Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 091
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Radvema,не е точно така с агенцийте,че ако им пратиш мейл ще е по сериозно от писане в фейсбук.Писах на поне 10 и от август до сега си чакам отговора.Единствено Диаманти ми върнаха отговор на имейла.Да по професионално е така,но като нямам отговор от тях започнах да ги издирвам в фейсбук.Започнах от “големите”в бранша и стигнат до не толкоз известни и малки агенции.За мен няма разлика в отношението им.Все чакам по месец два.Свързах се с над 20агенции от София и цялата страна.Едно и също чувам-добре ще ви изпратим оферта.Някои пък само го прочетоха и не си направиха труда да ми отговорят.Е имаше и даващи акъл “Щом ви е в Минтесито задължително бяла или златна украса нищо друго!!!!” 😂😂😂казах на едната,че ако тя я плаща ОК да е бяла.Щом съм аз няма да е бяла и не ми върна оферта.Куриоза бе една много любезна дама собственик на един от гигантите украсявала няколко пъти Монтесито че не знаела дали за 3500 ще може да го украси както аз искам 😀Аз повече от 2/2500 не давам не бях и споменала бюджет оставих я да ми изпрати офертата.Незнам как реши че бюджета ми ще е 3000лв и не ми обещавала точно такава украса като тяхната защото незнае дали няма да надскочи 3500,но с радост би поела сватбата пък крайната цена ще я видим седмица преди сватбата 😀😀😀Другото интересно е ,че цените си ги слагат ей така според заведението.Ако е по скъпо повече пари искаме.

Но аз реших да обърна палачинката.Те са тези,които трябва да ти се мазнят за да те спечелят.Не трябва аз да ги моля и подканям.Работя от няколко години в един от телекомите и там клиентите ми казваха едно мн интересно нещо - Какво ще ми дадете за да стана ваш клиент?Каква отстъпка ще имам ако си прехвърля номера към вас??Ми то с агенцийте същата работа.Казвам им вече офертата е добра на колегите ви от....дават мн повече неща 😀 и някакси диалога тръгва в др посока.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 08:38 от Radosttt.

# 91
Radosttt, опитът изглежда учи, браво Simple Smile Аз имах предвид обаждане по телефона, не емайли, не знам защо но по телефона те вземат по на сериозно.... В големите градове имат изглежда достатъчно клиенти и агенциите си избират булките... Пожелавам на всички да намерят своята агенция!!

# 92
Абсолютно съм съгласна с Radosttt и Niya-. Аз първо звънях - не ми вдигнаха или ми казваха да направя запитване. После минах на имейл - от 10 агенции една ми върна бързо, че ще ми прати оферта и до ден днешен я нямам. Другата искаше прекалено скъпо, третата ми отговори след няколко месеца. Останалите - нищо. После минах на фейсбук, което ме посъветваха момичетата от тази група. Тогава повече ми отговаряха, но само със стандартни оферти, в които не бяха посочени отговорите на въпросите, които задавам.  Това за мен значи, че не си правят труда дори да погледнат запитването и аз съм поредният банкомат.
Искам да кажа, че това, което искаме като декорация са само арка за изнесен ритуал, маса за подпис, декорация на младоженска маса, декорация зад младоженците и украса на едни дървени греди в ресторанта. Направила съм запитването в уърд и съм сложила снимки на примерни цветя, украси, обяснила съм всичко подробно, попитала съм какъв е хонорарът на декораторите, от колко до колко може да украсяват, както и всичко друго, което може да ги интересува.
Значи аз съм се постарала да направя запитването си по възможно най-добрия начин, потърсила съм ги, не съм сложила дори бюджет и освен това трябва да прелитам от агенция на агенция да чуя те какво ще ми предложат? И аз започнах от големите имена и стигнах до почти непознати. Това е единствената част от организацията на сватбата, в която парите и бизнеса ги усетих страшно много и не ми стана никак приятно. Всички останали подизпълнители като хотел, жена да води ритуала, формации за народни танци, ДЖ и т.н. могат да покажат позитивно отношение и внимание към клиента си, да комуникират адекватно по имейл първо, а после по телефон, както е редно, а също и да отговарят на въпросите ми и да подходят индивидуално, само агенциите за декорация не.
Ами, ако и другите подизпълнители бяха по същия начин - дайте да се видим, пък после ще говорим, тогава какво? Всеки ден ли да се разкарвам, за да чуя и видя нещо, което може да се изпрати по мейл? Стига, това не е сериозно.
Ако искат среща, трябва да ме привлекат като клиент още с първия разговор по телефон, имейл или фейсбук чат, за да си кажа аджеба "Може би това ще е моята агенция, трябва да се срещнем".
Те разчитат, че като си на зор и не разбираш как вървят цените и какви са подробностите, ще им ходиш по г*за и ще ги търсиш ти за всичко. Е да, при мен няма да стане, аз тия пари не ги копая в задния двор. Щом ще давам 1000 лв за ЧАСТИЧНА декорация, искам подобаващо отношение. Разберете, че обслужването в България трябва да се промени. Това е същото като да отидеш в ресторант и да си поръчаш вечеря и да се държат с теб като все едно си им виновен, че чак и бакшиш трябва да оставиш.

