Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 193
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
може ли цени на цветята  от пазара на Димитър Петков
Цени на конкретен вид цвете не мога да ти кажа, гледах само готовите букети. Не съм питала и конкретно за вида украса, който искам колко ще бъде. Ние купувахме стандартни букети за празник- с различни видове цветя, тревички и хартия, 20-30лв. са. За украса на маса не мисля, че ще ни излезе повече от 40-50 бройката, мисля да  поръчам от стандартните им букети, просто да ги направят двойно по- големи и без хартия.

# 106
Супер и аз така, ще си купя вази и различни видове цветя, каквото ми хване окото и да ни е по джоба. За букета ще си взема също на бройка само цветята без украса или хартия, само ще го вържа с една панделка/връзка и съм готова. Аз обичам по-грубоватите, по-рустик изглеждащи неща. Даже и за дрехи и обувки все се заглеждам по по-такива неща Grinning

# 107
Аз мерих рокли и нищо не ми допада. Стават, красива ама нямам онова уау усещане... рокля като рокля, всяка индивидуална и няколко седят добре.
Някой опит с Арети?

# 108
  • гр.София
Здравейте булчета, да ви споделя и аз какви ги сътворих тия дни... Тъй като се наложи да изляза болничен тая седмица, че го закъсах с бъбреците...
Запазихме си Видеооператор, скоро и фотограф.. надявам се да е свободен
и зала в Новотел София. Там имат хубава оферта, в куверта влиза и торта... Днес една приятелка, която се жени наскоро, обаче ми каза, че имало оплакване от там за развалена храна... Силно се надявам това да не е вярно и при нас нещата да са си ок.
Ако някоя от Вас има някаква информация ще съм благодарна да сподели Wink

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 17:27 от P-i-L-e-T-0

# 109
Аз съм отсядала един път там, стаята беше хубава, но храната не съм пробвала. ММ е отсядал там повече, защото офисът му беше в Лондон и първоначално идваше тук за по седмица. Казва, че е закусвал и вечерял там и храната е ОК, нищо особено.
Дано при теб всичко е наред!

# 110
Аз мерих рокли и нищо не ми допада. Стават, красива ама нямам онова уау усещане... рокля като рокля, всяка индивидуална и няколко седят добре.
Някой опит с Арети?

Здравей, днес бях на изложението им в Best Western Expo, имаше каталог на роклите, диапазона на цените е около 2000-3000 лв. Жените са много мили и внимателни. Повечето рокли са дантелени и леки. Надявам се да съм помогнала. Утре имам записан час в Atelier Ivory, бях на проба и в Тhe wedding residence,момичето е много мило, пробите ме се заплащат.

# 111
Агентката ми каза ,че имало борса за алкохол , купуваш от тях и не отвореният алкохол и касова бележка ти връщат парите .
Ние сме стигнали до покани , ще ги избираме другата седмица и ще ги раздадем преди коледните празници , а другият месец ще  търся   и рокля .

При нас следващата стъпка е финално съставяне на списъка с гости и съответно поръчване на поканите. Ще започнем да събираме алкохол малко по малко, че да не ни натовари бюджета изведнъж. Вкъщи ще заприлича на ергенска бърлога сигурно Joy

# 112
Момичета какви са ви впечатленията от изложението? Успях да отметна няколко задачки, като най- доволна съм, че ангажирах гримьорка. Купих си украшение за коса, обици и чаши, избрахме агенция за поканите и може би ще се доверим на агенция за украсата (но с тях допълнително ще говорим за изготвяне на оферта и след това ще преценя).

# 113
Ние много харесахме Luxevent за покани, и преди ги бях гледала, но сега съм сигурна, че ще поръчам от тях. ММ също много ги хареса.
Всичко друго сме запазили, дегустирахме и торти, но ми се сториха малко скъпички за парче...

# 114
И аз за поканите избрах Луксевент. Много от моделите ми харесаха.

# 115
Единствената полза за мен беше,че видях на живо поканите на луксевент. Исках да пробвам някоя друга рокля,което естествено не се осъществи.. жените по щандовете гледаха лошо и отегчено,а роклите само малки размери ..

