Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за бързия отговор.

А може ли някой да ми препоръча   DJ за Сандански или региона,  в краен  случай  и за него  ще процедираме  като с  фотото поемаме транспорта и  нощувка съответно?

Димитър Мишев е от Сандански
https://www.facebook.com/djmishev

# 586
Ние запазихме Студио Видеоклип и в неделя имаме среща с Денис Василев за фото. Остава само църквата да изберем и запазим и ще сме готови с основните неща. Ще съм благодарна на момичетата от Пловдив за препоръки и за църква, защото нямам идея коя да избера.

# 587
  • София
Niya-  дали ще е удобно да помоля за официален сайт на  Navyblue?
http://www.naviblue-bridal.com/

В Контакти пише Си селекшън за България.

Ние ще каним около 130 възрастни и 25 деца, но от възрастните, за съжаление някои ги каним само про форма и не мисля, че ще дойдат. Очаквам да сме 110 и 10-тина деца. Сложила съм краен срок за потвърждение. Сега каним хората, до половината сме, но вече 40-тина ни попълниха формата за потвърждение. Някои ще се мотаят допоследно, но март ще им звъня, поне тези с формата ще ми го спестят.

# 588
Оф, аз пък съм в драма сега. Колко от вас имат проблем със свекървата? Казахме ѝ, че няма да живеем в Англия и че искаме или да останем в България, или да си пробваме късмета някъде в Европа. Разбирам, че не ѝ стана приятно, както е нормално на всяка майка, но ... Егати реакцията. Каза "Благодаря, че ми развалихте уикенда, това е отгромен шок" и как тя му била казала преди да замине за България да не го прави, защото може да се влюби, да се ожени и да не се върне.
Направо нямам думи. Супер обидно ми е. Аз се опитвам винаги да поддържам контакт с родителите му, за разлика  от другите две снахи, винаги се старая да покажа уважение и внимание. Чаках подписването с такова желание март месец, сега знам, че и за двете ще бъде някакво ... Натякване може би как така няма да се върне(м). Нямам желание да мисля за нищо по сватбата. Особено като знам какви коментари ще има от нейна страна.

# 589
usmivka, съжалявам.
Мъжът ти англичанин ли е?
Аз я разбирам женатата, че и е шок и че може да и се развали натсроението, но смяташ ли, че ще продължи във времето? Може да е било само моментна реакция. Недей да се отчайваш, решенията ги взимате двамата все пак, а на нея, колкото и да и е неприятно, просто трябва да се примири.
Ние имахме обратните вълнения с моя бъдещ свекър, с когото по приницп много добре се разбирам и нямаме проблеми. Ние от пет години живее в Германия, аз ще завърша пролетта, а годеникът ми миналата година, но лятото се прибираме окончателно в България. В началото беше голяма драма за какво ще се връщаме, нямало живот в България Rolling Eyes, как ще връщаме студентските заеми, защо си оставяме възможностите, развитието контактите. Близо половин година имаше вълнения, но ние сме решили, в крайна сметка свикна с идеята и сега чака да се приберем.
Опитай да се успокоиш, сега докато е прясно сигурно ти ври и кипи отвътре, но ще се уталожат нещата.

# 590
Welt, англичанин е, да. Той взе решението да не се върнем. Слава богу не е мамино синче, въпреки, че майка му се е опитвала да го направи такъв и въпреки, че има още двама братя. Той по характер е на баща си (който е голям пич). ММ каза, че трябва да очаквам това да продължи минимум до раждането на първото дете и чак тогава евентуално може да осъзнае, че е в грешка, защото ние ще се виждаме и поддържаме контакт колкото можем повече както с неговите, така и с моите родители. Каза, че е супер упорита като си науми нещо трябват години да ѝ го избие от главата.

# 591
Ами, свиркай си тогава. С такива хора излизане на глава няма. Трудно е за една майка детето и да емигрира, но това е животът. Наистина е прекалена драма и разбирам първоначалния шок, тревога, тъга, обаче пък да прави фасони докато се роди внук, малко прекалено ми се струва. Стана ми кофти за теб, че ти разваля настроението от трепетите за подготовката.
Дай да те развеселим. Simple Smile Разкажи, ако искаш, как върви засега, какво сте измислили, как сте го планирали, какво има за вършене. Горе главата! Щом мъжът ти е до теб, другото ще се подреди!

# 592
Welt, много готина картинка, наистина, даже си я свалих на телефона Grinning
Благодаря за отговора! Ще се помъча, че не искам да развалям настроението на останалите.
За сега сме готови с почти всичко, а сватбата е в края на май. Всички подизпълнители са намерени и запазени. Като по-голямо нещо, което трябва да измисля са:
- Как да си направя пано "Добре дошли",
- Също за настаняване на гости да се направи табло или нещо такова,
- Номера на маси
- Меню за алкохола и как да формулирам по подходящ начин, че храната сме я избрали вече и да не се притесняват за вкуса или нещо подобно закачливо,
- Кутия за пликове да си направя
- Да намеря малки стойки за подаръците ми, които са ръчно рисувани картини с цветя. Ще ги даваме на семейство/двойка, че иначе много солено щеше да ни излезе, ако е за всеки поотделно.

Имам някои идеи и мога да ги споделя като си ги оформя в главата и намеря снимки. Simple Smile

# 593
Здравейте момичета!

Съжалявам, че свекърва ти се държи по този начин да се надяваме, че ще се подобри отношението и към теб. Моята пък ме напрегна онзи ден да не било менюто и храната в ресторанта “гурме “ моля ти се. Разбира се, че няма да е такова и хората ще имат какво да ядат. И все пак искам да изглежда красиво и изискано . Затова, за да няма претенции предпочетох още в началото ние да си платим сватбата. Както се казва “Който плаща,той поръчва музиката” и слава Богу. 🙈
И ние се прибираме окончателно в България преди сватбата Септември . Ако ви кажа, че ме е страшно шубе няма да излъжа. За 4 години в Лондон се научих на много. Станах друг човек, организирана, мила, премислям всичко, което трябва да свърша  и т.н. И сега трябва да започнем от нулата. Е, не точно от нулата, защото си купихме апартамент. Без помощ от никого само аз и той. Горда съм ! Да променя малко темата, ако позволите разбира се. Към всички момичета, които ще живеят или са си в България . Абе момичета как се оправяте финансово? Ако не е прекалено личен въпроса.

Благодаря много и хубав ден ! 🌸👰

# 594
  • UK
usmivka, хич не се притеснявай! И ние като казахме на моята бъдеща свекърва, че мислим да се местим от Англия, нейната първа реакция беше "Ами кой ще се грижи за мен??". Понякога хората не осъзнават какво правят с приказките си.

Flower, браво за апартамента, това е похвално!

Иначе се оказва, че много от момичетата тук мислят да се връщат в България- аз също, моят бъдещ съпруг е съгласен да опитаме, което само ме радва!

Аз в момента съм изпаднала в драма на тема Рокля. Според вас за 900- 1000 лв мога ли да намеря хубава рокля в България? Честно казано, в магазините, които ми попаднаха досега, роклите са по 2000 лв и отгоре, което на мен ми се струва доста висока цена, която предпочитам да не плащам. Отделно аз съм с много голям бюст и малко закръглена, което допълнително ме притеснява при избора на рокля. Охх, имам чувството, че нямат край моите притеснения покрай сватбата! LaughingLaughing

# 595
Момичета не се притеснявайте за свекървите. Важното е, че мъжете ви не са мамини синчета и застават зад общите ви идеи за бъдеще, а не дават отбой щом мама е тропнала с краче и нещо не й изнася. Всички ние ще бъдем официални семейства с половинките си след 1-2-5-10 месеца, мислете върху това. Няма как всичко да е цветя и рози, все някой от някъде ще се цупи за нещо, но такъв е живота.

Flower, ние финансово се оправяме криво ляво, но аз примерно тепърва навлизам в живота на работещия човек следователно заплатата ми е на ниво новак без грам опит. Трудно ще е докато не се ориентирам в коя сфера искам да се развивам, тъй като връзки с обществеността не е работата за мен. Бъдещият мъж иска да сменя сферата, да се ориентира към друга работа, въпреки че харесва професията си. За съжаление вече не е достатъчно добре платена за гледане на семейство, а има 8 години опит. Разказва ми как е било преди години и е бил доволен. В чужбина може и да  е по- хубаво, не зная, тук със сигурност не е идеално. Похвално е, че млади хора искат да се върнат. Аз се надявам, някой ден  децата ни да имат по- добри условия за живот тук и да не избират чужбина.Темата е мноого дълга.

Ava, можеш да намериш хубава рокля до 1000лв. Сватбения център в София/Варна/Асеновград. Моята рокля е 1000 лв, от друг магазин, но хванах доста добро намаление и не знам в момента какви са цените. За асеновградските магазини мненията са 50 на 50, някои булки са доволни, други казват, че няма нищо хубаво там.

# 596
  • София
Момичета, споделете какви ще бъдат сватбените ви букети? С естествени или изкуствени цветя? Къде разглеждате за модели, ако сте се спряли на изкуствени цветя?

# 597
Моят мисля да е от естествени. Рози, хортензии, малко зеленина. Украсата ще е подобна.
Исках божури, но през септември ще излязат златни, така че без тях.

# 598
Моята кума заяви, че букетът е от нея. Показала съм й пинтерест борда си с визията за цялостната тема и украса, имаше няколко модела и букети запазени. Казах й, че искам да ме изненада и да не го виждам до сватбения ден.

# 599
Моят ще е от естествени цветя. Много харесвам алстромерии, но не знам с тях как ще се получи. За хвърляне мисля да взема малък с изкуствени цветя, за да може момичето, което го хване да го запази ако иска.

Общи условия

Активация на акаунт