Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 384
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Онзи ден се похвали, че са превели пари, но колко и за колко месеца не знам точно.

# 526
  • Пловдив
За три месеца.

# 527
  • София
Добре ме  подсещате. Последно е получил за декември, но на тях им ги дават на ръка и накуп за няколко месеца.

# 528
  • София
И при синчето е кеш и накуп.  Говори се, че ще им ги дадат като се върнат на училище.
Ето значи ще има присъствени дни, децата пари имат да взимат. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 529
# 530
  • София
Хареса ми, че не споменава отпадането им като възможност.

# 531
  • Варна
Хареса ми, че не споменава отпадането им като възможност.

Да, и на мен. Въпреки многото зрелостници, които се надяват да отпаднат, за дъщеря ми матурите са вход в университета, който е избрала. Не ми се разсъждава над друга ситуация, без друго е неясна и притеснителна.

# 532
  • София
Aбсолютно съм за провеждането на матури, тези деца трябва да приключат по някакъв начин с училището и да помислят за напред. И без това завършват на по 19 години училище. Изключително лошо впечатление ми направи единственият коментар под статията. Надявам се, че има достатъчно учители, които не са чак толкова уплашени от контакта с ученици.

# 533
  • София
Да, много жалко изказване е направила въпросната учителка.

По btv съобщиха, че кандидатите в ТУ днес са били 600.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 19:41 от Спунк

# 534
  • София
А колко процента са 600 от всички зрелостници?

# 535
  • Пловдив
Около 1,15% от всички зрелостници в България.

# 536
  • София
Около 1,15% от всички зрелостници в България.
Именно
Пренебрежимо малко са.

# 537
  • Пловдив
600, но някои се явяват за втори или трети път, а и за голяма част ТУ им е резервен вариант. ТУ има и доста голяма бройка за прием.
То хубаво ще отпаднат матурите, но трябва да измислят начин дипломите да са равностойни на тези, които са завършили с матура и които ще завършват с матура в бъдеще.
Много е мътна тази работа.
Учителите се притесняват с право. Повечето не са в първа младост.
И на запад има притеснения. Има и родители, които не са съгласни да си пуснат децата на училище.

# 538
  • Варна
Според мен, матурите няма да отпаднат.

# 539
  • София
Моят син вчера навърши 19. На тази възраст аз бях студентка. Какви деца са това, та да трябва да ги пускаме на училище. Те като завършат ще трябва да почнат и осигуровки да внасят, да работят тези от тях, които няма да учат висше. Едва ли някой ще го отлага този момент до безкрай, само защото ги е страх учителите.

Общи условия

Активация на акаунт