# 116
Скрит текст:
Здравейте бъдещи булки:)
Аз съм една от неориентираните попринцип😂
След много увещавания най-накрая успяхме днес да разгледаме двете църкви, които ме интересуват за венчавката ни ( за мен най-важна беше църквата)която ще бъде може би на 19.09.2020  , а именно св. София до катедралата Ал.Невски и св. Неделя срещу Шератон.
Св. София е определено по-доброто място за снимки и за паркиране, но пък в св. София ме спечели много отец Кирил с когото разговаряхме. Сватбата ни ще е международна и чуждестранните гости ще спят в хотел Шератон та и двете са удобни, но не мога да реша, та ако сте били на сватби там моля за коментари.
Решихме и мястото след църквата за сватбата да бъде Националният Исторически Музей в Бояна , доста впечатляваща сграда с много история и уникален интериор, искаме сватбата да е в градината тъй като там няма ограничения за музиката и часовото време , но пък малко ме притеснява това че не знам средата на Септември какво ще е времето. Била съм на сватба там и на други събития и винаги много ми е харесвало. Мъжът ми който е австриец също беше много впечатлен . Всички други разновидности на ресторанти грам не ни допадат. Видяхме и вила Екатерина , но грам не ни хареса иначе бяха много мили и отзивчиви хората там имат и дати за Септември , но не е нашето място.
Имам още хиляди въпросчета но нека го караме едно по-едно.
Тъй като сватбата ни ще е международна за мен е много важно да покажа на чужденците колко прекрасна е България и съответно ми е много важно да включа в програмата гайди, народни танци и т.н никъде не видях в темата да се обсъждат тези неща , та моля за съдействие и тук:)
Ще посетя и аз изложението в неделя , да се отиентирам тъй като досега от хиляди сайтове за рокли не си харесвам нищо без значение от цената дори вече всички ми изглеждат еднакви😂
А и не на последно място в Историческият музей ми казаха , че работят основно с Ред Девил кетъринг ... някой дали е бил на техни събития?

Фолклорните формации в софия са няколко. За програма с 4ма танцьори, певица, гайда, тъпан, танц пред кумовете с дарове, мога да препоръчам Фолклорна формация "Зевзеци". Със сигурност и другите може би предлагат тъпан и гайда, но не съм виждал наживо. Формация "Заря", "Играджии", "София 6" също може да проверите
Благодаря, ще ги разгледам формациите, а дали е удачно на сватба да се изнесе и кратко шоу с кукери, заради чужденците?
Скрит текст:
Абсолютно съм съгласна с Radosttt и Niya-. Аз първо звънях - не ми вдигнаха или ми казваха да направя запитване. После минах на имейл - от 10 агенции една ми върна бързо, че ще ми прати оферта и до ден днешен я нямам. Другата искаше прекалено скъпо, третата ми отговори след няколко месеца. Останалите - нищо. После минах на фейсбук, което ме посъветваха момичетата от тази група. Тогава повече ми отговаряха, но само със стандартни оферти, в които не бяха посочени отговорите на въпросите, които задавам.  Това за мен значи, че не си правят труда дори да погледнат запитването и аз съм поредният банкомат.
Искам да кажа, че това, което искаме като декорация са само арка за изнесен ритуал, маса за подпис, декорация на младоженска маса, декорация зад младоженците и украса на едни дървени греди в ресторанта. Направила съм запитването в уърд и съм сложила снимки на примерни цветя, украси, обяснила съм всичко подробно, попитала съм какъв е хонорарът на декораторите, от колко до колко може да украсяват, както и всичко друго, което може да ги интересува.
Значи аз съм се постарала да направя запитването си по възможно най-добрия начин, потърсила съм ги, не съм сложила дори бюджет и освен това трябва да прелитам от агенция на агенция да чуя те какво ще ми предложат? И аз започнах от големите имена и стигнах до почти непознати. Това е единствената част от организацията на сватбата, в която парите и бизнеса ги усетих страшно много и не ми стана никак приятно. Всички останали подизпълнители като хотел, жена да води ритуала, формации за народни танци, ДЖ и т.н. могат да покажат позитивно отношение и внимание към клиента си, да комуникират адекватно по имейл първо, а после по телефон, както е редно, а също и да отговарят на въпросите ми и да подходят индивидуално, само агенциите за декорация не.
Ами, ако и другите подизпълнители бяха по същия начин - дайте да се видим, пък после ще говорим, тогава какво? Всеки ден ли да се разкарвам, за да чуя и видя нещо, което може да се изпрати по мейл? Стига, това не е сериозно.
Ако искат среща, трябва да ме привлекат като клиент още с първия разговор по телефон, имейл или фейсбук чат, за да си кажа аджеба "Може би това ще е моята агенция, трябва да се срещнем".
Те разчитат, че като си на зор и не разбираш как вървят цените и какви са подробностите, ще им ходиш по г*за и ще ги търсиш ти за всичко. Е да, при мен няма да стане, аз тия пари не ги копая в задния двор. Щом ще давам 1000 лв за ЧАСТИЧНА декорация, искам подобаващо отношение. Разберете, че обслужването в България трябва да се промени. Това е същото като да отидеш в ресторант и да си поръчаш вечеря и да се държат с теб като все едно си им виновен, че чак и бакшиш трябва да оставиш.
Болезнено си права. Аз работих няколко години в Австрия в една от добрите кетъринг фирми и сме организирали и събития за по 800 човека от А до Я, мислех, че за някаква си сватбичка от 150 човека ще ми е шега работа, но тук като се сблъскаш на повечето звена с такива затруднения и се хващаш за главата, да не говорим че и се демотивираш дори. И на мен днес един дизайнер от Известните в ХАЙ ЛАЙФА НА БГ  при въпрос за ушиване на рокля по мой проект, без изобщо да съ споменаваш някакъв лимит в бюджета, ми каза оооо такава рокля ще излезне много скъпо, а и ще ми отнеме много време😂😂😂 и ми обърна гръб.Че нали си творец, не те ли предизвиква нещо което е по-трудно и нестандартно.... Няма думи.
Скрит текст:
Някой опит с Арети?
Най - накрая някой като мен😂 днес пробвах от Арети една рокля, която е на някаква пос
Лска дизай ерка те работели от скоро с нея, беше доста различна и стоеше много красиво, но пак не е моята тъй като аз си имма фаворит на снимка но търся някой да ми я изработи, че повечето ми отказват, но мисля че днес намерих една дизайнерска която много се ентусиазиран от идеята.
Но отиди до Арети и премиери нещо на закачалка не изглеждат уау, и определено материите им бяха ок

