Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 389
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Dream, отиваш първо при личния, и му съобщаваш, че си бременна. Той трябва да ти издаде направление номер 9.
И вече с това направление отиваш при избрания АГ да те зачисли. Simple Smile

# 526
Здравейте, Много благодаря.

Харесала съм д-р Константин Ташков. Има страшно много положителни мнения и искам преди ФМ да си пусна кръв, урина и каквото още трябва и после направо да отида с всичко Simple Smile

# 527

Харесала съм д-р Константин Ташков. Има страшно много положителни мнения и искам преди ФМ да си пусна кръв, урина и каквото още трябва и после направо да отида с всичко Simple Smile

Ако става въпрос за Ташков от Надежда - чувала съм сами добри отзиви от познати, но не знам дали работи със ЗК.

# 528

Ако става въпрос за Ташков от Надежда - чувала съм сами добри отзиви от познати, но не знам дали работи със ЗК.

Да, за него става въпрос. Четох че работи в МЦ Сердика. Ще гледам да се организирам бързо.. Само пишеше, че много се чака при него

# 529
Добро утро,мами! Прекрасен ден на всички супер резултати на днешните БХС тестове!

# 530
  • София
Здравейте, може ли момичетата от София да ми препоръчате наистина компетентен лекар, който води ЖК по здравна каса и по възможност да не се чака с часове. Аз предната и тази се следя във Вита на частно, но много се е променило, много се чака, не е възможно прегледите да са на толкова често, колкото ми бяха преди, а имам доста неща, които да се следят - тромбофилия, ТСХ и други. Взела съм вече направление и идея си нямам къде да го използвам. Двете лекарки, на които имам доверие работят само на частно. Държа да отбележа, че не държа да е израждащ лекар, тъй като най-вероятно пак ще се насоча към Вита за раждането. Имам малко време останало да реша дали да правя пренатест или БХС с фетална морфология и там са едни чуденки. Гледах един тестове Verifi, някоя мама правила ли е такъв?
П.С. доста време не съм писала, искрено съжалявам за всички мами, които са напуснали темата поради загуби Sad , на всички останали успех със скрийнингинте и само хубави новини за здрави розови или сини гащи!

# 531
Аз съм в същата чуденка, само че за частно посещение. Ходех преди в Токуда, но там 40мин чакане не ми мърда всеки път. За нормално разбирам 10-15 мин да изчакам, но там ми се е случвало и 1 час да вися пред кабинета.

Вчера не ходих до спешното, обадих се на АГто и ми каза да пия но шпа и да почивам, ако не мине ще го мислим. Днес съм по-добре, но пак го усещам да се стяга на моменти.

# 532
Здравейте, може ли момичетата от София да ми препоръчате наистина компетентен лекар, който води ЖК по здравна каса и по възможност да не се чака с часове. Аз предната и тази се следя във Вита на частно, но много се е променило, много се чака, не е възможно прегледите да са на толкова често, колкото ми бяха преди, а имам доста неща, които да се следят - тромбофилия, ТСХ и други. Взела съм вече направление и идея си нямам къде да го използвам. Двете лекарки, на които имам доверие работят само на частно. Държа да отбележа, че не държа да е израждащ лекар, тъй като най-вероятно пак ще се насоча към Вита за раждането. Имам малко време останало да реша дали да правя пренатест или БХС с фетална морфология и там са едни чуденки. Гледах един тестове Verifi, някоя мама правила ли е такъв?
П.С. доста време не съм писала, искрено съжалявам за всички мами, които са напуснали темата поради загуби Sad , на всички останали успех със скрийнингинте и само хубави новини за здрави розови или сини гащи!

