Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 244
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
В петък ще има голямо намаление в Арети.Рокли от старата им колекция ще бъдат по 1300 някъде,което е много добре.Бях се насочила към Чучев,но като видях поста в Арети нещо се разколебах 😀Казаха,че на място ще бъдат показни намалените модели и смятам да отида.

# 136
Хммм, на някоя друга искат ли ѝ цялата сума преди деня на сватбата?
Аз лично се шашнах от това като се има предвид, че останалите подизпълнители искат плащане или в деня, или след това.

# 137
Аз по договор също трябваше да платя цялата сума на агенцията и флориста преди сватбата. Храната и нощувките платих в по-голяма част след сватбата.

# 138
  • София
usmvka, какви точно са ти притесненията, ти новата агенция ли нае? Страх те е да не изчезнат с парите ли? Ако пък е, че няма да се постараят, то и да не се, а да плащаш след сватбата, ти пак по договор ще си им изплатиш всичко.
Малките агенции е логично да искат парите предварително, защото нямат налични, с които да купят цветята.
Ако нещо не ти изглеждат читави и им нямаш доверие, може и интуицията да ти е вярна и тогава по-добре да я смениш агенцията. Но на пръв поглед не виждам нещо съмнително.

# 139
Така, знам, че информацията е конфиденциална, НО без да ми казвате агенцията си за декорация - колко процента ви искат депозит и кога ви искат останалите пари? Преди деня на сватбата, в деня или след това?

Може и на лично да ми пишете, ще съм много благодарна. Two Hearts

Здравей!

Мисля, че 400лв дадохме капаро и подписахме договор. Сефмица след сватбата изплащаме останалата част от сумата.

Хубава вечер! 🌸

Сега попаднах на общите условия на сватбена агенция "Мелодика" - https://www.melodica-events.com/obshti-usloviq . Те искат 50% депозит, после две седмици преди сватбата 40% и останалите 10% седмица след сватбата. Това си е направо изплащане на цялата сума предварително. Според вас това нормално ли е???
Явно всяка агенция има различни условия, но защо искат цялата сума преди датата?

едит: Току що намерих и един магазин за цветя, който прави декорация за сватби. Те искат 10% депозит и също две седмици преди сватбата цялата сума. https://flowersinsofia.com/tag/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0 … %B8%D1%8F/page/2/

Моля, нека да коментираме тази важна част от организацията на сватбата.

Здравей!

Едната от причините да не се спра на техните услуги бяха точно общите им условия. Също така, че имат ДДС на крайната цена . Относно украсата им използват истински и изкуствени цветя като украса, което на мен лично не ми допада . Какво е това нещо или ползваш истински или никакви.

Хубава вечер! 🌸

# 140
usmvka, какви точно са ти притесненията, ти новата агенция ли нае? Страх те е да не изчезнат с парите ли? Ако пък е, че няма да се постараят, то и да не се, а да плащаш след сватбата, ти пак по договор ще си им изплатиш всичко.
Малките агенции е логично да искат парите предварително, защото нямат налични, с които да купят цветята.
Ако нещо не ти изглеждат читави и им нямаш доверие, може и интуицията да ти е вярна и тогава по-добре да я смениш агенцията. Но на пръв поглед не виждам нещо съмнително.

Ами, да, за новата агенция говоря. Като цяло не усещам да има нещо съмнително, аз проверих до колкото мога човека, с когото водя кореспонденцията. Информацията, която даде за себе си е вярна. Навързах всичко, което чух и не намерих някакви съмнителни неща. Просто съм много мнителна, може би, защото доста пари похарчихме до тук с всичко, а още сме на етап "депозити". Наистина не знаех, че има агенции, които предпочитат цялата сума предварително, както и флористи. Но така, както го обясняваш напълно разбирам причината. А от агенцията иначе има старание, мисля, че ще се справят добре, но гледам да нямам много високи очаквания.