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 14:41 от AnMary

# 117
  • София
Скрит текст:
Здравейте бъдещи булки:)
Аз съм една от неориентираните попринцип😂
След много увещавания най-накрая успяхме днес да разгледаме двете църкви, които ме интересуват за венчавката ни ( за мен най-важна беше църквата)която ще бъде може би на 19.09.2020  , а именно св. София до катедралата Ал.Невски и св. Неделя срещу Шератон.
Св. София е определено по-доброто място за снимки и за паркиране, но пък в св. София ме спечели много отец Кирил с когото разговаряхме. Сватбата ни ще е международна и чуждестранните гости ще спят в хотел Шератон та и двете са удобни, но не мога да реша, та ако сте били на сватби там моля за коментари.
Решихме и мястото след църквата за сватбата да бъде Националният Исторически Музей в Бояна , доста впечатляваща сграда с много история и уникален интериор, искаме сватбата да е в градината тъй като там няма ограничения за музиката и часовото време , но пък малко ме притеснява това че не знам средата на Септември какво ще е времето. Била съм на сватба там и на други събития и винаги много ми е харесвало. Мъжът ми който е австриец също беше много впечатлен . Всички други разновидности на ресторанти грам не ни допадат. Видяхме и вила Екатерина , но грам не ни хареса иначе бяха много мили и отзивчиви хората там имат и дати за Септември , но не е нашето място.
Имам още хиляди въпросчета но нека го караме едно по-едно.
Тъй като сватбата ни ще е международна за мен е много важно да покажа на чужденците колко прекрасна е България и съответно ми е много важно да включа в програмата гайди, народни танци и т.н никъде не видях в темата да се обсъждат тези неща , та моля за съдействие и тук:)
Ще посетя и аз изложението в неделя , да се отиентирам тъй като досега от хиляди сайтове за рокли не си харесвам нищо без значение от цената дори вече всички ми изглеждат еднакви😂
А и не на последно място в Историческият музей ми казаха , че работят основно с Ред Девил кетъринг ... някой дали е бил на техни събития?

Фолклорните формации в софия са няколко. За програма с 4ма танцьори, певица, гайда, тъпан, танц пред кумовете с дарове, мога да препоръчам Фолклорна формация "Зевзеци". Със сигурност и другите може би предлагат тъпан и гайда, но не съм виждал наживо. Формация "Заря", "Играджии", "София 6" също може да проверите
Благодаря, ще ги разгледам формациите, а дали е удачно на сватба да се изнесе и кратко шоу с кукери, заради чужденците?