# 93
Незнам с тези агенции голям проблем.То не,че със сватбените магазини е по различно.Обиколих всички по скъпи в София,само в два получих нормално отношение.Да ти е кеф да пробваш рокли.Отивам в един роклите от 2-3600лв продавачката ми казва -какво като мострата е изцапана,ще си я изперете вкъщи.И как ще пъхна в пералнята рокля с 3м шлейф че не ми е ясно😀 Не знаят как да печелят клиенти това е.Туко що попаднах на един магазин в Македония.Момичето беше толкоз любезно,че направо как да не отидеш.Каза ми -заповядайте,ще се радваме да ви помогнем в избора ви.Имаме нова колекция,много хубава,но все още не са качени снимките.Елате да пробвате.То сърчица и прегръдки и целувки пращаше в месинджъра,направо кеф да ти стане😂😂Най ми е любимо като ми кажат “те в Италия се шият”Живяла съм 3г там и ако отидеш в скъп бутик няма да видиш мърляви рокли.Както в Кари пробвам няколко,момичето ми казва то едните копчета ги няма скъсани са затова не мога да ви закопчая.Или презрамката е скъсана затова така седи.И с цялата наглост искам да пробвам един модел,но преди това и бях казала че давам до 2500,ако е повече трябва много да ме грабне и тогава.И тя ми казва тази няма смисъл да я пробвате,защото е 2700.И не ми я свали 😂

# 94
Момичетаааа имам рокляяяя. Много съм щастливаааа 😊😊😊 Взех я от Кари.. мерих я втори вът. Всъщност това беше първата рокля която облякох и край.. 😆 Пожелавам ви да изпитате това чувство, като откриете вашата рокля 😊🤗

# 95
Момичетаааа имам рокляяяя. Много съм щастливаааа 😊😊😊 Взех я от Кари.. мерих я втори вът. Всъщност това беше първата рокля която облякох и край.. 😆 Пожелавам ви да изпитате това чувство, като откриете вашата рокля 😊🤗
Честито!!! Чувството като облечеш правилната рокля е неописуемо.

# 96
Влключвам се в темата с дата 11.09.2020 се връщам назад да ви чета.

# 97
  • София
Истината е, че за по-малко от 2500-3000лв. големите в бранша не се хващат. И определено желаят цялостно оформление като ангажимент. Поне аз останах с такова впечатление от срещите, на които придружавах булката. Вече по-малките фирми се навиват и до към 1500-2000лв., но може и да греша. Дано булките от тази година да се включат с някакви ориентировъчни цени.

# 98
Естествени цветя ако намерите за 100 лв и надолу на маса ще се изненадам..Украса арка и маса към 300,400 лева всяка...Става дума за богата украса с цветя.

# 99
Е, предполагам, че за около 60-70 лв на маса предлагат богато украсени цветя на маса за гости, не знам. На мен най-евтиното са ми предлагали 3 цветчета в чаша за 15 лв. Затова реших да си купя от пазара на Димитър Петков и родителите ми заедно с едната шаферка ще си наредят масите за гости. Намерих и тейбъл картички по 3 лв за 25 броя, вази ще си купя някакви по-семпли, таблото "Добре дошли" ще си го направя аз, както и за настаняване, ще си нарисувам чашите, ще си направя кутийката за пръстените... За масата за подаръци ще ползвам покривка и маса от хотела и ще сложим една ваза с цветя и това е. Бутониери и кутия за пари ще си ги поръчам. Обмислям варианта да си купя и стойка за тортата, защото после ще си я ползваме. А за таблата ще си купим триножници и после ще си украсим новия дом, за който сега събираме пари.

# 100
Е, предполагам, че за около 60-70 лв на маса предлагат богато украсени цветя на маса за гости, не знам. На мен най-евтиното са ми предлагали 3 цветчета в чаша за 15 лв. Затова реших да си купя от пазара на Димитър Петков и родителите ми заедно с едната шаферка ще си наредят масите за гости. Намерих и тейбъл картички по 3 лв за 25 броя, вази ще си купя някакви по-семпли, таблото "Добре дошли" ще си го направя аз, както и за настаняване, ще си нарисувам чашите, ще си направя кутийката за пръстените... За масата за подаръци ще ползвам покривка и маса от хотела и ще сложим една ваза с цветя и това е. Бутониери и кутия за пари ще си ги поръчам. Обмислям варианта да си купя и стойка за тортата, защото после ще си я ползваме. А за таблата ще си купим триножници и после ще си украсим новия дом, за който сега събираме пари.
И ние от там ще купуваме цветята. Цените им са добри, за последните празници все от там купуваме и сме доволни. Разбрах се с жените от едно от магазинчетата да поръчам всичко при тях 2 седмици по- рано.
Тейбъл картичките откъде са ако може да споделиш?

# 101
От магазин "Слънчоглед" мисля, че бяха. Там има много неща.

# 102
може ли цени на цветята  от пазара на Димитър Петков

# 103
  • София
......То не,че със сватбените магазини е по различно.Обиколих всички по скъпи в София,само в два получих нормално отношение.Да ти е кеф да пробваш рокли.Отивам в един роклите от 2-3600лв продавачката ми казва -какво като мострата е изцапана,ще си я изперете вкъщи.И как ще пъхна в пералнята рокля с 3м шлейф че не ми е ясно😀 Не знаят как да печелят клиенти това е.......
Ние като цяло не може да се оплачем от отношение в магазините, но в "Bridal Fashion" жената беше една такава надменна, все едно ние ѝ продавахме нещо, а не тя на нас. Техните рокли били специални, изнасяли се само за определената проба, защото били уникати. С такава досада показа каталога. И постоянно натъртваше да гледаме цените т.е. едва ли не беше сигурна, че не са по джоба на булката. Честно казано няма и да се върне там булката и то не заради парите, а заради отношението.

# 104
Пак съм аз след като ви изчетох.
Малко за нас: ние сме заедно от ученици, запознахме се в края на осми клас и от тогава до сега с малко неразбирателства и много търпение и любов след почти десет години я докарахме до сватба. Живеем в Германия, но се надяваме, че до средата на лятото ще сме окончателно в България, така че подготовката ще е от разстояние. За един ден огледахме шест ресторанта и запазихме място, а утре ще ходим да огледаме църквата и дано да запазим и там.
Рокля нямам и ще търся февруари-март, понеже във вторник летя наобратно и почвам да пиша дипломна работа. Покани, тейбъл картички, менюта, етикети, табло и всичко свързано с дизайн и печат ще правя сама.

Общи условия

Активация на акаунт