Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отлепена ретина...съвет?

 • 497
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3
Здравейте. Публикувам тук за първи път.
Баща ми страда от отлепена ретина в следствие на диабетна ретинопатия. Препоръчаха ми клиника "Зора" в град София при професор Петкова.
  Какво е мнението ви за тази болница? Баща ми е здравноосигурен. И каква е цената на тази операция? Ако някой е минал през това нещо, ще съм благодарна да сподели.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 00:17 от Mary1234

# 1
 • Мнения: 508
Професор Петкова в единственият офталмолог в България, специализирал в оперативно лечение на ретинални проблеми, така че и да искате да отидете другаде, няма къде. Анестезиологът, с когото работи, също е един от най-добрите в България.

Цената зависи от вида на операцията. Има 3 метода за залепване на ретината - с лента, с газ и със силиконова тампонада. Кой метод ще се избере зависи от начина на отлепване на ретината.

Моята операция с лента излезе 750 лв. Заплащат се консумативи + избор на екип. Самата операция се покрива от ЗК.

Болницата е модерна, с баня и тоалетна в стаите, телевизор, климатик, както и включени три хранения на ден. (Работят с кегъринг фирма). В случай на свободно легло, може да остане член на семейството, като си заплаща нощувките и храната съответно.

# 2
 • Мнения: 3
Благодаря за отговора.
А веднага ли като отидохте там ви оперираха, или ходихте веднъж на изследвания и после на операция?

# 3
 • Варна
 • Мнения: 23 383
Вие сериозно ли мислите, че може човек да влезе през вратата и на мига да го вкарат в операционна? Разбира се, че ще искат преглед и вероятно някакви изследвания, както и време да оправят документите. Моят баща претърпя далеч по-лека операция на окото тук, във Варна, и пак не го метнаха от вратата за краката.

# 4
 • Мнения: 3
Вие не ми разбрахте въпроса.
Много добре знам, че има изследвания.
Въпросът ми е като отидем там само изследвания ще направят и ще ни насрочат друга дата за операция или днес ще са изследванията а утре операцията?

# 5
 • Мнения: 508
Ще ви нарочат един ден само за прегледи - при различни офталмолози, както и при самата Професор Петкова, при анестезиолог и при кардиолог. След като се уточни, че в действителност сте за операция, официално ще ви приемат. (Попълват се бланки и прочие, ще ви настанят в стационара на отделен етаж и т.н.).
На следващият ден оперират.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 13:04 от Reddish Brown

# 6
 • Мнения: 824
Само за информация, не е само проф. Петкова специалистът по "отлепена ретина" Wink
В една друга болница Вижън също се прави тази операция. д-р Шандурков
На дъщеря ми я направихме в Белгия при д-р Клас след неуспешна от проф. Петкова.

Общи условия

Активация на акаунт