На сто процента съм сигурна, че българите никога няма да закупят Осман, по политически и исторически причини. Нали патриотите веднага ще се надигнат.

Май залагат на любовните сапунки, а на мен ми се гледа нещо стойностно 

, защото сте дейни ,защото обичате Буфчетата, защото оценявате голямото" нещо ", което прави Бурак за себе си и семейството си.

- така е Тина
. Добре дошла у дома! 
, дано си се досетила за удоволствието и радостта ,която изпитах когато те видях в нашата тема.

благодаря ти!

)

Добре си ни дошла отново. Твоята информация е интересна, любопитна и много ценна за момичетата, които не сме гледали предишния сериал. А тук по-голямата част не сме. Продължавай да ни осведомяваш, за нас си много важна, за да разберем същността на нещата. Защото с течение на времето ще възникнат доста въпроси и предполагам, че ти си човекът, който може да ни отговори най-правилно.
Или е окончателно занулен? 

! Благодаря ти, момиче! Благодаря ти искрено. Сега вече нещата си дойдоха по местата, а надявам се, че и при бъдещи събития отново ще ни „светваш“ за онова, което е „останало“ от още по-далечната история и има развитие с този сериал.
– изключително ми е приятно да те „видя“ в тази тема – вече спомена за езика. Четох из форумите, че основната критика се отнася към използването на книжовен език за тези далечни исторически събития. Продуцентът Боздаа, явно си е взел бележка от критиките и се е постарал да внесе старотурски диалект. Това е много хубаво, но пък прави преводът на сериала непосилно труден. В руските групи се коментира, че най-точен е преводът на озвучката на „Тurok1990“. Може би има нещо вярно – може би има грешки в превода със субки, но удоволствието от гледането, комбинирано с оригиналните гласове на актьорите е неповторимо. Затова си мисля, че не бива да се впечатляваме от неща, които не съвпадат точно с историческото време/ четох коментар, че преводача превел Испания , а тя не съществувала по това време и ставало дума за Кастилия/ , а да се насладим на онова, което ни предлагат създателите на сериала. Не напразно продуцентът Боздаа, /който между другото прочетох, че има в образованието си история и социология/ спомена, че историята, която предлага в сериала е израз неговите мечти за това далечно минало. Или казано по друг начин, представеното в сериала се опира на известни исторически факти, но не е самата действителност.

Препоръчани теми