Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 262
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Ние конкретна песен нямаме, но понеже сме англичанин и българка, ще имаме гости и от двете страни, песента няма да е нито един от двата езика, за да е честно. Най-вероятно ще е на испански и ще е нещо тип латино.

# 151
Да се оплача и аз...не мога да си избера роля. Свекървата хареса една рокля тип принцеса, която е огромна, а аз искам нещо по-феерично и свободно. Никой не ме задължава нищо, обаче тотално съм се объркала и ми се реве. А нямам много време за мислене, защото изработката на роклята, която аз съм си харесала, ако я няма моя размер отнема 5,5 месеца, което значи че сега трябва да реша.
За нея роклята трябва да е УАУ, а пък аз предпочитам да е нещо с което ще ми е удобно и комфортно.Чудя се дали да съм с две рокли в такъв случай...

Роклята трябва да ти харесва на теб и е адски важно да ти е удобна! Принцеските почти винаги имат неудобството на страшно много тюл, платове и обръчи между краката, които пречат. Избери си феерична рокля, както казваш че предпочиташ, те са по-романтични и най-важно удобни.
Ако можеш да си позволиш, вземи си две рокли, но за мен е безмислено, има толкова красиви и същевременно удобни рокли А-силует.
Успех ти желая от сърце! Просто я избери ти и не се поддавай на предпочитанията на някой друг, това е твоят ден Simple Smile

# 152
Ако свекито си налага мнението още от сега, внимавай за напред. За мен е безсмислено да са две рокли. Аз лично ще съм си само с една, защото сватбата е един ден в живота, дай боже. Поне като ще обличам булченска рокля само веднъж, то да е за цял ден.

# 153
Здравейте, момичета. Честито на всички ви! Бъдете здрави и влюбени 💜
Аз получих съвсем наскоро преди 2 седмици своето предложение и решихме сватбата да е идната 2020 година. Изчетох ви и изпаднах в паника...
Ние сме заедно от 3 години, имаме дете на 1 година и просто сега стигнахме до сватба, от София сме. До тук не знам нищо и не съм предприела нищо освен да кажа ДА. Знам, че искам сватба на открито, бохо стил, няма да е с много гости - 60-70 ще ни е макса, ако изобщо го достигнем.
Виждам, че всички момичета тук вече имат планове,покани, рокли и още куп неща. Понеже от прочетеното си харесах няколко места искам да питам за конкретни отзиви - Приказната градина, Галени градини, Ресторант Лебед, 6ато, На върха и вила Екатерина. Това ми е проучването само като локации, моля да ми кажете ако знаете ценови диапазони и нещо повече за тези локации.
Също не знам дали е уместно да попитам, но ако някоя иска нека ми отговори - при сватба от 60 човека какъв бюджет сте предвидили? Аз не искам нищо грандиозно,  а сумите от 10 бона и нагоре, за които прочетох на някои места леко ме смутиха..
благодаря ви, продължавам да ви чета и ще се опитам да не се паникьосвам..

# 154
  • София
Пробвай и някоя рокля, която е желаният от теб силует, но с повече камъни, дантели. Виж дали ще ти хареса, ако не ти хареса, тъкмо ще се убедиш, че първата рокля е била твоята. Съветът ми не е, за да слушаш свекървата, а за да изчезнат всякакви колебания, ако имаш такива.

Относно удобството, за мен пък има голям чар в това един път да избягам от ежедневието на удобните дрехи и да сложа нещо по-различно. Доста булки го правят това, дали ще е принцеска рокля, с дълъг щлейф, воали на ръкавите или пък тясна русалка. Стига '''неудобството'' да е планирано и желано, си е даже приятно.

Bonbonishokoladi, честито. Относно ресторантите малко сте позакъснели и на повечето места съботите и неделите вече ще са заети от април до октомври, но ако не ви притеснява делничен ден или пък да е извън сезона, защо не. Трябва да се свържеш възможно най-бързо с ресторантите да ти изпратят оферти, може да има някоя дата, която да е пропаднала или да избереш не чак толкова популярно място. Например в Шато сигурно имат още дати, докато във Вила Екатерина уикендите скоро някой писа, че са заети.
Относно кувертите, за вила Екатерина някой беше писал, че там кувертите започват от 120 лв нагоре, не знам дали е истина, но го срещнах два пъти като цена вече. Градините не съм сигурна колко евтино ще ви излязат също, защото там освен наем на мястото, трябва да наемете и кетъринг, маси и тн. Предположението ми е, че в Шато ще са по-достъпни цените, тъй като не е срад най-популярните места за сватби, а вас май точно нещо такова ви трябва все пак сте и по-малко хора.
Свържи се с всички, нищо не губиш и прецени тогава къде цените те устройват.
Като смяташ броя гости, смятай и вас плюс ако ще имате фотограф, диджей, видео и каквито още хора ще наемате за цялата вечер, няма как да ги оставите без храна.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 17:55 от Niya-

# 155
Ооо Hara_8, моя позната миналата година имаше същият проблем: свекървата, която познавам и аз е страхотен човек,  но много искаше голяма принцеса рокля... Булката пък държеше да е “русалка”... На сватбата булката бе с двете сватбени рокли, и мога да кажа, че и с двете рокли се чувстваше комфортно! Нейната свекърва и бе купила и двете рокли - едната по нейно желание, а другата по желание на свекървата.
  Не е редно да се поставят всички свекърви под общ знаменател! Има хора, които просто се стараят да направят деня на булката по-хубав😊 Така, че ако и в твоя случай плащат роклята ти не се чуди, а направи жената щастлива! Мисля, че тези неща се помнят цял живот от родителите.

