Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 151
Здравейте майчета с течение на обстоятелствата се наложи и ние да поемем по този път и пристигнахме в Германия с мъжът ми и детето ни!
Моят съпруг работи тук от 2 години,намери подходяща квартира и след като я нае дойде да ни вземе и нас от България с детето ни.По време на огледа на апартамента всичко и било наред с отоплението имало е парно,но с нашето пристигане парно вече няма от 10 дена сме без парно и се отопляваме с една духалка само,а с малко дете това е недопустимо за мен.Наемодателят ни спря да отидем да се регистрираме и ни каза,че ще го направи той и документите ни ще пристигнат в пощата ни евентуално.Но вече 1 седмица документи нямаме!
Не е ли съмнително това? Как може да ни направи регистрация той без да присъстваме ние и собственоръчно не си попълним документите? Моля някой да обясни.Благодаря Ви предварително за което!
П.п и моля не ми пишете,че съм тук за помощи не съм за помощи,на тази държава аз нищо не съм дала и не очаквам без труд да получавам нещо.

# 1
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 13 407
възможно е да ви мотае
адр. регистрация става бързо с договора за наем в кметството.

без отопление не може. говорили ли сте с него?
да не би да не са прехвърлени партидите или нещо друго? говорете с него.
ние не сме на парно, та незнам как е точно с парно...

# 2
 • Мнения: 151
Партидите не са прехвърлени Да,но той ни каза именно,че след адресната регистрация ще може всичко да е на името на мъжа(ток,вода,парно).

# 3
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 13 407
Договор имате ли?
Взимаш го и с мъжа ти отивате сами да си правите регистрацията.
Ние сме в малък град и става без запазен час, провери как е при вас, може да трябва да уговорите час.

Съвет: върнете си нещата сами. Тук никой не иска безкористно да те улесни 😒

# 4
 • Мнения: 151
Да договор имаме,но ми казаха,че без разрешително от наемодател няма да станат нещата изобщо,а нашият наемодател се скътава и не ни е дал нищо още плюс това жилището трябва аз сама да си го боядисвам и обзавеждам с боядисвавето и поне 1 стая си оправихме нямаше как просто с дете трябват условия,които ще си направим,но без въпросния документ ще е безумно да правя повече.

# 5
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 13 407
В нета има примерни формуляри.
Сваляш и му го носиш да го подписва.

За състоянието на жилището : щом имате договор, значи сте се съгласили в този вид да го наемете. Ако нещо не е било ок, трябвало е да го договорите и писмено да имаш договорката.
Повечето жилища тук са необзаведени. Много често нямат и кухня.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 826
За боядисването и обзавеждането е така в Германия, в 99% от случаите се нанасяш в празно жилище. Ние и кранове на чешмата в кухнята нямахме.
За регестрацията-още на втория ден сами си се регистрирахме в общината.
Когато сме оставали за повече от ден без парно, поддържащата фирма ни раздаде за временно ползване маслени радиатори, абсурдно е да стоите без отопление. В котелното помещение няма ли някакви координати на фирмата?

# 7
 • Мнения: 151
За боядисването и обзавеждането е така в Германия, в 99% от случаите се нанасяш в празно жилище. Ние и кранове на чешмата в кухнята нямахме.
За регестрацията-още на втория ден сами си се регистрирахме в общината.
Когато сме оставали за повече от ден без парно, поддържащата фирма ни раздаде за временно ползване маслени радиатори, абсурдно е да стоите без отопление. В котелното помещение няма ли някакви координати на фирмата?
Здравейте,да за жилището ще си го оправим сами не е проблем за мен просто исках да кажа,че за сега съм стегнала една стая за детето,кухнята и банята колкото да има уславия добри за него,пише Ewag,че е фирмата звъняхме но отговор не получихме нашият хазяин ни каза,че ще оправи нещата и лично на място ще отиде да говори за парното,но още не е и ни каза без неговото разрешение да не сме ходели да се регистрираме в договора пише,че в цената на наема са влючени ток,сателит интернет и таксата за смет,той на нас ни казва,че трябва консумативите да са плехвърлени на името на мъжа ми и да си ги плащаме сами 🤷‍♀️!

# 8
 • Германия
 • Мнения: 814
Първо: по правилник трябва да се регистрирате по местоживеене в рамките на две седмици от нанасянето. В противен случай ви заплашват глоби, особено ако попаднете на служителка, която не е на кеф. Няма такъв филм, че наемодателят "не разрешава". Абсурдно е!
За регистрацията ви трябва лична карта и документ от хазяина, че живеете там. Както са ви казали, можете да разпечатате този документ от интернет (най-вероятно на сайта на общината ви го има) и да го връчите на хазяина да го подпише. Ако не иска или увърта, отивате с договора за наем в общината и им казвате, че хазяинът ви прави проблеми. Те си имат начини да се свържат с него и да го накарат да се размърда. Можете също така да им кажете, че хазяинът изрично е искал да не се регистрирате за сега. Възможно е той да не се е регистрирал като наемодател и да се опитва да укрие доходите от наема, за да не плаща данъци.

Второ: относно липсата на парно: заплашете хазяина, че ще намалите наема, който плащате заради несъответствия с договара. Потърсете онлайн информация за Mietminderung, за да научите повече по въпроса. Току-виж хазяинът се размърдал тогава.

Относно тази част:
Цитат
в договора пише,че в цената на наема са влючени ток,сателит интернет и таксата за смет,той на нас ни казва,че трябва консумативите да са плехвърлени на името на мъжа ми и да си ги плащаме сами 🤷‍♀️
Обикновено в Германия ток и интернет се регистрират и плащат от наемателя. Ако в договора ви обаче пише изрично, че и те са част от Nebenkosten, няма как да ви накара да плащате допълнително. Да не говорим, че е голяма хамалогия да се прехвърли договора за интернета.

И моля ви, използвайте малко повече препинателни знаци! Много е трудно да се четат километрични постове без нито една точка.

# 9
 • Мнения: 7
Процедурата по адресна регистрация в Германия (die Мeldebescheinigung) в службата за адресна регистрация (Bürgeramt) към общината (das Rathaus) е задължителна за всички, които пребивават повече от 3 месеца на територията на Германия или започнат работа в Германия. В различните области на Германия срокът, в който трябва да се регистрирате в местната община в Германия на новия си постоянен адрес е от 7 до 14 дни от пристигането си, в случай, че нямате постоянно жилище, например ако сте на хотел, срокът за регистрация е три месеца. Този срок важи независимо от това дали идване от чужбина или се местите в рамките на една и съща община. Самата процедура по регистрация е правно регламентирана в Федералният закон за регистрацията (Bundesmeldegesetz).
https://weknowthelaw.eu/%d0%b0%d0%b4%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0% … 0%bd%d0%b8%d1%8f/

# 10
 • Мнения: 151
Здрявейте дами!
Благодаря на всяка каментирала,но се върнахме в България бяхме попаднали на измамник(с квартирата).

Общи условия

Активация на акаунт