Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 175
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Никой обаче не те задължава да пробваш в Си Селекшън, може просто да отидеш и да разгледаш. Ако нещо харесаш, тогава ако прецениш да изпробваш. Въпрос на личен избор е.
Иначе за сайта съм съгласна. Но затова пъл като звъннеш, ти дават информация за наличностите.
Разбира се, то никъде не е задължително да пробваш, но и в другите магазини дизайнерите не им дават мостри, а магазинът купува роклята и я оставя за проба и я продават и нея после, в някои на същата цена, в други на по-ниска. Ако консултанът си разбира от работата и облича и съблича той, пробните са направени добре и не се ходи с роклята в общи помещения, където се стъпва и с обувки, роклите ще са в идеално състояние. На мен много ми прави впечатление къде как си пазят роклите, как се обличат, как са организирали салона, така че да няма черни рокли накрая.
Аз също не виждам причина никой да съжалява, от който и магазин да си е купил при изгодна цена. Това са само магазини, важна е роклята.
Според мен ключът към по-ниските цени е освен в скъпите проби и в това, че са официален представител и може и да им дават роклите на преференциални цени. Това и гарантира, че роклите са истински.

Общо взето всеки магазин си има плюсове и минуси, така че важното е всяка от нас да си намери своята рокля.

Да, Бленди бях харесала и за мен това си е лъжа. Да качиш сега информация за наличен модел, а при разговор да се окаже, че е продадена преди време. Става въпрос за ноември, когато си търсех роклята.

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 13:42 от Niya-

# 571
Да, сайта им не се обновява много много май. Даже сега още седи на 1500 с условието, че е до декември. Нищо, че декември мина Grinning

# 572
  • София
То при повечето магазини е така, но аз имах предвид за обратното, да обновиш сайта си с невярна информация.

Да кажа, че постът ми не е бил хейтърски за определени магазини, стана въпрос за тях и затова за тях писах, но и за другите магазини мога да напиша минуси. Така че всеки за себе си да си преценява, пишем си само.

# 573
  • София
Някой попита за агенция "Мериан". Определено са добри, но услугите им са в горния ценови диапазон.

Да похваля "Арети" за отношение към клиента. Булката ни пробва доста рокли и бяха супер учтиви и търпеливи. Отговаряха на въпросите, не бързаха, предлагаха различни комбинации рокля+ воал. Същото мога да кажа и за Atelier Ivoire.

# 574
  • UK
Здравейте! До булките в Пловдив: Ние запазихме ресторант Мавруда в крайна сметка след мнооого дълго умуване, чух много хубави мнения, а и управителката ми се струва симпатична. За фотограф в Пловдив аз знам двама- Андрю Дюлгерян и Денис Василев. Все още се двоумим между двамата.

Имам въпрос- вярно ли е, че по закон гражданският брак трябва да е преди църковния? Такова нещо са казали на баба ми в църквата, а майка ми, която е завършила право, твърди, че наистина си е така по закон. Аз много се учудих, защото повечето сватби, от които съм гледала снимки, първо са били с църковен брак и като цяло така мислех да правим нашата, но май ще е обратно (да не говорим, че годеникът ми е католик и е голяма олелия, но това е друга тема).

# 575
Имам въпрос- вярно ли е, че по закон гражданският брак трябва да е преди църковния? Такова нещо са казали на баба ми в църквата, а майка ми, която е завършила право, твърди, че наистина си е така по закон. Аз много се учудих, защото повечето сватби, от които съм гледала снимки, първо са били с църковен брак и като цяло така мислех да правим нашата, но май ще е обратно (да не говорим, че годеникът ми е католик и е голяма олелия, но това е друга тема).
Семейният кодекс е актуализиран и вече няма такова правило за църковен след граждански брак.

# 576
  • София
Ava*, принципно е така. В църквата трябва да представите акт за граждански брак, но (винаги има едно "но") пак има вратички, зависи от общината и договорките с църквата.

Друг вариант е подпис преди сватбата и бутафорна гражданска церемония.

п.с. редактирам се: Welt, това не го знаех.

# 577
  • UK
Благодаря за информацията! Ние вече имаме запазен час 13:30 за гражданска церемония, така че църквата явно ще си е след това в нашия случай.

