💜"Далечен град"💜 - сезон 2 / тема 2

• 5 597
  • 15
  •   36
Отговори
💜"Далечен град"💜 е проект, създаден от престижната компания Аy Yapım, позната с мегахитовете "Присъда", "Езел", "Забраненият плод" и други.

До момента в Турция е излъчен първият сезон, съдържащ 28 епизода. Излъчва се всеки понеделник в ефира на Канал D. 🎥
"Далечен град" вече е удостоен с наградата "Най-добър сериал на годината" и го определят като една от най-успешните драми на последното десетилетие. 🔝🎥💜
В главните роли са Синем Юнсал (позната от "Доктор Чудо", "Дъщеря ми") и Озан Акбаба (участвал в "Север Юг", "Опасни улици", "Мафията не може да управлява света" и др.).
Продуцент е Керем Чатай, а режисурата е дело на Ахмет Катъксъз.

От 15.09.2025 г. bTV Story започва излъчването на първи сезон. 🎥 По същото време ще бъде излъчен и първи епизод от Втори сезон по Канал D. 🎥

💜Да си пожелаем приятно гледане и коментиране на новите епизоди! 💜
Линк за излъчване с руска озвучка:
https://ruturkserial.net/

И още един: https://ruturkserial.net/dalekiy-gorod-b08g8j8l8i2ub/4758-daleki … 7h885h8rer9h.html

И още: https://turoktv.com/15016-dalekiy-gorod-seria-40.html

Първата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1812325

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 15:55 от Anyyyone

# 1
Благодаря за темата! Няма как да се мине без антагонист- дали ще е Еджмел, дали ще е Мине или Боран. Ако няма противопоставяне и вражда какво ще гледаме- хармоничен семеен живот? В случая с Боран ме дразни, че е засегнато детето. Не си представям раздвоението, в което едно дете казва на двама души "татко." При Боран ревността и "господарските" му нрави са по-силни от чувството за самосъхранение. Чисто луд човек. Но за Джихан е брат и ще влиза в затвора да го брани... Не виждам как ще го опази, ако наистина са замесени българи. Nerd

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 11:52 от victoria vassileva

# 2
Още не съм гледала снощния епизод, но от това, което видях в последните 2, разбирам защо цялата мрежа е гръмнала в призиви към "българите" да идват да си прибират версиите.
Този Боран дали сега си разкрива истинското лице, което преди това умело е крил пред близките си, понеже не е имало повод и застъпени лични интереси...или преживяното и осъзнаването какво е изгубил като последствие от решенията си го е озлобило? Всъщност няма значение кое от двете е. Истински събирателен образ на най-лошите черти от майка си и баща си - ината и егоизма на Садакат, сляпото арогантно убеждение, че всички са му длъжни и неговите интереси са най-важни - цял Еджмел.
Актьорът или блестящо си играе ролята, или самият той също не бива в реалния живот, защото така убедително ме отблъсква, че на няколко пъти ми идеше аз да вляза да го застрелям и да се приключва.
Не ми харесва това, което прочетох за следващите епизоди, че Джихан щял да влиза в затвора заради него - докога ще се жертва за него, изобщо не заслужава! Та органи му даряват, та свободата си дават за него, а той само се тръшка и реагира като примитивен ръб. Даже спрямо детето си е пълен егоист, как пък не се възмути тая Садакат? Сама става свидетел на безумията му, но пак си повтаря като развален грамофон едно и също.

# 3
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Благодаря за новата тема

Истински събирателен образ на най-лошите черти от майка си и баща си - ината и егоизма на Садакат, сляпото арогантно убеждение, че всички са му длъжни и неговите интереси са най-важни - цял Еджмел.
Актьорът или блестящо си играе ролята, или самият той също не бива в реалния живот, защото така убедително ме отблъсква, че на няколко пъти ми идеше аз да вляза да го застрелям и да се приключва.

Истински събирателен образ

На мен най-редовно ми иде лично да вляза в дизито и да му спра "мъките" на Боран бей

Още не съм гледала епизода, но пък ви прочетох коментарите, така че още довечера ще си го пусна!

