Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 186
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Има ли булки от Пловдив?
Предложете ми видео и фотограф, както и ди Джей.
Ние сме сме се спрели на ресторант и тъй като ще имаме гости от други градове и чужбина, ще търсим хотел или апартаменти в близост до ресторанта, за да се настанят.

# 541
  • София
И ние директно поканихме гостите в ритуалната зала, ще се оправяме аз у нас, а той при родителите му, но то е съседната сграда. Няма да има традиционно взимане на булката, а колкото да ме види вече готова, а не в процеса на подготовката, ще сме с най-близките роднини и кумовете и оттам отиваме на фотосесия. Затова и не искаме гостите да идват у нас и да се чудят какво да правят после 2 часа, а и това с оркестрите не ме кефи. След това ще е ритуалната зала, където ще са всички. Много ми се иска да ги изпреварим другите гости и да не ни видят предварително преди да влезем в ритуалната зала.
Много ми харесва по американските филми как всички тръпнат да влязат. А на всички сватби, на които съм била у нас, го нямаше това, младоженците нали ги викат 15 минути по-рано и реално седят с гостите и чакат и влизат последни. Дали в Ритуалната зала в Красно село може да се влезе през друг вход и да се измисли нещо по този въпрос?

# 542
  • София

Предложете ми видео и фотограф, както и ди Джей.

DJ - Ивайло Манев
фото - Андро Дюлгерян
Видео - Студио Видеоклип

доста са заети, но може да имате късмет.  Диджей и водеща, можем и ние да дойдем , ама кажете датата, че почва да се позапълва. Други в района не познавам лично, т.е. не знам работата им

# 543
Благодаря много за препоръката!
За 12 септември става въпрос.

# 544
  • София
Звучи много добре това с взимането от хотела. Замислям се дали и ние да не бъдем така. Всъщност колко от нас са с деца? Синът ни ще бъде на 1 г точно на сватбата и това допълнително поставя неизвестни. Не се знае как ще се държи тогава, колко ще плаче, затова съм с отворен план и не се напрягам много кое кога ще стане. Ритуалната зала ни е в 16, църквата - в 17. Преди това ще имаме достатъчно време за приготвяне и фотосесия. Все повече се замислям обаче дали да не търсим водещ, нищо че уж искаме само ресторант. Предвид, че ще имаме 50тина гости, само ресторант ще бъде тъпо сякаш.
Ето ни халките, ако на някой му е интересно: https://i.etsystatic.com/5970251/r/il/cc7e45/1827362939/il_794xN … 27362939_oncx.jpg
Hug

# 545
  • София
Благодаря много за препоръката!
За 12 септември става въпрос.

засега съм фрий, но понеже сме двама, при нас е малко по-скъп пакета от пет часа. (850лв)
сам избягвам да водя, защото съм на мнение, че един човек не може да се справи с водене, пускане на музика, осветление, тичане по фото и видео, тичане по персонала, давай торта, изкарвай питка и т.н. Това го прави водещата, аз си гледам техниката и пускането

# 546
hintt- аз не съм от Пловдив,но също с две ръце ти препоръвчам Андро Дюлгерян и Студио Видеоклип.Ние сме ги наели за нашата сватба,но също така са снимали сватби на които съм била и са доста добри.Но бързо ги заемат.Лично за моята аз ги наех Юли 2019г и помня че половината график за 2020 беше зает.Но ще си доволна.Разгледай им работата в интернет или фейсбук.

AllegraA- и ние това се питаме как ще реагира малкия.Притеснявам се да не се стресира от толкова много хора.И освен чуденето дали да се приготвяме в хотела,така или иначе решихме да запазиме стая в която след като реши,че му се спи да отиде с някоя от бабите се.Те са инструктирани,че ще са детегледачки 😄На последната сватба преди няколко месеца малката на младоженците беше на годинка и половина.Доста беше плакало първо вкъщи, защото като видяло майка си с рокля,прическа и заобиколено от роднини,които му се радват се бе стресирало.Булката ми казваше,че малката отначало не я познала и бягала от нея и си търсела мама.В ресторанта пак имаше от време на време драми.Надявам се,че при нас това няма да се случи.

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 16:35 от Radosttt.

# 547
Niya-, ако съм разбрала правилно, ще сте в ритуалната зала на Красно село? Нашите се ожениха там в залата на втория етаж от дясно (ако не ме лъже паметта). Не знам дали има втори вход към залата, НО това, което можете да направите е да попиташ дали може ти и твоят човек да изчакате в някоя стая/зала докато всички гости влязат в ритуалната зала. Да се разбереш с някоя приятелка да дойде да ви каже когато всички са там и след това да влезете вие през главния вход. До колкото съм останала с впечатление хората са много любезни, особено една жена с дълга сива коса. Тя говори много хубаво. Като цяло съм израснала около ритуалната зала и ми е позната горе-долу обстановката. Има едно място на първия етаж, където обикновено го ползват за преобличане, когато има групи за народни танци. Може да изчакате там.

# 548
  • София
Всъщност колко от нас са с деца?
Ние Grinning Ще бъде на 2г.1м. тогава. Ще разчитаме на бабите да го контролират малко.
Взимане няма да има. Ще наемем една къща за гости до ресторанта и там ще се приготвим, иска ми се да направим first look и за ритуала (който ще е в ресторанта) мислим да излезем двамата заедно. Докато не спи или яде ще може малкия да тича навън на поляната или да стои при когото поиска Simple Smile
Като цяло всичко е планирано доста компактно, така че нямам притеснение

# 549
Ние също сме в Красно село и мислех да отидем малко по- рано за да се скрием някъде, но ако има друга сватба преди нас и хората се поздравяват/ изнасят от сградата ще е кофти да се появим. Доколкото помня нали трябва да носим нещо в ритуалната зала няколко дни преди сватбата (не помня какво), та мисля тогава да питам има ли вариант. То реално е и доста натоварващо да чакаш заедно с гостите защото се започва едно реване, прегръщане, дай една снимка набързо, а после при поздравленията пак същото.
П.п ние сме без дете Grinning

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 15:13 от Juicy Pigeon

# 550
Здравейте момичета!

Аз уж направих програмата . Изглежда по следния начин:

Църква- 15:30
Фотосесия - 16:45
Welcome drink - 17.30
Изнесен ритуал - 18:00
Снимки и подаръци -18:30
Влизане в ресторанта 19:00

Уж, така ще го напиша и на поканите, но ще видим . Все още не съм си запазила грим и прическа, но предполагам към 12:00 да дойдат и до 14:00 да съм готова. Скоро ще си поръчам поканите, семпли са 2,60лв всяка.

Хубав ден! 🌸

# 551
Аз съм го написала в поканата:
Уелкъм дринк - 17:00
Изнесен ритуал - 17:30
Ресторант - 18:00
Със сигурност няма да стане точно така хахах, тъй като само ритуалът ще ни е към 30-тина минути ( в смисъл от представянето на родителите, шаферите до думите "А сега може да поздравите младото семейство, да се снимате с тях и да оставите своя подарък"). И най-вероятно ще влезем в ресторанта към 7 без нещо, ноооо по-важно е не какво сме написали в поканата според мен (освен началния час), ами да си спазваме програмата с ДЖ и всички по веригата.

# 552
  • София
Нашата програма е

Взимане - 12:30
Фотосесия - 1:00
Ритуална зала - 15:00
Църква - 16:30
Ресторант - 17:15

Сега пиша точно на гримьори, тези дни и на фризьори, за да наема някои и да уточним плана и с тях, но сигурно ще трябва да започнем в 9:30, което за мен е твърде рано, но предвиждаме в ресторанта да се стои до 00:00 часа, така че трябваше да се започне с всичко по-рано.

# 553
Официалната програма е:
16:00 ритуална зала
18:30 Welcome drink + поздравления, подаръци и снимки с гостите
19:00 влизане в ресторанта
Неофициалната:
00:00-09:00 въртене в леглото
09:00 окончателно ставане
09:30-11:45 закусване, къпане, разместване на къщата, подреждане на кетъринга
11:45-14:00 прически, гримове, обличане и посрещане на младоженеца
Графика че няма да се спази на 100% е ясно, ама поне ориентировъчни часове за гостите са добре Grinning
Вие кога мислите да дойдат фотографите? Като започне грим/прическа или като сте вече почти готови?

# 554
  • София
Аз мисля, когато съм готова, няма нужда да ме снима без грим, а и два часа излишно плащане. При моята програма, мисля да е 11:30, да снима при мен половин час и 20-тина минути у ММ.
На твоята програма не знам дали ще ти стигнат 2 часа и 15 минути за грим, прическа и обличане, че и младоженец, според мен заложи повече време. Гледам, че и фризьорите и гримьорите пишат по 1 час, ще ти стане зор да се облечеш и обуеш, ще те задърпат и да се снимате вече готова, после да дойде и мъжът ти и с него хахо хихи, ваште да го поздравят.

Общи условия

Активация на акаунт