# 578
Момичета,  въпросчета Simple Smile Колко гости планирате или вече сте поканили? Мои приятелки ме предупреждават, че със сигурност голям процент от гостите няма да дойдат "както на всяка сватба"..
Мислим да вмъкнем срок за потвърждение в поканите.
Каква е финансовата ви граница/ бюджет ?

# 579
Нашите гости са около 100. Не смятам, че приятелките ти са прави, не слушай такива крайности с проценти и "като на всяка сватба". Била съм на сватба с 4-ма отказали от 120. Срок за потвърждение задължително, най- малкото трябва в ресторанта да кажете бройката предварително. Нашия бюджет не е твърдо определен, но се опитваме да се вместим в 12 000, засега вървим добре с разходите.

# 580
  • София
Да ви кажа някои неща за гостите като минала вече по този път- не очаквайте потвърждение от всички. Задължително сложете краен срок, но се пригответе за "голямото звънене", защото все ще има забравили или такива, които изобщо не са обърнали внимание на крайната дата в поканите. Ще има и друг вид гости, които пък няма да са сигурни, пък ще мислят още малко и така. Въоръжете се с търпение!

За бройката: не е задължително да има много отказали. На нашата сватба не дойдоха 3-ма човека от поканени 124.

Относно кошмарите, които ви спохождат: няма как на една сватба всичко да е идеално. Най-малкото няма как да се хареса на толкова много хора. Гледайте вие да сте доволни и щастливи, а че ще има нещо забравено или някой няма да е доволен от нещо, това е бял кахър.

# 581
Нашите гости са 140. Не съм слагала срокове в поканите, тъй като так аили иначе ще звъня. Нашата дата е 1.май и смятам още началото на март да ги преслушам.

# 582
Нашите гости са 170 по списък, но не мисля  че ще дойдат всички, тъй че ще  попитам дори преди да пращам поканите част от  тях за да може да организираме настаняването.
Belle_ относно  фото и видео от Пловдив ние запазихме  HD Galaxy, бяхме на сватба която те заснемаха и снимките, видеото и трейлъра са уникални.
 А може ли някой да ми препоръча   DJ за Сандански или региона,  в краен  случай  и за него  ще процедираме  като с  фотото поемаме транспорта и  нощувка съответно?

# 583
  • София

А може ли някой да ми препоръча   DJ за Сандански или региона,  в краен  случай  и за него  ще процедираме  като с  фотото поемаме транспорта и  нощувка съответно?

Димитър Мишев е от Сандански
https://www.facebook.com/djmishev

# 584
Niya-  дали ще е удобно да помоля за официален сайт на  Navyblue?

Специално на НейвиБлу Си-селекшън са официален представител, пише ги в чуждестранния сайт. Но роклята, която си бях харесала, в Кари ми бяха казала 2850 лв преди да се знае, че нямам време да чакам и тогава се разрових да видя и в руските сайтове вървеше цената между 1800 и 3000 лв. В Си-селекшън само я сменяха от 1800 лв до 2300 лв, сега гледам, че е 1500 лв, ако си вземеш две рокли един и същи размер, което не го разбирам. Grinning Сигурно 1-2 булки ще се възползват, повечето сме с по една рокля.
Таа в Си-селекшън известно време нямаше цена и реших, че е продадена мострана, после се появи пак и веднага звъннах, казаха, че са я продали преди време. Не разбирам защо тогава качват цена и наличен размер, като го нямат. За мен това си е трик да показват, че имат повече налични рокли, за да отиде човек и да си плаща там.
И в другите магазини нямаха много налични рокли, но чак да качват нещо тепърва, което е изчерпано и то с размер, не съм видяла. Пък и при тях е безплатно, така че по-скоро от мързел не си поддържат страниците.

А пък колкото в Си-селекшън ме каниха да отида да пробвам, толкова в Кари нула интерес какво ще пробвам, ще взимам ли харесаната рокля, ще дойда ли на втори проби. Ако бяха харесала рокля, която я има и на двете места, със сигурност щях да взема от Си-селекшън. В Кари с нищо не ме спечелиха, че да оправдаят толкова по-високи цени. Според мен роклите, които аз побвах, бяха завишени и не струваха реално 3000 лв. Бих ги сравнила с роклите в Миле, където бяха до 2000 лв. Красиви модели, но моите не бяха с камъни или пера, които примерно да оскъпяват толкова.

Общи условия

Активация на акаунт