Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 20

• 35 915
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Момичета , моето мнение е , че не толкова бабите,  лелите, стринките,  майките и прочие по възрастни са толкова виновни колкото младите майки. Дето за някои неща са съвременни и не слушат баби , а за други неща са все едно майки в 19в. Като нямат желанието да четата информация за различни неща свързани с бебето никой не им е виновен , че правят глупости. И моята баба ми повтаряше , че трябва Водичка да давам , сокчета и ала бала разните му там от едно време , но аз и отказвах винаги с усмивка , обяснявайки информацията която получих от темата за Кърменето тук във форума.

# 466
  • Пловдив
Офф, не мога да разбера защо толкова се бърза с това захранване. Аз ли не съм в крак с модерното ли или...
Та, днес се заговорих с една позната за нейното второ дете. Да направя уточнение, че то се роди в 9 месец, но беше кило и нещо, било е в кувиоз почти 2 месеца, първоначално се е хранило със сонда и детето си има много проблеми общо взето и най-вече с черния дроб. Хранили са го с ам за недоносени в началото и към 3-4 месец са минали на нормално. Не се засищало, било гладно през час и педиатъра казал да се захрани. Познайте с какво? Ама, че естествено със сок от ябълка. Вече е на 5 месеца и майка му се похвали, че вчера детето яло пюре от картоф, морков и грах и много му харесвало. Питах я, не е ли малко за грах, тя каза, че на бурканчето пишело 4+, а то детето вече е на 5. Споменах и, че това отговаря на размера на парченцата, а не на възрастта, защото има и пюре от сьомга 4+, е на 4 м ли ще дадеш риба. Тя каза, че била чела много, а и на бурканчето си пишело 4+ м. Повече не повдигнах въпроса, но тя си каза, че първото го е захранила още на 2 м със сок, при положение, че е кърмила до година. Направо останах потресена и ми е жал за детенцето, с толкова проблеми и от рано рано на твърда храна. Обяда бил заместен, доколкото разбрах. Нямам думи просто.

# 467
И аз не мога да разбера защо бързат Rolling Eyes толкова е лесно само да кърмиш... Ето моя човек е на 9+++ и още отлагам даване на закуска, защото и без това приготвянето на обяд и СЗ и последващото хранене/молене да яде/ по 40-50 мин, ми идват в повече Satisfied С носталгия си спомням как само си го кърмех шест месеца и всичко беше песен Sunglasses ако може и до годинката щях само да кърмя Joy

# 468
  • WonderLand
Мая, същата история. Аз даже ревах преди да захраня, изобщо не исках 😂 6 месеца беше идилия, после дойде трудното. Молих се две седмици с пюрета, писна ми да се моля, минах на звб и сега ми писна да чистя и готвя 🤯

# 469
  • някъде в орбита...
Офф, не мога да разбера защо толкова се бърза с това захранване.
Защото се състезават. За всичко. На коя детето първо ще бъде захранено. На коя детето наддава повече. На коя детето проходило най-рано. На коя детето проговорило най-рано. На коя детето ползва тоалетна от най-рано. На коя детето научило английски първо... Целият живот на тези деца е състезание между майките. И повечето дори не го осъзнават...

# 470

Та така момичета 😂 децата ни са болни, щом се будят нощем да сучат

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 15:55 от Didi i Mitko

# 471
Пу, мойто за пръв боледува на 1г11месеца, ако знаех за водата,ехееее 😂😂😂

# 472

Та така момичета 😂 децата ни са болни, защото се будят нощем да сучат
На тази мозъка й прави големи паузи. Ако въобще има такъв.

# 473
Да ви кажа не е единствената, “любимата” свекърва е категорична, че трябва да водим бебока на невролог- не било нормално да спи толкова неспокойно и да се буди по 4-5 пъти на нощ.....

# 474
  • WonderLand
Ох, често се питам как е възможно да има ТОКОВА ТЪПИ МАЙКИ И ПЕДИАТРИ?!?!?

# 475
Аз съм в една група за бебета родени януари 2020 във ФБ и една майка пишеше, че захранила детето на 3+ м. понеже детето било постоянно гладно и изяждало по малко повече от 200мл. АМ и според нея и педиатърката и не било ок за стомахчето му, за това започнала захранване с пюрета Simple Smile просто нямам думи...

# 476
Ами да, как смеят да преждат тия бебета?! Веднага на диета! Плодове и зеленчуци само! Пък и пюрето е по-лесно да се приготви само топлиш и даваш, а АМ е повече разправия...

# 477
Все бях чувала за ранно и бързо захранване, но чак толкова 😥

А тази не знам освен недохранване какво още може да докара на детето си

# 478
Не е сериозно....прясно мляко на бебе на 4 месеца.... дори едно време бабите на село са знаели и като няма кърма или са квасяли кисело мляко или козе са давали.... Не проумявам....

# 479
То няма какво да проумяваш, безумие .

Общи условия

Активация на акаунт