Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 237
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Скрит текст:
Здравейте бъдещи булки:)
Аз съм една от неориентираните попринцип😂
След много увещавания най-накрая успяхме днес да разгледаме двете църкви, които ме интересуват за венчавката ни ( за мен най-важна беше църквата)която ще бъде може би на 19.09.2020  , а именно св. София до катедралата Ал.Невски и св. Неделя срещу Шератон.
Св. София е определено по-доброто място за снимки и за паркиране, но пък в св. София ме спечели много отец Кирил с когото разговаряхме. Сватбата ни ще е международна и чуждестранните гости ще спят в хотел Шератон та и двете са удобни, но не мога да реша, та ако сте били на сватби там моля за коментари.
Решихме и мястото след църквата за сватбата да бъде Националният Исторически Музей в Бояна , доста впечатляваща сграда с много история и уникален интериор, искаме сватбата да е в градината тъй като там няма ограничения за музиката и часовото време , но пък малко ме притеснява това че не знам средата на Септември какво ще е времето. Била съм на сватба там и на други събития и винаги много ми е харесвало. Мъжът ми който е австриец също беше много впечатлен . Всички други разновидности на ресторанти грам не ни допадат. Видяхме и вила Екатерина , но грам не ни хареса иначе бяха много мили и отзивчиви хората там имат и дати за Септември , но не е нашето място.
Имам още хиляди въпросчета но нека го караме едно по-едно.
Тъй като сватбата ни ще е международна за мен е много важно да покажа на чужденците колко прекрасна е България и съответно ми е много важно да включа в програмата гайди, народни танци и т.н никъде не видях в темата да се обсъждат тези неща , та моля за съдействие и тук:)
Ще посетя и аз изложението в неделя , да се отиентирам тъй като досега от хиляди сайтове за рокли не си харесвам нищо без значение от цената дори вече всички ми изглеждат еднакви😂
А и не на последно място в Историческият музей ми казаха , че работят основно с Ред Девил кетъринг ... някой дали е бил на техни събития?

Фолклорните формации в софия са няколко. За програма с 4ма танцьори, певица, гайда, тъпан, танц пред кумовете с дарове, мога да препоръчам Фолклорна формация "Зевзеци". Със сигурност и другите може би предлагат тъпан и гайда, но не съм виждал наживо. Формация "Заря", "Играджии", "София 6" също може да проверите
Благодаря, ще ги разгледам формациите, а дали е удачно на сватба да се изнесе и кратко шоу с кукери, заради чужденците?

Един непоискан съвет от мен. Не претрупвайте сватбата с прекалено много игри, шоу програми (фолклорни групи, кукерски танци, огнено шоу и т.н.). Спрете се само на един вариант за не повече от 15-на минути. Гостите са дошли да уважат вас, да се повеселят, да потанцуват и т.н., а не на спектакъл. Продължат ли програмите повече време, голяма част от гостите започват да се отегчават, да се въртят по масите, да си говорят със съседа до тях и т.н. Казвам го от опит като гост. Присъствах на такава сватба, на която ефектът се превърна в дефект.

Juicy Pigeon, момичето, което гримираше на изложението, ли си избра?
Да, момичето което гримираше там избрах. Не успях да пробвам фризьорката понеже си беше тръгнала преди моя час, така че сигурно ще отида в салона й.
Анжели са казали доста добри цени на мъж ми, ще се свържа с тях нататък за цялостна оферта.

# 121
Juicy Pigeon, "Анджели" - за агенцията ли говориш?

# 122
Juicy Pigeon, "Анджели" - за агенцията ли говориш?
Да, за тях говоря. Мисля че се водят бутик за цветя, но казаха че правят цялостна украса. Ще е по- удобен за нас вариант да ги наемем ако крайната цена ни устрои, понеже те са дали ориентировъчна на мъж ми (булчински букет 80лв, цветя за булчинска маса около 130). Нищо не мога да кажа докато не поискам оферта за конкретни аранжировки, брой маси, свещи, украси и т.н.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 10:59 от Juicy Pigeon

# 123
Момичета, имате ли впечатление от Христо Чучев, като цени на роклите и изработка? Моделите, които видях са доста впечатляващи и нестандартни Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

# 124
Момичета, имате ли впечатление от Христо Чучев, като цени на роклите и изработка? Моделите, които видях са доста впечатляващи и нестандартни Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

Здравей, не знам кое толкова нестандартно то се е сторило при неговите рокли, аз изобщо не се впечатлих, но разбира се въпрос на вкус, всичко сме различни, на изложението имаше рокли  и за 650-900 лева . Днес минавайки през центъра обаче се сетих за два бутика които бях забравила да проверя , единият е на ул. Гладстоун 50 ФЕДЕ , даже на сестра ми сватбената рокля беше от тях и имаха страхотни рокли с много нежни материи цените не ги гледах всички но около 1000-2000 лева мисля че бяха всички, а вторият също ме изненада с хубави платове и интересни модели на Солунска е бълчинска къща Холидей. Даже ги попитах дали ходят по изложения и те казаха че не , така че ако имаш време мини , проби не се плащат и на двете места получих страхотни консултации. Аааа във вторият бутик също цените бяха около 800-1500 лева .

