Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 654
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Бойко сега го дават - не искал да се удължава ваканцията, в четвъртък 12.03 трябвало да са на училище всички, защото “изпускат много материал”.
Да видим...

# 196
Мерките - ваканция, ще имат ефект ако учениците са в къщи и спазват карантина Но сега голяма част са на вън. Отделно, липсата на маски съвсем  усложнява нещата...

# 197
  • нейде там, където ....
В заповедта на министъра (благодарение на Дидева, от друга тема Flowers Bouquet) не виждам да се споменава удължаване на ваканцията, но пък учебните занятия не спадат ли към дефиницията в т.1 наистина? (почесващо се човече)

# 198
Моите са си вътре. Въпрос на спазване на правила. А маските са за болните, да не пръскат здравите с вируси.
Спряха да коментират колко проби се изследват извън двете огнища. Защо? Изводи?
Сякаш процесът на взимане на материал е преустановен? За София няма нито един съмнителен случай, за който да се налага да се вземе проба? При еднаква клинична картина за двете вирусни заболявания?
в тоя ход на мисли няма да удължат ваканцията, ако го направят, биха признали, че ситуацията не е под контрол.

# 199
  • Пловдив
При нас областният управител каза, че ще я удължи, но после ББ отсече, че не можело, много материал се губел, та ще видим.
И моята девойка не щъка по улици и кафенета, за другите не мога да кажа.

# 200
  • Варна
Според мен не трябва да удължават ваканцията.
Класната днес обяви среща на класа, навън, за да попълнят документите за матурите.

# 201
  • нейде там, където ....
Децата ми се струват най-вероятни преносители, понеже ужналидосегапоне го изкарват по-леко. Затова ми се струва, че трябваше да удължат ваканцията.
Отлагат провеждането на състезания и олимпиади, а някои дори ги отменят за тази учебна година. Sad За 12 клас беше важно, ама на.

# 202
Не схващам логиката да се отменят състезания, но не и учебни занятия.

# 203
  • Варна
Стейси, и класа на С. в сряда ще вземат заявленията и в четвъртък ще ги върнат попълнени. Ще се явява на БЕЛ и МА и по АЕ като трета матура.
Излязоха резултатите от изпитите им по немски, сертифицирала си е нивото.
С. излиза, ходи на кормуване, на уроци по БЕЛ и МА. Като цяло децата около нея се готвят усилено за предстоящите предварителни изпити и не скитосват много навън, но при по-малките класове не е така. Това са си мои наблюдения разбира се.

Изобщо не държа ежечасно и ежедневно да ме уведомяват колко проби и въобще подробни отчети. Да си вършат работата ми е достатъчно.

# 204
Очеизбодно е, че не си я вършат. Смислената информация секна. Сега слушаме как ТЕПЪРВА ще шият костюми против вирус. Смислено? Успокоително? Значи има такава, която не става много много за коментиране, за да няма паника.
На работа- като Павлик Морозов на амбразурата. Предпазни средства няма, четат по един час обяснения кое е опасен и кое не толкова опасен контакт, но- маски няма, по една на човек на ден, още не ги раздават срещу подпис, ама вероятно предстои. Не можеш да отказваш преглед- можело пък и да е спешно - киха, кашля ти в лицето- ти- герой, стоиш и траеш на вирусните пръски. И като окапем, ще стане интересно.
А в най-рисковата група всъщност са моите домашни. Контактни с мен. Като идат на училище, контактните се разрастват в геометрична прогресия. Има здрави заразоносители, които клинично са добре, без оплаквания. Може би дори и аз съм от тях.
Няма причина за паника, смъртността е ниска, в други възрастови групи. Та необявяването на информация  и отказ от по-сериозна изолация под една или друга форма за предотвратяване на паника е некоректно.
Кандидат абитуриентът учи, подгатвя се за предварителните изпити. Имало обява, че е възможно датата да се промени. Да сме гледали на сайта.

# 205
  • София
Ако някой се интересува, излязло е класирането за националния кръг на олимпиадата по химия.

# 206
Детето, ще пътува за Холандия в петък и в неделя се връща, можеше и да не ходи, но не успяхме да го убедим.
Дано не насрочат  отложения областен кръг на олимпиадата по ИТ за този петък, защото няма да може да се яви.

# 207
  • София
Това, че има няколко съвестни деца, които си седят вкъщи не изначава, че масово 18, 19 годишни не излизат навън. Говоря конкретно за нашите дванайсетокласници. За малките е друго. Но как ще спреш пълнолетен човек да излиза. За тях заплахата е някакво имагинерно понятие. Всеки ден водя този разговор с моите и виждам, че не схващат за какво става въпрос.

# 208
# 209
Ние се отказахме и детето не пътува за изпита.
Като гледам развитието на ситуацията в Холандия /и не само/, решението ни беше правилно.

Общи условия

Активация на акаунт