Голяма мъка е с докторите по каса,аз също много се чудих,накрая отворих сайта на МЦ Майчин Дом ,четох биографии и си избрах по интуиция.Също съм рискова бременност и ми е много важно да е компетентен,но във връзка с касата винаги се сещам за един виц:Мъж връхлита в спешното с пирон в главата и доктора го пита-Вие по здравна каса ли сте?Човека озадачен:Че какво значение има,помогнете ми,имам пирон в главата...Доктора:Има значение господине ,ако ще плащате операцията ще ви струва 1000лв,ако ще минавате по каса можем пирона да ви го закривим да не ви закача!😁😁
Та така с касата и големите очаквания.Четох за един доктор с много добри отзиви-Д-р Иван Диков,но нямаше скорошни часове при него за съжаление и се записах при друг.За да ми е по-спокойно ходя на прегледи и при друг,в частен кабинет.
Относноо тестовете-аз съм много ЗА,но имай предвид,че не заместват изцяло БХС или поне частта с ехографския преглед,който направен от фетален специалист е изключително надежден,подробен и най-вече важен.Кръвната част на БХС малко сбърква резултата.ДНК тестовете измерват само 3 хромозомни показателя,ехографския преглед засича изключително много неща,които може и да нямат нищо общо с хромозомен проблем.С две думи ти препоръчвам да не пропускаш БХС,да намериш сертифициран фетален специалист и да го направиш най-вече заради ехографската част,пък другия тест винаги можеш да го пуснеш,той е като допълнение при евентуални съмнения или за твое спокойствие.😊🍀

# 533
Мистик радвам се, че си по-добре, почивай си колкото можеш 😊

Youbetterlive как си ти?

И при моя лекар всеки път чакам много, с миналата бременност отначалото се изнервях, но се старая да се въоръжа с търпение и задължително да имам батерия на телефона.. чета си нещо, разглеждам някакви неща и така по-неусетно минава времето. Мисля че при всвки добър и търсен лекар ще се чака.

И моят съвет също е да не се пропуска БХС и съответно ехографското изследване - то е изключително важно на този етап от бременността. А вече за пренатеста всеки си преценява, ако има някакво съмнение на ехографския скрининг е хубаво да се направи.

# 534
И аз доставка чакам при моята лекарка.Както казах и вчера,тя е от 8:00 и ние гледаме да сме там в 7:30 когато отваря регистрацията,но пак има хора преди нас.После чакаме докато тя дойде,понеже прави визитация и не винаги се прима по ред,ако е някоя мама по спешност или с по-голям проблем е с предимство и според мен не е нужно да се изнервя ми не го и правя,въпреки ,че след това ме чака път около 1 час и 40 Мин.и връщане на работа. Забелязвам,че наистина повечето жени и останалите с тях си гледат телефоните.Аз не го правя,защото пък гледам хората и се наслаждавам на големите коремчета на вече напредналите мами.И да ви кажа даже научавам някой неща от другите кой за какво е и т.н.По интересно ми е,отколкото да се заровя във фейса.Даже влизам май само тук от доста време вече.
ММ е винаги с мен на прегледите,но не си говорим много в коридора,защото пък гледаме да пазим тишина.Вас придружават ли ви всеки път?
Ние понеже нали пътуваме от провинцията и сме все заедно,в София аз не мога да карам ,но и се радвам че е така,защото си е нашето време на нас тримата както му казвам още от сега и той се вълнува не по-малко от мен при всяко влизане в кабинета .
Най-мниго ми трепва като правят в съседната врата записи на тонове на чакащите всеки момент да родят,и се чува,страхотно е и нямам търпение вече и аз да съм там Simple Smile

# 535
Момичета в коя седмица се правят тези тестове?.

# 536
Момичета в коя седмица се правят тези тестове?.

Доколкото знам, пренатестовете се правят между 9-12 г.с.
Ако бъркам, някои от момичетата може да ме поправи Simple Smile

# 537
Moят мъж не идва всеки път с мен. Беше на ФМ и БХС, но на останалите не мисля да го взимам. Но пък съм му обещала да ражда с мен Grinning

# 538
Moят мъж не идва всеки път с мен. Беше на ФМ и БХС, но на останалите не мисля да го взимам. Но пък съм му обещала да ражда с мен Grinning

В България има ли такава практика? До колкото знам тук е забранено или не важи за всички болници?
Аз също бих се радвала ММ да присъства на най-важното събитие от живота ни ,но може той да не иска,за такива неща не сме говорили,защото аз си мисля,че не може като по филмите (както обичам да се изразявам) .Май мъжете не са много навити да гледат,защото са по-лабилни от нас жените Simple Smile

# 539
Има такава практика, все по-често. Миналия път раждах в Окръжна, сега мисля пак там, държавна болница, пускат бащата без проблем (мисля, че на секцио не може или ако има повече от една родилка в залата).

Общи условия

Активация на акаунт