Какво е СПКЯ?
Синдромът на поликистозните яйчници(СПКЯ) e ендокринно състояние на нарушен хормонален баланс. То се характеризира с увеличена продукция на мъжки полови хормони. Този синдром е най-честата причина за безплодие при жени в репродуктивна възраст. В дългосрочен план СПКЯ е свързан с повишен риск от диабет тип 2, повишен риск от хипертония и сърдечносъдово заболяване, както и повишен риск от рак на ендометриума на матката.
Всяка десета жена в репродуктивна възраст е засегната от СПКЯ. Броят на жените в България, които имат този проблем, е над 100 000.

Кои са основните симптоми?
Нередовен цикъл, нередовна овулация или липса на овулация, проблеми със зачеването.
При гинекологичен преглед чрез ултразвуково изследване могат да се наблюдават поликистозни или увеличени яйчници.
Увеличени нива на мъжките полови хормони.
Други възможни симптоми са:
•проблеми с теглото – наднормено тегло, бързо увеличаване на теглото, трудно сваляне на тегло
•проблеми с кожата – мазна кожа, акне,
•нежелано окосмяване по лицето или тялото (хирзутизъм), косопад и оредяване на косата от мъжки тип.

Може ли да се лекува СПКЯ?
Симптомите на Синдромът на поликистозните яйчници могат да бъдат повлиявани и управлявани.  
Чрез подходящо лечение те могат да изчезнат или да бъдат намалени, за да се избегнат бъдещи усложнения.
СПКЯ е състояние, което може да бъде повлияно чрез комплекс от мерки, включващ балансирано хранене и движение. Редуцирането на наднорменото тегло с 5 – 10% също повлиява благоприятно симптомите на СПКЯ. Постигането на баланс при синдрома на поликистозните яйчници изисква търпение и постоянство.Какво представлява „Рихтер СайкълБаланс“?
РИХТЕР СайкълБаланс е хранителна добавка, която регулира по естествен път женския цикъл и балансира половите хормони при жени със или без поликистозни яйчници.

Рихтер СайкълБаланс повишава качеството на яйцеклетките и увеличава шансовете за забременяване при жените, които планират бременност.

Как се приема „Рихтер СайкълБаланс“?
РИХТЕР СайкълБаланс може да се използва като допълнение към промените в начина на живот, включващи балансирано хранене и движение, или към терапията, предписана от гинеколог или ендокринолог. Хранителната добавка се предлага под формата на сашета. Те могат да се приемат директно през устата или да се разтворят в чаша вода или друга течност. Препоръчителна доза е 1 – 2 сашета дневно.

Кои са основните съставки в „Рихтер СайкълБаланс“?
Основните съставки на Рихтер СайкълБаланс са мио-инозитол и фолиева киселина. Те са част от витамините от група B ( витамини B8 и B9),  водоразтворими са и не се натрупват в организма – т. е. няма опасност от предозиране. И точно по тази причина, защото са водоразтворими, се налага ежедневният им прием чрез храна и хранителни добавки, за да се посрещнат дневните нужди на организма от тях и да се избегне евентуалният им недостиг.
При жени с поликистозни яйчници е установен недостиг на мио-инозитол в яйчниците, който може да бъде компенсиран с допълнителен ежедневен прием на 2 – 4 g мио-инозитол.

Как действа „Рихтер СайкълБаланс“?
Рихтер СайкълБаланс подобрява чувствителността на клетките на организма към действието на хормона инсулин и намалява повишеното му производство. Нормализирането на нивата на инсулина балансира другите хормони, които контролират цикъла, като по този начин подпомагат възстановяването на овулацията и регулират месечния цикъл. Подобряването на чувствителността на клетките към действието на инсулина намалява и повишените нива на мъжки полови хормони в организма.
Основните ползи от приема на Рихтер СайкълБаланс са няколко: регулира цикъла, намалява проявите на акне, намалява нежеланото окосмяване, регулира наднорменото тегло и увеличава шансовете за забременяване при жени, които планират бременност.

Колко време трябва да приемам „Рихтер СайкълБаланс“?
Специалистите са на мнение, че  Рихтер СайкълБаланс трябва да се приема за период от 3 до 6 месеца.

Има ли нежелани реакции?
Рихтер СайкълБаланс няма описани нежелани реакции в рамките на препоръчителната дневна доза.
Рихтер СайкълБаланс не съдържа хормони и е подходящ избор за жени, които не желаят да приемат хормонални лекарствени средства.
Рихтер СайкълБаланс не съдържа глутен и лактоза.

Къде мога да намеря „Рихтер СайкълБаланс“?
Рихтер СайкълБаланс може да бъде закупен от аптеките.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 11:27 от Pедактop