Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 32 559
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета, ние сме на етап покани, но все още не сме избрали църква и не знам как да организирам часовете. Също така се чудя при запазването на грим и прическа как да им дам конкретен час😕

1. Рокля - The wedding residence
2. Фото и видео -Jenny photography
3. Dj- Тахчиев

Ходих с моя приятелка, която също се омъжва тази година до църква да си запази час. От там я посъветваха в колко е най- удачно да се отиде с оглед на това да не бързат след ритуалната зала за църквата. Момичето, което записваше часовете знаеше от съответната ритуална зала до църквата колко време горе долу отнема придвижването. Та съвета ми е да питате в църквата.
За грима, казах на моята гримьорка в колко часа трябва да бъда в ритуалната зала (15:45) и съответно в колко трябва да бъда изцяло готова (14:00). Организира ми часа така, че да имам 15-тина минути аванс преди кумовете и младоженеца да дойдат да ме взимат. Тя ще дойде в 11:45, като първо ще гримира майка ми до 12:45 (през това време ще ми се прави прическа, която вероятно ще започне към 11:30), след това ще гримира мен до 13:45, като през това време, в което ме гримира, фризьорката ще прави прическа на мама. Дано да съм ти помогнала малко Grinning

# 496
  • София
Момичета,
ние имаме среща със сватбен фотограф, който предлага в пакет видео, фото и DJ. Направо се бях притеснила вече. Писах на няколко студиа и всички са заети за нашата дата или вече уговорени. Ако, някой се интересува може да напиша по-подробно мнение след срещата с човека идната седмица и да дам координати.

Колко по-рано запазихте църквата и ритуалното? Рано ли е от сега да резервирам за Септември?

ПС: Сватбата ще е в по-малък град около София.

# 497
Момичета,
ние имаме среща със сватбен фотограф, който предлага в пакет видео, фото и DJ. Направо се бях притеснила вече. Писах на няколко студиа и всички са заети за нашата дата или вече уговорени. Ако, някой се интересува може да напиша по-подробно мнение след срещата с човека идната седмица и да дам координати.

Колко по-рано запазихте църквата и ритуалното? Рано ли е от сега да резервирам за Септември?

ПС: Сватбата ще е в по-малък град около София.
Не е рано да резервираш. Нашата дата е 17.07, резервирах ритуалната зала на 1 октомври, когато започна записването за 2020г (в София). В някои други градове доколкото разбрах записването за 2020 започва по- късно от София.

# 498
Включвам се и аз с информация.
/слагам и линкове, ако някоя булка желая да разгледа/.

Място: гр. Троян
Водеща, певица и диджей: Владислава и Тихомир Христозови - https://www.facebook.com/Парти-агенция-Владислава-1751849018381838/
Флорист: Вени Флора БГ - https://www.facebook.com/VeniFloraBgeood/?ref=br_tf&epa=SEARCH_BOX
Фотограф: Йосиф Димитров - https://www.facebook.com/JDimitrovPhotography/
Видео: Християн Христов
Грим: Микаела Ангелова - https://www.facebook.com/mikaelaangelova/
Рокля: Carriewedding.com - https://www.facebook.com/CarrieBridal/
Покани: Luxevent -  https://www.facebook.com/SvatbenipokaniLuksevent/
Бутилки: За сватбата - https://www.facebook.com/profile.php?id=100022993740993

Май за сега е това.. Smile

# 499
Niya, доколкото знам Jollie още не е отворен, поне според постовете им във фейсбук.
Днес се сдобихме с костюм и риза, кутия за пари, кошница с късмети, украсено шампанско, купих си сватбени кецове, бъклица за кума и не помня още какво.
Juicy Pigeon, би ли споделила сватбенине кецове откъде ги взе Simple Smile Бл!

# 500
  • София
Niya, доколкото знам Jollie още не е отворен, поне според постовете им във фейсбук.
Днес се сдобихме с костюм и риза, кутия за пари, кошница с късмети, украсено шампанско, купих си сватбени кецове, бъклица за кума и не помня още какво.
Не съм Juicy Pigeon, но на нас ни препоръчаха Anica Art Design.

https://www.facebook.com/anicaartdesign/photos/a.343033349399039 … ype=3&theater

# 501

От сватбения център в Младост, не са като типичните кецове, но така ги водят. Тези си избрах https://svatbencenter.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB/%d0%b1%d … b2%d0%b5-%d0%bc2/
 Пробвах и малко по- високия модел, повече ми хареса, много са леки и удобни, но понеже нося само равни обувки свода на крака ми не "лягаше" на извивката на обувката, което сметнах че ще доведе до проблем при по- дълго носене.

# 502
Докато четях темите за сватби през 2019, много често срещнах името Стъклената пантофка. Аз нямам опит с тях, но можеш да ги погледнеш.

