Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 18
Всички искаме най-доброто за себе си и децата си. Често си мечтаем да живеем с тях в една по-добра среда, в която въздухът е чист, заобиколени сме от зеленина и блаженото спокойствие на природата, далеч от шума на града и в същото време да имаме всички удобства на градската среда.
Мечтата за по-чист въздух, повече зеленина и свобода, близост до природата и живот в синхрон с нея, а не в неин ущърб, са част от новите тенденции в търсенето на нов дом на градския човек. Разбира се, важни са и възможностите за активен начин на живот, спортуване, добре организирана обществена функция на пространството и околната среда, достъп до бизнес зоните и качественото образование.
Всичко това звучи толкова хубаво и в същото време така трудно постижимо...
А всъщност не е невъзможно!Можете ли да си представите един изцяло нов тип предградие, предлагащо спокоен, здравословен, сигурен и активен начин на живот в извънградска среда?

Koмплeĸc, разположен на площ от 120 декара, като повече от половината от тях са предвидени за озеленяване. Проект, който включва над 150 различни растителни вида, групирани в 15 тематични ботанически градини и засаждане на над 2000 нови дървета от всякакви видове, монтиране на хранилки и къщички за птици. Централна, обществено достъпна "Алея на розите" – изградена и аранжирана по подобие на известни такива в старите европейски столици, осигуряваща места за отдих и разходка, и изкуствено изградена река, завършваща с фонтан.
За привържениците на активния начин на живот, централната алея и дългата вътрешна пешеходна мрежа ще предоставят възможност за джогинг, разходка и отдих. Спортният комплекс ще осигурява игрища и зали за различните предпочитания на жителите. А ако паркът и алеята не са достатъчни, около проекта има множество екопътеки и веломаршрути.

Всичко звучи като от приказка, нали? Но е напълно реално и в настоящата тема ще разберете как е постигнато и как бихте могли самите вие да откриете перфектния дом в тази среда.

Полезни материали:
Колко е важно да дишаме чист въздух
Как близостта с природата помага за постигане на здрав дух и здраво тяло
Париж се превръща в един от най-подкрепящите градските градини градове в света
Телата ни са създадени, за да бягат
Витамин Д
На лов за пластмаса.
Защо Етиопия се захвана с поставяне на световен рекорд в засаждането на дървета?
„Ботаника Лозен“, или защо можем да живеем по-добре извън града

Вижте какво казва Адри за локацията на комплекса Botanica Lozen, за неговите удобства и предимства във видеото.

Първи етап на дискусията:
Скрит текст:
В рамките на предстоящите седмици ще ви запознаем с ползите от живота в извънградска среда и ще ви поднесем интересна и полезна информация. Ще ви задаваме и въпроси, за да можем да научим вашето мнение и вашите желания. Разбира се, за активните участници в дискусията ще има и награди. На всеки етап ще теглим на случаен принцип по един късметлия, който ще спечели подарък – фитнес гривна.
А ето и нашите въпроси към вас:
Flowers HerbЗащо бихте живeли извън големия град?
Flowers HerbОбичате ли да прекарвате време сред природата и колко често го правите?

Втори етап на дискусията:
В следващите две седмици отново ще ви поднесем полезна информация и ще ви зададем два въпроса. Един от участниците в темата ще спечели фитнес гривна. Победителят ще обявим на 21 януари в темата.

Първият ни въпрос към вас е:
Flowers Herb Смятате ли, че опазването на околната среда е важно и как Вашето семейство допринася за него?

Вторият ни въпрос е:
Flowers Herb Как си представяте дома на мечтите си? Опишете ни го с няколко изречения.


Запознайте се с общите условия на нашата активация ТУК.

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 12:24 от Редактор***

# 1
 • Мнения: 893
Защото е по-спокойно, тихо, евентуално е по-чист въздуха.

# 2
 • Мнения: 391
Заради покойствието, че децата са по-защитени и въздуха, за който в градовете, особено големите, нищо не се прави.

# 3
 • Мнения: 485
В традицията на българина е да има вила на село или във вилните зони-място, където е в допир с природата.Българинът обича природосъобразния живот.

# 4
 • Мнения: 140
Чист въздух,липсата на уличния шум или спокойствието и тишината

# 5
 • София
 • Мнения: 1 400
Най-вече заради спокойствието. В големия град всичко е забързано и съответно стреса е по-голям. Бих искала децата ми да растът в по-спокойна среда, но за съжаление извън големия град е малък шанса и за хубава работа.

# 6
 • Mediterraneo
 • Мнения: 23 249
Живях в малко село на 10 км от областен град. Сега живея в предградията на малък европейски град. Тишина, спокойствие и чист въздух са основните причини, които ме карат да избирам такива места за живеене. Сегашното ми местожителство е в полите на планината, но само на 5 км от морския бряг- прекрасно съчетание.

# 7
 • Мнения: 1 273
Заради спокойствието, заради по-малкото време, което се отделя ежедневно за транспорт, заради по-чист въздух.

# 8
 • Мнения: 234
Заради спокойствието!!! Работим сериозно по въпроса да си купим къща в района на града.

# 9
 • Велико Търново
 • Мнения: 3 099
защото няма толкова бетон! Топлина, мръстотия и прах всичко попива в бетонните творенияв града и после ние го дишаме и усещаме.

# 10
 • Мнения: 6 993
Бих живяла извън града, заради чистия въздух, спокойствието и тишината и близостта на природата.

# 11
 • Мнения: 79
Заради спокойствието и чистия въздух

# 12
 • Пеликания
 • Мнения: 661
Аз живея извън големия град и никога не бих заменила това за шумния и мръсен град. Един път в седмицата ми е достатъчно да отида до града и да си напазарувам каквото ми е нужно.
А защо го избрах ли? Защото искам семейството ми да живее спокойно и да оценява колко е важна природата - искам да дишат чист въздух.

# 13
 • Перник
 • Мнения: 1 826
Защо бихте живeли извън големия град?

Най вече заради тишината и чистият въздух.

# 14
 • София
 • Мнения: 4 180
Заради по- чистия въздух.

Общи условия

Активация на акаунт