Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 358
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Зависи от университета. Някои си правят онлайн изпити.
Едно време ние имахме по един изпит на година и най-добре подготвените или най-големите късметлии успяваха от първи опит. Най-хубавото на кандидатстването в университет е, че винаги имаш шанс да те приемат в желаната специалност, ако не е на едната година, ще е на следващата или след две. Зависи колко си мотивиран.
Аз като цяло чакам по-слаби резултати на матурите, ако не ги направят на ниво, близко до нулата, за да отчетат успешността на онлайн обучението.
За университетите принципът винаги е един и същ - не е важно какво си изкарал ти, важното е другите да са с по - слаби резултати.
Нагаждаме се според ситуацията.

# 601
Какво е "КСК " ?

# 602
  • София
Не зная дали да си пожелая лесна или трудна матура.
Първото го събрах миналата година със седмокласничката. Всички са отличници и накрая се класират по оценки по рисуване. Confused
От друга страна трудното ДЗИ ще даде по-голям шанс на предходните набори там, където се влиза с матура. Какъв ли е обичайно делът на кандидатите, които не са зрелостници?

КСК - Кандидатстудентска кампания

# 603
  • Пловдив
НВО 7 клас е нещо много различно. Там нямаш голям избор. А на ДЗИ имаш избор да се явиш на предмет, който не ти е балообразуващ. Говорим за нашите университети. Там, където приемът е с ДЗИ напливът не е много голям.

# 604
  • София
УНСС изравни приема с ДЗИ и с изпит. Там има специалности, за които балът никак не е нисък. В ТУ също има такива. Не е като да са без значение матурите.

Сравнението със седми клас беше в друг аспект. Лесни изпити - множество високи и равни оценки - борбата се пренася на ниво диплома .

# 605
  • столицата
Аз очаквам тази година по-лесни матури за 12 клас, че и за 7 клас. След всички приказки за успехите на дистанционното обучение и за свръхпретоварването на учителите не биха допуснали слаби резултати от матурите, т.е. ще дадат по-лесни такива.
Разбира се, лесните матури са в ущърб на подготвените ученици, защото не могат да отсеят наистина подготвените от тези, които са просто късметлии.

# 606
И аз мисля, че ще се подсигурят с по-лесни матури. Ще бъдат в ущърб и на подготвените ученици от този випуск, и на тези от миналите, ще вдигнат изкуствено нивото и конкуренцията, защото се променят и коефициентите на матурите за балообразуване.

# 607
Ако са високи, това ще е за всички.
Моят син решава самостоятелно тестове по български, но теми не съм видяла да пише.

# 608
  • Пловдив
Но ние не може да искаме трудни матури, само защото някои университети приемат с оценка от ДЗИ. Да си променят те приоритетите и изискванията, както и нивото на изпитите, а не всеобщия осреднен показател за владеене на езика. Ако направим една груба сметка, при ученици кандидатстващи с предмети различни от БЕЛ, например математика и рисуване, за да се достигнат максимално високи резултати при трудните матури, трябва да се наливат финанси и в това море, и курсовете автоматично стават три 🤔🤦♀💶.

# 609
Имах предвид кандидатстудентските изпити, като питах за вижданията ви за КСК. Матурите не винаги са балообразуващи, даже в нашия случай БЕЛ е с идеята на зачот взел/не взел, все е тая с колко.
По какво ще се явяват вашите зрелостници на втора матура?
Нашият ще ходи на химия, за балообразуваща се приема или оценка от матура, или от средна аритметична в гимназията, но средната аритметична е 5,33, така че ще е добре да е повече. Решава от предиштни години, казва, че са лесни. Ще видим.
Наливането на финанси не е спирало.

# 610
  • Пловдив
В нищо не съм наляла финанси тази година, аз и в 7 клас не налях. Но и зависи кой какво иска да учи.
Втора матура ще е английски. Балообразуващ е МАТ и ще е с 5. 50 и информатика 6.00.
КСК ще е като всяка друга година, но с променени срокове. Те съберат ли ги за матури, ще разрешат и присъствени изпити.
Обаче си чакам да чуя решенията на МОН и ще се нагаждаме според ситуацията.

# 611
  • Пловдив
Втората матура ще е математика при нас и е много важна.
Предварителните изпити щяха да внесат много яснота, най- малкото за форма̀та на всеки изпит, пък и пробата си е проба.

# 612
Дунди, и при нас е същото положение. 2 матура английски език, мат баолобразуваща 5.50 и информатика 6.

# 613
  • София
Моят отърва втората матура, това се получава когато на писмената матура по немски има по-висок резултат от 11 или 12(от 15 възможни). Още не си знае точния резултат, но са му казали, че няма да държи втора матура. Резултат от ДЗИ конкретно не му трябва, но му трябва висока немска диплома, а ДЗИ е част от нея(тя се явява последната от писмените им матури). Остават му 3 устни матури, които трябваше да са другата седмица, отложиха ги за началото на юни и сега с предполагаемите нови дати за матура, май пак ще трябва да ги местят.

# 614
  • No Line On The Horizon
Моята ще е с втора матура Философски цикъл. При нас е малко напрегнато, защото съм сметнала, че й трябват оценки над 5,40 и по двата предмета, което не е толкова висока летва, но все пак си е условие.
Сама се готви, не е ходила на уроци и не планираме да ходи. И по двата предмета е учила през годините все пак, по БЕЛ на пробни матури вади над 5,70 към момента.

Общи условия

Активация на акаунт