Един непоискан съвет от мен. Не претрупвайте сватбата с прекалено много игри, шоу програми (фолклорни групи, кукерски танци, огнено шоу и т.н.). Спрете се само на един вариант за не повече от 15-на минути. Гостите са дошли да уважат вас, да се повеселят, да потанцуват и т.н., а не на спектакъл. Продължат ли програмите повече време, голяма част от гостите започват да се отегчават, да се въртят по масите, да си говорят със съседа до тях и т.н. Казвам го от опит като гост. Присъствах на такава сватба, на която ефектът се превърна в дефект.

Juicy Pigeon, момичето, което гримираше на изложението, ли си избра?

# 118
  • София
И аз бях на изложението. Като цяло ми хареса, организацията беше добра. Имаше много мили изложители, които приеха нашата идея за сватба.

Харесах свещите, говорих с диджея, който си бяхме харесали предварително, но сега определено се спряхме на него и обсъдихме светлините. Хареса ми Боряна светлинното шоу с имената, може и да ги поръчаме, зависи каква оферта получим. Ще изчакаме обаче да приключим с по-важните елементи, да изчистим визията за сватбата, декорация, светлини и тн и тогава.
От агенциите харесах Луксивент и цветята Анжели, триАрт също, но май са различен стил, ако имах сватба на открито, бих ги избрала.

Барманите много се бяха постарали. Особено Номад, от които получихме и моментна снимка. Тортите на Дидис бяха вкусни, но ние ще имаме нужда от отделни тортички, а така цената е 8 лв. Ще видим какво ще ни предложат и от КоКо, които са ми фаворит.

Дано спечелим нещо от томболата. Grinning Дано и да е смислено, че гледам на Балканика миналата година ЕО Дент са давали безплатно инкрустиране на кристал Сваровски. Не знам кой би си сложил кристал на зъб, виждала съм веднъж наживо и определно не ми допадна.

Януари ще отидем и на Балканика, дано има и нови изложители, тогава ще гледам за бижута, торти, чаши, тук не харесах нещо чашите. Дано там има бижута от злато/сребро, мъжка мода, кетъринг фирма, дамска мода тип обувки, чанта.

# 119
Здравейте 🤗докато сме на тема “Изложение” 😀 да си споделя и аз мойто мнение.Тортите на Дидис бяха наистина разкошни.Най си харесах Рафаело 😀.Но ние сме си се спряли на Чочко.Ето този модел:

Избрах си и свещи,но за съжаление няма да си ги взема.Вчера бях в базиликата Св.София да си запазя датата и часа.Имахме късмет хванахме последния свободен час за 25.07 и точно този който искахме ние,голям късмет.Та от там ми казаха,че искали тяхни свещи Sad Да не съм взимала никакви бели с рисунки и т.н.Стана ми тъпо,ама от др страна ще си спестя някой лев 😂 все пак са свещи....Пробвах мацката,която правеше прически.Аз така или иначе съм си доволна от салони Венера и там ще се правя,но реших да пробвам един модел,който много ми харесва.Момичето беше готино,но мойте приятели я оплюха,че прическата нямала нищо общо с това което искам.Приличала на гнездо за птици 😂😂😂Гримьорката не я тествах,защото аз си се справям доста добре и сама.И мисля аз да си се правя.Ето ви снимка и на прическата да видиме вашето мнение :

Видях се и с Дивинитас.Аз съм ги гледала няколко пъти по сватби.Вече им имам оферта от преди месец.И смятам на тях да се спреме.Нещо агенцийте не ме грабнаха.То аз съм си кореспондирала и по фейсбук с тях,като им показах какво искам .Едната мацка с усмивка каза че няма проблем,но веднага почнаха да дават акъл.Кое как да бъде и т.н.Вероятно защото видяха че скимката е на техен конкурент и малко идва на ред злобата 😂
И като заключение бих казала че е беше добро изложението.Лимузината беше много красива,момчето доста така въодошавено ми я хвалеше,даже се качих в нея да я разгледам😀Но няма да ми е удобна,роклята ще ми е 3м шлейф,но не тип торта 😀 и доста трудно ще вляза с нея вътре.Говорих с Чучев,защото ми хареса един модел,пробвах го но ми бе малък,казах му как искам да я пипне.И преди да почне да ми мрънка му казах,че съм завършила дизайн в Италия и знам кое как да пиправи и той само ми се усмихна.Та май с него ще ги майсторим нещата.А и не е толкоз драма да удължиш просто един шлейф и така.А и последно забравих поканите.Спрях се на Луксевент.Исобено като видях вчера пост в фейсбук за wedday.Знаех си че нещо не им е както трябва с тези уж ниски цени които бяха пуснали като оферта.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 08:42 от Radosttt.

Общи условия

Активация на акаунт