Аспиратор/абсорбатор в средата на кухнята

• 827
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, моля за съвет/помощ! Купихме печка, стои почти в средата на кухнята, близо до мивката, а също така и до банята(тя е построена като е отнета площ от кухнята и комина се използва за отдушник в банята). Чудим се какъв аспиратор ще ни устрои и как да го свържем?! Явно не може да се ползва комина, остава да се изведе тръбата към външната стена и да се избие отвор. Но разстоянието от печката до тази стена е 3 м. Казаха ми, че няма да дърпа добре при такова голямо разстояние. Обаче не може да се сложи по-близо до стената печката... Дано съм обяснила що годе разбираемо...

# 1
Не мисля, че 3 метра е чак толкова много. С една добра система с пластмасови въздуховоди 150 мм ще стане според мен. И да загубите малко ефективност, няма да е много. А и в конкретния случай не говорим за тяга, защото няма комин, а потокът е с принудителна вентилация и излиза навън, където се разсейва.

https://www.stroi.bg/p/art0014431-vazduhovodna-sistema-naber-com … 001-bql-cvqt.html

# 2
Няма да има проблем с 3 метра. Ако финансите позволяват просто си вземете по-мощен, така ще сте застраховани а ако се окаже че работи по-добре от очакваното ще го експлоатирате на по ниска(първа) степен. Ние в къщи сме така, но го бяхме сметнали още при ремонта. Тръбите минават през шкафчетата като ММ избра правоъгълни тръби със същото сечение в кв.см. както ако бяха били кръгли. А правоъгълни тръби избра защото преминавайки през шкафчетата се падат в средата на шкафа и играят ролята на полица и аз си слагам нещата върху тях вместо на дъска. Дано обясних добре.

# 3
http://techno-shop.bg/product/2818/aspirator-za-vgrazhdane-pyram … s-nn1-su-30l.html това ми е харесал мъжо ми. Пита ме за мнение, аз нямам, затова питам вас какво мислите - кухнята е с  размер 15 к.м и височина 2.60.

# 4
На мен ми е малко слабичък. За мен принципът е "колкото повече, толкова повече" и целта е да не се допусне миризмата да се разнася, а не да се разнесе и после да я обира обратно. Затова независимо от размера на помещението е добре да е най-якият. Освен това се оказа, че телескопичните не аспирират по-добре от тези за пълно вграждане, а тази "козирка" удря по главата по-високите хора, а и металният борд се вижда.
Аз лично избрах такъв за пълно вграждане и съм много доволна. Основно го ползвам на 1. На 4 го пускам когато проветрявам стаите Mr. Green

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=1276

Ако все пак искате телескопичен има и такъв:

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=102&pid=1788

# 5
Слаб е. Дори на трета степен е на границата. Когато преди 5 години избирахме ни казаха че Пирамис казват мощността на засмукване по друг стандарт и послъгват така че съвсем....
Аз съм със този от втория линк на Черна станция и е супер. Кухнята ни е 13 квадрата на 2,50 заради гипскартона на тавана.

# 6
Слаб е. Дори на трета степен е на границата. Когато преди 5 години избирахме ни казаха че Пирамис казват мощността на засмукване по друг стандарт и послъгват така че съвсем....
Аз съм със този от втория линк на Черна станция и е супер. Кухнята ни е 13 квадрата на 2,50 заради гипскартона на тавана.
дай предложение за по-добър и в този ценови клас или близък.

# 7
Идея си нямам дали пак не съм "минала през просото" /дали не към нарушила правилата, но сега изникна идея са включим аспиратора към коминното тяло, което в нашия случай е в банята и играе ролята на отдушник. Е ли нъзможна тази комбинация, или да се настройвам за дупка във външната стена? Благодаря ви предварително. Може би ще приема предложението на Черна станция за втория аспиратор.
Heart

# 8
В банята КАТЕГОРИЧНО НЕ! И това в банята не коминно тяло, а си е  най-обикновен отдушник и няма достатъчно дебит, че аспираторът да работи добре. Там се наслагват мазнини, много мазнини.
Отгоре на всичкото ще осмърдявате душите на всички съседи, освен че има голям риск и от запалване.

Общи условия

Активация на акаунт