Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 594
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Някой дали може да помогне с минималните балове за миналата година от ТУ София? Имаше качена информация в някоя от темите, рових, но нещо не я намирам. беше снимка на някакъв лист. Мисклех, че съм я запазила, но ямно само съм мислила да я запазя.
Минаха и он лайн изпитите по рисуване за ТУ. Като човек, който не е ходил на нито един урок, мисля, че се справи прилично. Щом оценката на първия изпит не е двойка. Чакаме оценката и по композиция.

# 391
# 392
Вижте във една фейсбук група един дванадесетокласник какво написа за дистанционното обучение:
https://m.facebook.com/groups/341350126007680?view=permalink& … =1705745669568112

# 393
  • София
Тези минимални балове са ужасяващи. В някои специалности се е влизало буквално с 3-ки.

# 394
  • нейде там, където ....
Тези минимални балове са ужасяващи. В някои специалности се е влизало буквално с 3-ки.

Защо да са ужасяващи? Защото повечето са си трудни и непривлекателни за кандидат-студентите, въпреки търсенето на кадри и възможностите за реализация в последствие? Някои специалности успешно се реализират и завършвайки ги с тройки. Оценките имат значение само до преминаването в следващата степен - от гимназията за университета. После всички започват от начало.

# 395
  • Пловдив
Те и не всички завършват. От поток от 100 човека на познато момче завършилите са 30. В някои специалности местата не се запълват изобщо. В Пловдив всяка година събират студенти до последния момент.
На второто рисуване оценката е по- добра. При минимален бал миналата година от 17, бал 23 и нещо може и да стигне. Аз съм доволна, това са чисто нейни умения. На уроци не е ходила.

# 396
  • София
Намаляват местата с държавна поръчка във ВУЗ.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/12-po-malko-student … durzhavata-naesen

# 397
А къде мога да видя кой университет колко ще приеме по специалности? Само ако съответния университет качи на сайта си ли?

# 398
  • София
Не съм търсила. Преди малко ми попадна новината и побързах да я споделя.
Тюх, развалиха ми съня.

# 399
На сайта на МОН има проект на Решение на Министерския съвет за утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организации на Република България през учебната 2020/2021 година.
https://www.mon.bg/upload/22347/pr_RMS-Stud-Pril1_27032020-m.pdf

# 400
  • Варна
СУ няма да има прием за Право?
Бакалавър?
Има само за магистри ...

# 401
Ако не се лъжа, правото няма бакалавърска степен.

# 402
  • Варна
Изобщо не се замислих ... всъщнст, не го знаех. Т.е. учат колко, 5? 6? години и завършват с магистърска степен, така ли?
Срамота, толкова енергия да проучвам англ. университети а не съм отворила да прочета и да се информирам за тази специалност тук.
Благодаря, Дидева.

# 403
В главата ми се е загнездила следната гадна мисъл: Ако някой от семейството изгърми и цялото семейство е под карантина точно когато са датите за матурите и няма как да се яви, значи ли, че ученикът ще остане без диплома от първата сесия? За септември- ясно, ама късно. И съответно няма кандидатстване и една година нахалост.
Подобни неща си спомням, че се коментираха преди за НВО в 7 клас- ако някой е болен и не може да се яви. Отговорите бяха в посока - "никой няма да остане без училище" Дума да няма, ама какво училище.
Предполагам пак ще е същото. висшето ообразование не е задължително и пр. Но една пропиляна година и подготовка на мен ми звучи много кошмарно. Кой изтеглил късата клечка- такъв му бил късметът?

# 404
Аз имам и 7класник. И също чакам да видя какво ще измислят. Дори да вдигнат ИП, няма гаранция, че детето ще е здраво или не под карантина точно на датата, която явно ще е много близо до края на ИП. Изказванията на министъра обаче...не знам. Не мисля, че разсъждава в тази посока. Напротив, доста тесногръди изказвания.

Общи условия

Активация на акаунт