# 141
Днес реших, че е време да поръчам покани за кумовете и родителите ни. Избрах т.нар. стъклени покани. Ще покажа снимка като ги получа, нямам търпение да ги видя. Flushed

# 142
Здравейте, аз съм нова. Нашият празник ще се осъществи на 11.04.2020. Може ли съвети за организацията, с агенция ли работите? Благодаря Ви много.

# 143
Здравейте момичета,
Много приятна и полезна тема, ще се включа и аз.
Предстои ни сватба през септември 2020 във Вила Екатерина. Много бих се радвала, ако има и други за там в групата, да обменим идеи и въпроси. В момента се опитвам да намеря флорист/декоратор. В самата вила предлагат тази услуга, но все още нямам яснота какво точно включва или цена. Много съм впечатлена от работата на Цветомила Станчева, дали някоя от вас е искала оферта от нея. Не се справяме и с избор на Дж, искаме да стане купон с много танци и малко приказки, музиката да е разнообразна и да включва балкански ритми, но в обрано и умерено количество,  за да се веселят всички гости.
Благодаря предварително за съдействието.

# 144
Здравейте, дами, вече капарирахме ресторанта. За декорацията за сватбата се спрях на декораторка, а не на агенция, оказа се, че цената за една и съща композиция доста варира😏, което ме разубеди. Тъй като сватбата ни ще е стилна, но не искаме да се изхвърляме избрахме този вариант, жената е страхотна❤️😊четейки в сайта, повечето вече имат своята рокля, аз не бързам, защото работим за бебе, което доста ще промени плановете за роклята... Моля да споделите имате ли вече песен за първия танц, след нова година, тръгваме на уроци по танци, народни за мен, имам много да наваксам и за хореография 2 месеца преди сватбата 😊

# 145
Песен за първия танц нямаме, усещам, че борбата за избора ще е голяма Joy би ли споделила декораторката коя е и ориентировъчни цени? Може и на лично.

# 146
И аз бих се радвала да споделиш ориентировъчни цени за декораторката.
Има ли някой запознат, кои са типични сезонни цветя за септември, които се ползват за сватби? Уж търся, а нищо не намирам. Много ми харесва комбинацията божури и рози, но не мога да си представя колко ще струва... хич не им е времето. Харесвам и малки розички.
Аз ще пообиколя тука за рокли, но като цяло май ще оставя купуването за по-късен етап, когато съм си в България.
Песен за първия танц... На мен ми се ще да е компилация от няколко и младоженецът е съгласен. Остава да решим как да ще го осъществим.

# 147
Ние ще ходим при един приятел танцьор да ни измисли нещо забавно Satisfied Чудя се как моя се съгласи изобщо на лудата ми идея, като го знам какво е дърво  хахах, определено ще е забавно Smiley

# 148
Ние май постигнахме съгласие за песен за първия танц и въпреки че моят е професионален танцьор / както и голяма част от гостите / няма да се тормозим, по-скоро аз де Simple Smile  със запомнянето на някаква хореография, смятам, че първият танц трябва да го изтанцуваш, както го чувстваш, и всички да видят и усетят емоцията помежду ви.
Иначе за изнесения ритуал ще имаме водеща и всеки ще излиза пред гостите на различна песен - първо кумовете, после младоженецът, който гръмна с желание да излезе на песен на AC DC Simple Smile и накрая аз ...та имаме работа по селекцията на песни за излизане, танци на родители и т.н.

# 149
  • София
Да се оплача и аз...не мога да си избера роля. Свекървата хареса една рокля тип принцеса, която е огромна, а аз искам нещо по-феерично и свободно. Никой не ме задължава нищо, обаче тотално съм се объркала и ми се реве. А нямам много време за мислене, защото изработката на роклята, която аз съм си харесала, ако я няма моя размер отнема 5,5 месеца, което значи че сега трябва да реша.
За нея роклята трябва да е УАУ, а пък аз предпочитам да е нещо с което ще ми е удобно и комфортно.Чудя се дали да съм с две рокли в такъв случай...

Общи условия

Активация на акаунт