# 503
Здравейте,

Изчетох цялата тема  за един ден  и  изпаднах в истерия  ...благодаря  че  бяхте  споделили  разрешените и забранените дати за венчавка  ...уви нашата  беше от забранените, тъй че много  бързо се организирахме и официално дата за  нашата сватба е 13.06.2020. 
Давате страхотни съвети  така че реших да  се присъединя.

Искам да помоля за  ориентировъчни цени за  фото и  видео заснемане имаме оферта  за 2500, но тъй като въобще  не съм  оринтирана как са  цените  по  принцип,  би ми било от голяма полза да споделите.

Благодаря

# 504
Здравей, Мими!
Офертите за фото и видео могат да варират в много широки граници. От моето търсене мога да кажа, че най-евтиното видео, което намерих беше 700 лева, а най-скъпото, което видях на 4000. При фотографите е същото. 2500 лева за двете на мен ми се струва разумна цена, имайки предвид, че на нас двете неща ще ни излязат около 3500 лева (не е обща оферта, а различни изпълнители). Важното е да ти харесва стилът на фотографа и видеото, да попиташ какво включва тази цена (часове заснемане, брой кадри, дължина на филма, трейлър, овъртайм, албум, предаване не готовия материал).

# 505
Благодаря за бързия отговор, мислим да  ги наемем след като получихме  препоръки за  тях и цената  и на мен ми  се струва приемлива.

# 506
  • София
Ava, аз имам впечатления от Esterra Vini, защото ходихме дотам (за сватба с 50-60 души). Не е лошо, но не е и нещо "уау". Като потенциални минуси -
1. Горичката е рехава и под наклон, масите могат да бъдат само около басейна. Дори за фотосесия не ми се стори впечатляваща, както и за изнесен ритуал.
2. Много близо е до Пловдив, но от София пътят е близо 3 часа, като последният час е по пътища в лошо състояние.
3. В самия комплекс има места за нощувка за 20тина гости, за останалите предлагат настаняване в къщи в Перущица.
4. Ако времето се развали и се наложи влизане в ресторанта, той е с доста постен интериор.
Не сме пробвали храната и не сме влизали в стаите. Имаме оферта за сезон 2019та, могс да я пратя ако ви е интересно.

Момичета, препоръчайте ми красив ресторант с хубава храна в София. Нашата сватба ще е по-скоро почерпка след гражданското и венчавката. Нямаме нужда ресторантът да бъде към хотел. Засега имаме като вариант Щастливеца, но ще се радвам да чуя и други идеи 🤗

# 507
Alegra, +1 за Щастливеца, храната е на доста високо ниво. Друго мое предложение е Captain Cook в х-л Маринела, както и Bulgar в същия хотел. Не са обвързани с нощувки. Villa Victoria - ловен парк, но не сме ходили отдавна, Глория палас?
Успех!

# 508
Момичета, предложете от къде да поръчам обемни букви, които могат да стоят изправени на масата с текст по избор.

# 509
  • София
Здравейте, момичета, и аз да се включа вече организационно.
Първоначално искахме да не е в София или Варна, понеже сме варненци, живеещи в София, обаче след доста обикаляне и гледане за малко да не направим сватба, защото подходящото място го нямаше. В крайна сметка харесахме ресторант във Варна и сега всичко върви с пълна сила.

Спомена се по-рано за подаръци за гостите - ние избрахме такива, които и да си приберем ще сме ок с това и да им се намери приложение.
Скрит текст:
Искахме фото будка да наемем, обаче това се преобразува в купуване на няколко Instax mini 9 фотоапарата и много касетки с филми. Подаръците ще са магнитни рамки за точно тези снимки - ще сложим за всеки по една, като вместо снимка ще има листче с надпис, който да насочва към зоната за снимки. Там вече ще има кутия, в която да могат да ни оставят снимчици и на нас.
Дори и някой да си остави рамката - майка ми искаше да ѝ взема 5, та със сигурност ще си намерят приложение.

Като бонус ако решим да слагаме имена на местата по масите, това също може да е в рамката.
По повод сайтовете-покана - не виждам нищо лошо в това. Пестят се разходи, пести се хартия. Домейн да си купиш за една година е супер евтино, хостинга вече е в зависимост от това къде и колко. Аз съм от хората, които пазят всяка една картичка и покана, която са получили и смятам че има чар и индивидуалност във всяка една покана. Но също толкова може да има и в един сайт. Даже повече. Едни приятели ни поканиха със сайт и е готино. Ние направихме сайт за "Save the date" и допълнителни детайли, които не искам да слагам във физическата покана, понеже е особен дизайн.
Скрит текст:
А и буквално лев не съм вложила в сайта. Само време.

Един въпрос и от мен - някой има ли наблюдения/опит/информация за добри хора за грим и прическа във Варна?

Общи условия

Активация на акаунт