш нужда от потвърждение на присъствие предполагам, че може и без покани. Но ако ще имате и ресторант след това, ще ти трябва да знаеш за колко човека да резервираш.

# 341
Здравейте и от мен, искам да попитам дали може църковен брак да се направи примерно 2 дни (или малко по-късно) след ритуала, понеже съм си харесала дата, но е от дните, които са забранени за венчавка. Освен това искам да попитам за съвет или по-скоро споделено мнение на тази венчавка ако стане така че не са в един ден със самата сватба трябва ли да поканя отново повечето гости. Чували ли сте за мнението, че събота не е подходящ ден за сватби и какво мислите по този върпос? Благодаря предварително и успех на всички бъдещи булки през новата година!

# 342
Здравей, Габриела!
Разбира се, че можете да се венчаете два дни или дори две години по-късно. Каненето на гости за втора сватба е по твоя преценка, но означава повече координация, разходи и занимавка. Може да сключите църковен брак и в тесен кръг, може и само с кумовете.
Събота по принцип е ден, в който не се венчава, защото е ден на починалите. Ако човек следва канона би трябвало сватбата да е в неделя - ден за празник. Поради логистични причини се е наложила съботата като най-удобен и популярен ден за сватба. Ако държиш на църковен брак в събота, се заплаща такса за искане на разрешение от владиката и венчавката би трябвало да се състои в късния следобед. “Не се/се прави” много зависи от вашите разбирания, защото като цяло за много такива дреболии има решение и отворена вратичка.
Дано да съм била полезна.

# 343
Здравей, Габриела!
Разбира се, че можете да се венчаете два дни или дори две години по-късно. Каненето на гости за втора сватба е по твоя преценка, но означава повече координация, разходи и занимавка. Може да сключите църковен брак и в тесен кръг, може и само с кумовете.
Събота по принцип е ден, в който не се венчава, защото е ден на починалите. Ако човек следва канона би трябвало сватбата да е в неделя - ден за празник. Поради логистични причини се е наложила съботата като най-удобен и популярен ден за сватба. Ако държиш на църковен брак в събота, се заплаща такса за искане на разрешение от владиката и венчавката би трябвало да се състои в късния следобед. “Не се/се прави” много зависи от вашите разбирания, защото като цяло за много такива дреболии има решение и отворена вратичка.
Дано да съм била полезна.

Много благодаря за отговора. За ритуал и почерпка предполагам е позволено в съботен ден. А дали е добре да се организира сватба в тези забранени дни за венчавка, говоря без църковен брак?

Извинявам се, че задавам малко може би неподходящи въпроси, надявам се ако и за други бъдещи булки ще бъдат полезни отговорите. Ние още не сме избрали официална дата, обмисляме го още. За приятеля ми няма значение датата, но аз симпатизирам на определени дни, които са свръзани с нашата връзка. Отделно не знам защо, но ми харесва годината 2020 и искам да се омъжа през нея. Дали се вглъбявам излишно с тези дати според вас?

# 344
gabriela9, нищо което ще те направи щастлива и доволна не е излишно! Даже е много добра идея да се омъжиш на дата, която е важна за теб и половинката ти Blush. Ако обаче датата е 06.06.2020г или нещо такова побързайте с резервирането на ресторант, фотограф и т.н. защото бързо се заемат и ще трябва да правите компромис

Редакция: Забравих да ви попитам запазихте ли часове за граждански и църковен брак? Ние запазихме в църквата, а за гражданския е неофициално запазен Grin понеже в общината ще имат промени на такси и не записват все още официално. Та въпроса ми е кога мислите да е фотосесията ви? Ние може би ще я направим между църковния и гражданския брак, но не знам гостите какво ще правят тогава Rolling Eyes може би да се настаняват в хотела ..

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 10:57 от Sunflower93

Общи условия

Активация на акаунт