# 4
Цитат
Този Боран дали сега си разкрива истинското лице, което преди това умело е крил пред близките си, понеже не е имало повод и застъпени лични интереси...или преживяното и осъзнаването какво е изгубил като последствие от решенията си го е озлобило?
Алия многократно вече спомена, че не го е познавала истински, още от видеото до брат му. Разбра се и че е крил голяма част от живота си с нея в Канада, а и по време на катастрофата. А с насилието върху нея (психологическо с влизането й в стаята и физическо с дърпане на ръката й) и това повтаряне "моя жена", "мой син"... явно я изненада, гледаше го като непознат. Това навежда на мисълта, че пред Алия той се е прикривал.
Същото може да се констатира и в поведението му към Джихан, Воргун, а в последната серия и към работещите в конака. Не отговори на въпросите на Джихан защо е убил чичото на Демир, и защо не е поел отговорност за действията си. Много неща е скрил и продължава да крие. Обаче има един човек, който според мен го познава и то много добре. И това е майка му Садакат. Всичките й притеснения и усилия да изгони Алия, да я развежда с Джихан, страховете й, че ще настъпи война между двамата братя, показват, че тя е знаела какво може да се очаква от него. За което си е виновна тя, защото е възпитавала по-малкия си син за глава на клана Албора. От детството си Боран вече е бил травмиран от такова пренебрегване, без да знае истинските причини за него. Тая агресия просто сега се измества към собственически претенции спрямо Дениз и Алия. Джихан в неговото мислене му е отнел властта в клана, а сега и жената и детето.

Anyyyone,  благодаря за новата тема. Flowers Rose Добави и този линк.
https://turoktv.com/15016-dalekiy-gorod-seria-40.html

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 12:43 от Katya_I

# 5
Цитат
От детството си Боран вече е бил травмиран от такова пренебрегване, без да знае истинските причини за него. Тая агресия просто сега се измества към собственически претенции спрямо Дениз и Алия. Джихан в неговото мислене му е отнел властта в клана, а сега и жената и детето.

Това е много точно, и затова Боран толкова се озлоби към Алия, и частично към Дениз. Но, иначе съм доволна от това  което видях снощи. Любовта на ДжиАл разцъфна и става все по дълбока. Вече, се отнасят един към друг с уважение, внимание и много любов, и всички освен Садакат са на тяхна страна, и са плътно до тях, дори се Фидан кротна, и май одобрява всичко което се случи, и че братовчедите се обединиха и са заедно. Между другото- Фидан, може да е малко смахната, но е възпитала страхотни деца. Особено Шахин е топ!

Благодаря за темата!

# 6
  • София
Много благодаря за новата тема!

# 7
Добавих и третия линк.
Аз още не съм гледала, може би довечера. Нямам търпение! 😅🥰

# 8
Хайде , кой не е гледал снощи да заповяда!
https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D … oCHzU38khfLBRmgLg

# 9
# 10
  • Тополовград
Благодаря за новата тема. Гледах 12 епизод по половината и после като го потърсих намирам само без субтитри.

# 11
И аз само до средата успях (като заспи детето ще доглеждам Grinning ) обаче за момента най-любимата от епизода ми е Алия колко се дразни на Боран и го rage bait-ва (не се сещам за подходящия израз на български). Направо ми пълни душата! BlushGrinning

# 12
Не знам дали е на български, но ми иде дума сиктирдосва. Но за мен трябва малко още, да го завре, където му е мястото, егати  и насилник истински син на баща си и частично майка си първосигнално, не много интелигентен и вреден за околните, със самочувствие на ага без покритие, с една дума отврат ми е героя и артиста

# 13
Благодаря за новата тема!:hibiscus:Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 14
Аз се изкефих на Джихан,така хубаво го приземи, да си беше ударил главата в някоя саксия. Ама после си викам,язък за хубавите големи саксии.
Не ми се иска да е така,но тоя бастун ще остане до края на сезона

Общи условия

Активация на акаунт