Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 650
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Как сте, как е настроението
При нас е доста минорно

# 211
  • Пловдив
При нас от утре са във виртуална класна стая, иначе не виждам да се е трогнал много много. На тази възраст не се плашат от нищо 🤦♀. Ограничи излизанията, но не ги прекрати, колкото и да пуфтя след него.

# 212
  • София
Университети в България отложиха предварителните изпити. Много вероятно е и европейските да обявяват допълнителни дати предвид ситуацията.

На мен ми е притеснено, на него - никак.
Някои от учителите на сина ми изпращат материали за учене, от други няма и следа. Реално за децата остана малко повече от месец учебно време. Кога ще ги оформят? Ако се издънят на някой тест, време за поправка няма да има.

# 213
Класната е създала имейл на класа, там ще се пращат материалите от учителите.
Сега като всичко е дистанционно и физическото ли ще направят онлайн.
Госпожата ще праща упражнения и ние ще снимаме клип как изпълняваме упражненията Joy

# 214
  • Пловдив
🤣🤣🤣 Физическото го практикува всеки ден- ходят с приятели да играят футбол в “клетките”...
На родителската среща класната каза, че трябва да са оформени до края на април, така че имат време да направят по едно писмено изпитване и устно ако някой иска повече.

# 215
  • нейде там, където ....
Не се притеснявам за оценките и оформянето (бетон е, дори по философския цикъл тази година), а за това какво ще стане след края на учебната година. Надяваме се и националните кръгове на олимпиадите да се проведат по някое време. Поне са ми разумни тийновете и не беснеят от това, че трябва да стоят в къщи. Излизат, но рядко и за малко. Организирала съм физически активности в нас и не е скучно.

Надявам се по-бързо да защитят по-добре медиците. Без тях сме за никъде и няма допълнителни в държавния резерв.

# 216
Относно заявленията за втората матура, детето преди малко си изпрати негоговото на мейла на гимназията.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 12:35 от охлювчетоо

# 217
  • София
Моят вчера го изпрати на класната като pdf документ. За оформяне и аз не се тревожа особено, макар че от втория срок много малко са учили, понеже имаха и писмени матури през февруари и ходеха само за тях. Поне се разбра, че резултатът му по немски е достатъчен да го освободи от втората БГ матура и е една идея по-спокоен. Относно дистанционното обучение, само учителката по математика ги е организирала за онлайн уроци по скайп.
Относно излизането нямам проблеми и двамата ми са по-скоро домошари и не страдат особено. Е ако продължи повечко със сигурност ще им се отрази емоционално.

# 218

Надявам се по-бързо да защитят по-добре медиците. Без тях сме за никъде и няма допълнителни в държавния резерв.

Обяснете на младите хора, че това е един кардинален въпрос в този момент и е кауза  да устоят на изкушението да прекарат няколко часа.с.приятяли . Не става въпрос за личното им здраве, а за нещо много повече.
Медиците са ни скъпи !

Бъдете здрави, всичко друго може да се навакса .

# 219
  • София
Преди няколко часа говорихме точно за отговорността, която всеки носи за другия.
Никак не му стана приятно, че не може да кръстосва София, но го прие. Гневен е обаче и ръмжи за най- малкото.  Ще потърпя до довечера.  Аз съм бяла и добра. Оммм...

# 220
Моята иска да ходи при гаджето си в Германия. Сърди ми се. За всички положението е странно, но каквото такова.

# 221
  • Пловдив
Моята не е от обикалящите града. За короновируса и за мерките по света у нас говоря, откакто заразата се развихри в Китай. Няма проблем със стоенето вкъщи, дава си сметка, че имаме възрастен човек у дома и трябва да се пазим. Обаче аз съм на робота. Добре че съм в малка фирма от само 6 човека, няма младежи, които да обикалят напред-назад.
Ама и късмет имат нашите точно в годината им на завършване.
Но дано всичко мине с по-малко жертви.

# 222
  • No Line On The Horizon
у нас кучето стана най-разхожданото в квартала

# 223
Дано не се прецака кандидатстването. Да обявят нулева година или нещо  подобно. Засега уж матурите си остават без промяна, ама засега. Ситуацията е крайно неясна и евентуално може да се промени дотогава по такъв начин, че да промени и всички сегашни намерения.

# 224
  • София
Превъртаме се всички в къщи Simple Smile

Ние сме малка фирма и ще си работим от вкъщи, което най-редовно се случва. Съпругът ми, обаче, е в сферата на сигурността и очаква да бъде мобилизиран.

Не се притеснявам за завършването. Оптимист съм и мисля, че нещата ще се наредят. Относно кандидатстването - моята кандидатства във Франция. Всичко е натоварено на платформата, консултирано е с който трябва и буквално само трябва да се натисне копчето. План Б и беше СУ, но така или иначе беше решила да ходи на лятната сесия.
За сега добре и се получава със седенето у дома, защото ако ходеше на училище, щеше да е принудена да учи по математика, физика и т.н., неща които органически ненавижда. Сега си учи на воля по БЕЛ, история и френски. Чете си книжки и гледа филми. Единствено съжалява за националните кръгове на олимпиадите. Ходи на 3 областни - по френски, БЕЛ и история и очакваше добро представяне. И аз като jd вярвам, че все пак ще ги проведат. Съжалява и за няколко пропаднали състезания по дебати. Но каквото за всички, такова и за нас. Контактува си с французойките, при които беше на обмен. И техните училища са затворени.

Френската са малко тромави в организацията и май все още не е ясно ще има ли или не дистанционно обучение. За сметка на това, осмокласничката е в търговско-банковата и вече има организация и от утре почват.

Та така. Всеки си гледа работата. Апартаментът ни е голям и поне има място за всички. Гледаме да не се нервим взаимно, но не винаги се получава. Дребната има афинитет към готвенето и всеки ден прави ту палачинки, ту нещо друго, та ефектът може да е някое друго кило в повече. Даже почнахме да ползваме велоергометъра, който иначе ползвахме да сушим пране на него Simple Smile Правим си и упражнения с гирички и т.н.

Бъдете здрави всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт