Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 32 546
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря на всички, които взеха отношение по моя въпрос. Ще се радвам и на други мнения.
Истината е, че снимам и аз семейна, лайфстайл и сватбена фотография, но тъй като съм сравнително нова, ми е интересно и полезно какво води младоженците при избора им на сватбен фотограф. Моята фотография е по скоро документална, най я припознах в думите на Welt. Няма как да се мине без статичните кадри с роднините, но всичко друго е фрийстайл и "откраднати моменти".

Писах лс на момичетата за фотограф в София и Пловдив.
Желая ти много успех в начинанието!
Не знам дали ще имаме изненада. Повечето изненади, за които чета, вече не са хич изненадващо. Ще имаме заря със сигурност, но за друго ще мислим.

# 481
Здравейте момичета!

Боже! Чета ви и гледам и си мисля, ми аз нищо нямам готово.. 😂😂

Място: София / Резиденция Тера/
Църква: Света Тройца
Рокля : Най - вероятно Mille Bridal
DJ: Мирослав Ангелов - DJ Besti
Водеща : Евгения Стоянова
Фотограф : Жоро Манолов
Видео : Виктор Костов
Украса: Агенция Емоушън
Покани : By the love - Facebook
Прическа : //
Грим : //
Изненада за гостите: //
Подаръци за гости: Суколенти под въпрос
Халки : Все още не сме пробвали никакви, но съм си харесала един магазин в Младост 2

Хубав ден ! 🌸

# 482
  • София
Скрит текст:
За мен изненадата е за всички, то и вече не е изненада, де, много младоженци канят танцьори, шоу с огън или светлина, или пък известен певец.

МП беше кум и там беше обявено като подарък за кумовете, но за мен това е за всички гости, другите гости да не гледат ли.
Аз бих посъветвала само да не се прекалява с времето, бях на сватба, на която ансамбълът беше поканен за 1 час, доскучава, защото човек не е на театър все пак, на маса е, а му е неудобно да си говори с хората на масата, когато някой изнася представление.
На същото мнение съм. 15мин са достатъчни (според мен). Претрупването на сватбата с много изненади има обратен ефект.

Juicy Pigeon, можеш спокойно да си викнеш танцьори само за ръченицата, а не за цяло шоу.

Ние с ММ обмисляме в момента моминско и ергенско парти, защото нашите младоженци не са много по стандартните купони в заведения.

# 483
  • UK
Здравейте, момичета, аз само си проучвам засега и нищо не ми е потвърдено.
Исках да ви попитам:

- Някой има ли впечатления от Естера Вини за сватба до Пловдив? Също, събирам препоръки и за други места с възможност за изнесен ритуал в Пловдив, гостите ще са около 60-70, търсим за юни-юли. Харесвам елегантен и изчистен дизайн, природа, хубава гледка, вкусна храна.

- Колко горе-долу струва наемането на фолклорен ансамбъл?

- Колко горе-долу струва диджеят (знам, че е относително, но все пак)?

Извинявам се за леко глупавите въпроси, но нямам никакъв опит със сватби, нито приятели, които да са се женили в България (живея в чужбина, организирам сватба в България), така че нищо не ми е ясно засега. Neutral Face

И един ъпдейт, ако някой се интересува- тъй като търсим място или в София, или в Пловдив (семейството ми е и от двата града), най-много в София бях харесала Резиденция Тера, но искат минимум 100 гости, кувертът е 90 лв, така че за нас отпада поради броя гости. Днес говорих и с Вила Екатерина, всички дати за това лято са вече заети, имали до момента 87 сватби резервирани. Честно казано, много харесвам мястото, но не останах очарована от отношението, което срещнах по телефона. Не разбрах цената на куверта, но приятелка ми каза, че били много високи като цена (някой ако знае ще се радвам да сподели от чисто любопитство).

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 01:21 от Ava*

# 484
  • София
Ние в понеделник ще капарираме ресторанта.

Момичета, които ползвате агенция за украса можете ли да дадете някакви ориентировъчни цени на услугата.

Колебая се дали да ангажирам агенция или да намеря цветар и да му платя за изработване на цветята и аранжировката.

# 485
  • София
Цените много зависят какво точно искате, офертите, които аз получих  за цветята, бяха между 2300 лв и 5000 лв, с флорист не беше много по-различно, имената, които са в сферата са на същите цени, не съм ходила на пазара да ги питам тях, но те не съм сигурна и че могат да направят арката и ставаше сложно с допълнително наемане на такава и се отказах.
Уточнявам, че нашата сватба не е стандартна, така че вашата ще е в друг диапазон, но ти написах цените, да ти покажа, че много варират от агенция до агенция за едно и също нещо. На скъпите агенции в бранша не съм писала.

Ава, цените сигурно са различни за София и за Пловдив, някои диджеи имат и цените в сайтовете си, така че може да ги погледнеш направо там, офертите, които аз получих или разглеждах, бяха 650-900 лв за 5 часа, оувъртайм 100-200 лв на час, това са цените на диджеите, които са конкретно сватбени и са от споменаваните в темите и в булчинските групи, може и да има някъде по-евтино, не знам. Отделно се плаща, ако искате светлини или пушек, пак можеш да видиш цени в някои сайтове.

За ансамбъл не съм сигурна, към групата, в която аз ходя, има ансамбъл, ходят на сватби и там цената мисля, че е около 150 лв за няколко танца, при тях е повече за удоволствие, не знам дали се водят професионален ансамбъл, предполагам, че другите взимат повече.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 03:11 от Niya-

# 486
  • София
@Ava  по спомен, мисля че кувертите във Вила Екатерина през седмицата са около 70лв. За уикенда 120лв. Иначе и аз бях споделила по-рано същото разочарование от отношението на господина с когото говорих по телефона. Бях звъняла още лятото юни месец и тогава питах за сватба на 20.06. Каза ми че тази дата е най- желаната и да забравя някой да ми я "продаде" за моята скромна сватба от 70-100 души. Отвратително отношение  и после начина по който ми обясни как стояли нещата с кувертите също беше грозно.Не знам, може би аз имах някаква много наивна представа тогава 🙄😀 Иначе не се отказах от датата 20.06 заради този господин, по скоро защото наистина ще има прекалено много сватби тогава,а аз искам да ми е по-спокойно. Във Лебеда, когато попитах за 20.06 ми казаха ваша е, ако ще и 10 човека сватба да е, но после я сменихме на 05.07 и не съжалявам😊

# 487
Здравейте и от мен,
Относно украсата на нас бюджетът ни е около 1000лв - но ще сме с изкуствени цветя, тъй като имаме много детайли и неща, които искаме. С естествени ни излизаше около 2500-4000лв според зависи от "ранга" на агенцията.

За Диджей - ако е само диджей от 800лв нагоре започват цените за 5ч - овъртайм както каза и Ния, ако искате и водещ, цената скача. Ние намерихме диджей и водещ за 850лв за 5ч + 120лв овъртайма.

От познати чувам, за Вила Екатерина, че куверта за събота и неделя е около 140лв., иначе и аз исках там.

За андамбъл от 300лв нагоре за 20-30мин са цените.
Ако има за 150лв нека Ния ги напише кой са? Защото с всички, С който съм се свързала са от 300лв до 450лв за 30мин

# 488
Здравейте.Въпрос към булките от София.Някоя има ли впечатление за торти Росита.Намирали се в Младост ако не се лъжа.Аз съм се спряла принципно на Чочко и Co-co sweat and more.Но ми похвалиха и тези,че били доста добри.

# 489
  • София
За ансамбъла не гарантирам за цената но така ми беше казало едното момче от тях. Става въпрос за Дживгари, каза ми, че правят традиционни неща също като обличане на булка, бръснене на младоженец май беше също. Честно казано, не го слушах, защото няма да ги наемам и ми влезе през едното ухо и излезе през другото. Но ако те са 150 лв, ми се струва нормално Зевзеци примерно да са 300-400 лв. Все пак, ако някой си търси бюджетен вариант може да ги погледне и да ги пита за цена.
За тортите, ние сме харесали фигурка от Чочко, но наши приятели твърдо отказват да ядат от тях, имали им изкуствен вкус, ядат само с по-чисти продукти. Те винаги поръчват КокоСуит и мисля да им се доверя. Различен клас торти са. Аз не я усещам особено разликата, обаче ме е страх и други от гостите да не са като тях и да се изложим. Тези приятели ще идват на сватбата и не ми се иска да се коментира, че сме избрали по-евтиното.
Мислим да видим и 100 грама сладки на изложението. Дидис не ни спечелиха на предното изложение, само ни казаха 8-9 лв на парче, защото искаме отделни, но никаква информация, отиде при следващите.
И за мен ще е полезно, ако споделите откъде ще са ви, че трябва да поръчвам вече.

Излезе ми реклама на магазин за рокли Jollie, в София, Лозенец, не го бях чувала, не знам дали е нов и какви са цените, но реших да споделя, някоя от вас може пък там да си намери роклята, а не помня някой да го е споменавал.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 20:18 от Niya-

# 490
Niya, доколкото знам Jollie още не е отворен, поне според постовете им във фейсбук.
Днес се сдобихме с костюм и риза, кутия за пари, кошница с късмети, украсено шампанско, купих си сватбени кецове, бъклица за кума и не помня още какво.

# 491
  • UK
Пак съм аз.. все повече се насочвам към Пловдив като място за сватбата. Днес се свързах и с Хотел Екзотик до Марково, много професионално отношение по имейл, имат нашата дата, но все пак- някой има ли отзиви за това място?

Благодаря ви за отговорите на предните ми въпроси! Heartbeat

# 492
  • София
Niya, доколкото знам Jollie още не е отворен, поне според постовете им във фейсбук.
Днес се сдобихме с костюм и риза, кутия за пари, кошница с късмети, украсено шампанско, купих си сватбени кецове, бъклица за кума и не помня още какво.
И аз така разбрах, пишат, че се очакват февруари тези модели, но пък булките, които не са пролетта, могат да изчакат и да видят, ако някоя ги е грабнала.
И ние днес взехме костюм, много съм доволна, красива комбинация стана.

# 493
  • гр.София
Здравейте, момичета...
Ето и моят списък..
Дата на сватбата: 19.09.2020
Граждански брак: Обредна зала Красно село, Сафия
Църковен брак: Храм Света Троица
Зала за празненството: Новотел София
Видеооператор: Николай Начев(близък прияталел на ММ)
Фотограф: Радич Банев(по препоръка от видеооператора)
Dj и водещ: Ивайло Манев
Украса, покани и т.н. - все още няма
Грим, прическа и маникюр: моите прекрасни приятелки от Студио за красота Ивон, на които съм клиент от над 10г
Рокля: все още нямам

# 494
Здравейте момичета, ние сме на етап покани, но все още не сме избрали църква и не знам как да организирам часовете. Също така се чудя при запазването на грим и прическа как да им дам конкретен час😕

1. Рокля - The wedding residence
2. Фото и видео -Jenny photography
3. Dj- Тахчиев

Общи условия

Активация на акаунт