# 125

Здравей, не знам кое толкова нестандартно то се е сторило при неговите рокли, аз изобщо не се впечатлих, но разбира се въпрос на вкус, всичко сме различни, на изложението имаше рокли  и за 650-900 лева . Днес минавайки през центъра обаче се сетих за два бутика които бях забравила да проверя , единият е на ул. Гладстоун 50 ФЕДЕ , даже на сестра ми сватбената рокля беше от тях и имаха страхотни рокли с много нежни материи цените не ги гледах всички но около 1000-2000 лева мисля че бяха всички, а вторият също ме изненада с хубави платове и интересни модели на Солунска е бълчинска къща Холидей. Даже ги попитах дали ходят по изложения и те казаха че не , така че ако имаш време мини , проби не се плащат и на двете места получих страхотни консултации. Аааа във вторият бутик също цените бяха около 800-1500 лева .

Благодаря много! Определено ще се възползвам от съвета и ще ги проверя Simple Smile Wink

# 126
  • София
......
Да, момичето което гримираше там избрах. Не успях да пробвам фризьорката понеже си беше тръгнала преди моя час, така че сигурно ще отида в салона й.
Анжели са казали доста добри цени на мъж ми, ще се свържа с тях нататък за цялостна оферта.

Може ли да споделиш името на гримьорката. Ако искаш и на ЛС. Мерси предварително!

# 127
Така, знам, че информацията е конфиденциална, НО без да ми казвате агенцията си за декорация - колко процента ви искат депозит и кога ви искат останалите пари? Преди деня на сватбата, в деня или след това?

Може и на лично да ми пишете, ще съм много благодарна. Two Hearts

# 128
Така, знам, че информацията е конфиденциална, НО без да ми казвате агенцията си за декорация - колко процента ви искат депозит и кога ви искат останалите пари? Преди деня на сватбата, в деня или след това?

Здравей!

Мисля, че 400лв дадохме капаро и подписахме договор. Сефмица след сватбата изплащаме останалата част от сумата.

Хубава вечер! 🌸

# 129

Благодаря много! Определено ще се възползвам от съвета и ще ги проверя Simple Smile Wink
Виктория Драганова има я в инстаграм и във фейсбук

# 130
Аз съм в голямо чудене за поканите. Бях ви показвала коя съм си харесала от Wedday, но в една от групите във фейсбук толкова негативни мнения и снимки имаше от булки, че май се отказах... Някоя от булките беше писала за Луксевент. Разгледах ги и много ги харесах. Цените също са супер. На живо как изглеждат? Може ли някой, който ги е виждал да коментира? Simple Smile

# 131
Аз съм в голямо чудене за поканите. Бях ви показвала коя съм си харесала от Wedday, но в една от групите във фейсбук толкова негативни мнения и снимки имаше от булки, че май се отказах... Някоя от булките беше писала за Луксевент. Разгледах ги и много ги харесах. Цените също са супер. На живо как изглеждат? Може ли някой, който ги е виждал да коментира? Simple Smile
На мен лично на живо ми харесаха много. Печата беше качествен, картона беше хубав, моделите са много симпатични, а и цените са супер. Говорих си с дизайнера им, каза че се изработват по идея на младоженците. Предлагат и текстове ако като мен не можеш да измислиш какво да пише. Срока за изработка мисля беше около 3 седмици, но не съм сигурна толкова ли казаха. Ние ще поръчаме от тях покани, менюта, номера за маси и табло.

# 132

Здравей!

Мисля, че 400лв дадохме капаро и подписахме договор. Сефмица след сватбата изплащаме останалата част от сумата.

Хубава вечер! 🌸

Сега попаднах на общите условия на сватбена агенция "Мелодика" - https://www.melodica-events.com/obshti-usloviq . Те искат 50% депозит, после две седмици преди сватбата 40% и останалите 10% седмица след сватбата. Това си е направо изплащане на цялата сума предварително. Според вас това нормално ли е???
Явно всяка агенция има различни условия, но защо искат цялата сума преди датата?

едит: Току що намерих и един магазин за цветя, който прави декорация за сватби. Те искат 10% депозит и също две седмици преди сватбата цялата сума. https://flowersinsofia.com/tag/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0 … %B8%D1%8F/page/2/

Моля, нека да коментираме тази важна част от организацията на сватбата.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 10:55 от usmvka

# 133

Със сигурност ще поръчам поканите от тях !

# 134
  • София
Ние заплатихме 100лв. капаро.Като по спомен, преди сватбата ще доплатим цялата сума. Тъй като е още рано да обсъждаме подробности с агенцията, ще се срещнем чак след НГ, някъде февруари месец. Цялата сума на декорацията няма да ни надхвърля 2000. Малко по-скъпо ще бъде, защото аз искам "звездно небе",а също и ще имаме изнесен ритуал, както и welcome drink
 Ще имаме около 8-10 маси за гости.Като горе долу цялата украса само вътре в ресторанта ще е около 700-1000лв, включително младоженската маса.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 11:40 от Hara_8

Общи условия

Активация на акаунт