Да се оплача и аз...не мога да си избера роля. Свекървата хареса една рокля тип принцеса, която е огромна, а аз искам нещо по-феерично и свободно. Никой не ме задължава нищо, обаче тотално съм се объркала и ми се реве. А нямам много време за мислене, защото изработката на роклята, която аз съм си харесала, ако я няма моя размер отнема 5,5 месеца, което значи че сега трябва да реша.
За нея роклята трябва да е УАУ, а пък аз предпочитам да е нещо с което ще ми е удобно и комфортно.Чудя се дали да съм с две рокли в такъв случай...
[/quote]

# 156
Аз да се похваля с поканите. Мнооого си ги харесвам. Поръчах ги от Luxevent, станаха за 3 дни.. просто уникални машинки работят там, аз съм удивена. А не са малко.. 60 покани са. Ще ви ги покажа, че не мога да се сдържа 😆😆😆

# 157
Бенчита, поканите ти са страхотни😍

# 158
Amazing, благодаря! 🤗🤗😊

# 159
И аз съм на мнението на Niya, относно комфорта на роклята...Аз мисля, че най-комфортното нещо във визията на булката трябва да са  обувките! Обувките задължително трябва да са ни удобни! Без значение е дали са на 10-12 см. ток или са тип балеринки например. Защото и най-удобната рокля да имаме, ако  сме с мазоли по пръстите на краката, няма как да сме ОК🙁

# 160
  • София
Много благодаря за съветите момичета 🙂 Моята свекърва не е изобщо лоша, нито се бърка, даже си я чувствам като моя майка. По принцип тя ще плаща роклята, говорих и с мойта майка и според нея няма смисъл от две рокли, та ще видим какво ще стане накрая.
@Bonbonishokoladi мога да ти кажа как седят нещата за Лебеда, ако те интересува пиши на лично 🙂

# 161
Знам, че искам сватба на открито, бохо стил, няма да е с много гости - 60-70 ще ни е макса, ако изобщо го достигнем.
Също не знам дали е уместно да попитам, но ако някоя иска нека ми отговори - при сватба от 60 човека какъв бюджет сте предвидили? Аз не искам нищо грандиозно,  а сумите от 10 бона и нагоре, за които прочетох на някои места леко ме смутиха..
Честито!
Относно бюджета - вашият какъв е горе долу?
Ние също мислехме, че повече от 45 души няма да направим, но отиваме към 65...70.
Менютата ще са ни по 60-65лв + по 9лв на човек за напитки. Ориентировъчно всичко ще ни излезе около 12 500лв. при начален максимум 10 000. Тук не включвам моето облекло и на моя мъж за сватбата, което общо ни излиза около 2000лв. Иначе в бюджета влиза ресторанта, изнесен ритуал, ДЖ, видео, агенция за декорация, фолклорен състав за народни танци, покани, подаръци и такива неща. Фотото ще ни е почти без пари, защото ще го прави професионален фотограф, който е личен приятел на семейството, но цените са около 1000лв поне. И също няма да имаме църковен брак.

Ако искаш нещо за около  5-6000лв, напълно е възможно, но според мен трябва да отпишеш 6ато и Вила Екатерина със сигурност. Също вместо менюта на човек, може да помислиш за нещо тип шведска маса.

Като цяло след като ти мине еуфорията заповядай да ни разкажеш какви идеи имаш, какво ти харесва, какъв ти е бюджета и т.н., за да можем да ти бъдем по-полезни. Blush

# 162
  • София
Здравейте дами, да се включа и аз вече. Моята сватба ще е Юни 2020 като в момента сме на етап другат седмица запзване на дата в обредния дом, избиране на църква,защото не знаем изобщо как варират сега цените(ако можете да ми съдействате с някаква информация ще съм Ви много благодарна), избиране на ресторант + хотел за някой от гостите.

# 163
  • София
Ако сватбата ви е в София, започнете от ресторанта. Час за ритуална зала все ще има, ресторантите са най-трудни, може да се наложи да смените датата.

# 164
При нас венчавката ще струва 200 лева с включено право за фото- и видеозаснемане. Без тях би била 140. Но става дума за малка църква в малко населено място, предполагам, че в по-големите и в катедралите има значителна разлика в цената.

Общи условия

Активация на акаунт