Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 383
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Аз още в самото начало, когато Англия и Нидерландия обявиха отмяна на матурите, си го помислих. Но нашето образователно министрество явно не разчита на оценките от диплома без ДЗИ за вход в университет. Може би дипломите от село в дълбоката провинция и в голям град не са равностойни. ДЗИ е с  голяма тежест в общия успех и все пак я някакъв по-значещ общ измерител. Поне така си разсъждавам...
....
Всички чакаме, а аз вече виждам гопожицата как ще се издъни на тези матури, за държавните изпити да не говорим.

Общият успех от дипломата в малко университети е  балообразуващ(в УНСС доколкото знам). Моят син вчера разбрал, че общият успех от дипломата не е балообразуващ за ТУ и май доста се успокои, важното било да изкара. Аз си го знаех, ама си траех;-)

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 12:46 от DebelaMara

# 496
  • София
Има промени в балообразуването на УНСС. ДЗИ доби нова стойност.

# 497
Това от тази година ли е за УНСС?

# 498
Мен ме интересува ТУ.Надявам се да няма промяна в балоообразуването там.

Не вярвам да отпаднат матурите при нас.Казах ми, че сега от нашето министерство проучвали чуждия опит, напр. една онлайн  матура по избор.Нищо не се знае, гадаем само.

# 499
  • София
Това от тази година ли е за УНСС?
От вчера.

# 500
Казах ми, че сега от нашето министерство проучвали чуждия опит, напр. една онлайн  матура по избор.
Open Mouth Това вече е тревожно. Ще има мнооого изненади Bowtie

# 501
Ще има.Но това са слухове, какво ще стане, ще разберем съвсем скоро.

# 502
  • София
Не вярвам, че има шанс за онлайн матури и изпити след 7 клас. Няма начин при сегашния формат на изпитите. Няма как да осигурят пълна равнопоставеност. А за техническо обезпечаване съвсем.

# 503
Така е, но при удължаване на ИП, 12 клас трябва да завършат все пак. Или матурите ще отпаднат или ще се създаде организация за някаква онлайн матура, може би с друг регламент и друг формат.
Няма как 12 клас да учат до юни, аз имам още 4-5 теми и приключвам по план с тях.

# 504
Що да не могат да завършат през юли? Повечето университети в чужбина удължават сроковете. Нашите пък съвсем няма да е проблем да приемат до есента. Те и до миналата година си приемаха до септември. Ситуацията е извънредна и всичко различно от обичайното в такъв случай е възможно. Лошото е, че равнопоставеността ще е под въпрос- и за 7 и за 12 клас.Техническото обезпечаване си е под въпрос. Прекъсване на нета и/или забиване на дом. компютър и е възможен провал.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 17:19 от DebelaMara

# 505
Е, какво ще правят до юли? Темите за 12 клас приключват до средата на май. Ние работим дистанционно с децата, не е като да се бездейства.И след 20 май, да речем всичко замира и се чака да се отмени ИП и да се организират изпити за 7 клас, матури и държавни изпити по специалността. Не знам...

# 506
Завършват си срока онлайн и си стоят у дома, готвейки се за матура. В един випуск на у-ще завършват 100-тина зрелостници. Някъде има повече,другаде по-малко. По 5 в стая да ги наредят в 20 стаи, може да се проведе изпитът.Няма да са много на едно място.Стига да се разреши през юни или юли. Аз така виждам нещата. Случаите на вируса ще са повече е, защото почнаха да тестват повече. Да видим какво ще измъдрят управляващите...

# 507
И това е възможно, DebelaMara! Ще видим Simple Smile

# 508
  • Пловдив
Днес имали анкета за дата на бал в края на юни заедно с дипломирането. Но да видим какво ще каже вирусът по въпроса.
Материалът по БЕЛ го бяха приключили преди ИП, но имат модули по професионалната подготовка, по които не са имали нито един изпит, не са карали и комплексната практика по специалността. Там не знам какво ще измислят.
Чакаме.

# 509
  • София
На Росен са казали, че независимо от ситуацията у нас, устни матури ще си имат в началото на юни. Как точно ще се проведат не е ясно. Днес правиха онлайн пробни такива. За бала нищо не се споменава, но то как да се каже като нищо още не е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт