Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 414
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Честит празник!
Аз съм супер спокойна, това не е седми клас и всичко е поправимо. Има вече държави, където няма да провеждат матури, измислили са начин дипломите да бъдат валидни и с тях да се продължи образованието. Ситуацията с вируса е еднаква навсякъде, университетите ще се нагодят и наши, и чужди.
Бал винаги може да има, по курорти, морета и Турция така или иначе нямаше да се ходи и без вирус. Трябват ми два-три дни, за да оправим дължината на роклята.
В крайна сметка нищо не зависи от нас, да се опазим здрави, другото ще се подреди.

# 436
  • София
Честито на имениците!

В началото на цялата история доста се безпокоях за бала, но сега вече ми е много малка грижа. Тревожи ме оформянето на успеха и най-вече матурите, които и за сина ми, както при дъщерята на Flash* са вход в един от избраните университети. Никак не ме устройва да няма единен измерител на знанията.

# 437
  • нейде там, където ....
На приятелско дете са казали, че ще му влязат в положението, ако не се проведат ДЗИ и няма да му ги искат. Тогава щели да останат другите условия само.
Може ли да попитате в университетите какво ще стане за вас в този случай? (замислен, почесващ се емотикон).

При нас ефектът би бил явяване на изпити, които иначе може да мине метър с ДЗИ.

# 438
  • София
...При нас ефектът би бил явяване на изпити, които иначе може да мине метър с ДЗИ.
Аналогична е ситуацията. Но понеже е вариант В или дори С, по-добре ще е да не губи време в подготовка на още един предмет.

# 439
  • Варна
Последното желание на девойката пак е Кореистика в СУ.
Ако не-ПУ.
За евентуалния бал ѝ липсват само бижута. Grinning
Утре е на проба за роклята и се притеснява с това висене у дома дали ще ѝ стане. Grinning

# 440
  • Варна
Много се безпокоя относно матурите, дано ги проведат. Ще прозвучи като "една жена каза", но в случая е директор на училище - очакват да ги отменят.
Също и някое дете ( имам и седмокласник) да не се окаже контактно на болен и под карантина по това време.
Роклята за бала я чакаме толкова отдавна...Имам надежда, че идната седмица ще пристигне.
Преди два дни отговорниците за бала на випуска сондирали мнения за нова дата - 5, 6 или 7 юни.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 10:21 от ЛюбОff

# 441
  • София
Прегледах снимките му от завършването на първи клас. Една няма за показване. На всичките или е с пълна уста, или прави маймунджилъци. Joy

# 442
  • Варна
Спунк, разсмя ме, благодаря ти. Simple Smile

# 443
Флаш, в О.К окончателният  прием беше до септември, поне до сега.В техните университети пък се безпокоят ,че няма да имат достатъчно кандидати тази година. Само здраве да е.

# 444
Не се притеснявам за младежа, права е Dundi, все пак не е 7 клас, повече ме притеснява връщането в училище.
Два пъти е правил бронхопневмония без да вдигне температура, отделно започва и драмата със сенната хрема от която едвам диша.
Седмокласника ме притеснява много, не ходи на уроци, каквото предадат учителите онлайн това е, правим тестове в къщи и резултатите са трагични, от утре съм сътворила нов план за действие, надявам се да има резултат.
По математика се справяме, брат му също съдейства, но по БЕЛ е трудно.
Излизат само да разходят кучо и до магазина, но магизина е на пет метра от нас а кучето го рахождат почти на края на селото където рядко се срещат хора.
От както е обявено извънредното положение днес за първи път слезнаха в града за кратко с нас.

# 445
Има ли и други като нас, които да са се надявали на втората половина на март и началото на април за пазар за бала? За момче става въпрос. Не се впрегнахме, щото много варира с килограмите и не можем да купим костюм през ноември. Не знам какво да мисля за бала. Ще бъде както дойде. Предполагам няма да съобщят от днес за утре и ще имаме поне 2-3 седмици да се справим.Ако въобще има бал...

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 09:32 от DebelaMara

# 446
Дъщеря ми няма нищо за бала. Само уговорен фризьор и гримьор. Рокля, обувки, чанта....нищо няма, щяхме да излизаме да търсим на 14.03......Не съм се притеснила, нито напрегнала от този факт. Все нещо ще намерим във Варна когато това отмине.

# 447
  • Бургас
Аз лично се притеснявам кога ще е бала. Едното ми дете има бал, а другото има термин, т.е. ще ражда. Не живее тя в България. Искам да отида при нея, първо внуче ми е. Ама и другото дете ще има нужда от мен, ако съвпадне. Знам, че трябва да мислим позитивно, но си ги мисля. Рокля сме купили. Нямам притеснения освен да не съвпада. Та така.

# 448
  • София
Не се вълнуваме изобщо за бала. Каквото дойде. Имаме нула посещения на магазини и 1 рокля, поръчана онлайн. Дадена е за корекция на шивачка в началото на март, но не сме се чували с нея. Нищо друго нямаме, но ще купим като се види накъде вървят нещата. Така или иначе решихме да я изпратим до училището и после камерно да се почерпим, не сме правили резервации и организации.

За матурите и дипломирането истински се вълнуваме, въпреки, че ако я приемат във Франция, на нея ще и трябва да има диплома, а не конкретни оценки от матури, нито пък среден успех. Франсетата поне до сега бяха сравнително либерални в приема, но после цедката е сериозна и около 50% от първокурсниците минават във 2ри курс. Надявам се това сега да не се промени с кризата . Ако остане План Б - право в СУ, ще ходи на изпити по БЕЛ и история, които така или иначе готви.

Flash, поздравления за девойката за класирането на националния кръг по БЕЛ. Моята не се е класирала, но отива по френски на национален кръг. Сега чака резултати по история. Дано да намерат начин да проведат националните кръгове, за да имат децата някакво удовлетворение, но не ми се вярва.

# 449
  • нейде там, където ....
Изобщо не го мисля бала. И без това нямаше намерение да ходи. Когато стане и ако размисли, в последния момент все ще намерим нещо подходящо.

Охлювчетоо, проверете за практикума на "Регалия". Тестовете в уча.се са полезни за отработване на първата част на НВО. Може да направи първо някакъв по-общ тест от помагало, който хваща материала до сега и после по темите, където се покажат проблеми - тестове до получаване нажелан резултат. Сядах да покажа как се описват някои задачи, пак по раздели преминахме учебника. За около месец, месец и малко.
Това беше при нас миналата година, с 12-класника някога нямах ядове, когато беше седми, де.

Общи условия

Активация на акаунт