Какво да правя?

• 4 684
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Декември или януари можеш да си смениш личния лекар. Не е толкова далеч. Действай.

Е, аз тогава как успях преди месец да запиша моето бабе при личния си лекар, като взех личната й карта?

# 61
Просто у нас често редът и законите не се спазват - затова. По принцип е незаконно на пълнолетен човек друг да му избира и сменя ЛЛ без изрично пълномощно, но България е това - всичко може.
Не в това е поантата, обаче.
Тази жена може сега сама да си избере лекар и да отиде при него, да си попълни формуляра за нов избор, без да се обяснява на когото и да било и толкоз.
Както и да започне да се възприема като възрастен човек, какъвто е по настоящем, и да почне да се държи като такъв, като поеме отговорността за отношенията си с останалите хора, вкл. близките си. Понеже те от нея зависят тези отношения. 

# 62
Просто у нас често редът и законите не се спазват - затова. По принцип е незаконно на пълнолетен човек друг да му избира и сменя ЛЛ без изрично пълномощно, но България е това - всичко може.

Това казвам. Но няколко човека скочиха да обясняват, че нямало как и едва ли не авторката послъгва или пързаля.

# 63
Скрит текст:
Майка и, както стана ясно, на много неща не я е научила, щом и се е налагало да търси информация за основните физиологични процеси от другаде. Не всички са случили с компетентни и разбиращи майки, това е житейска истина, която им се налага доста да компенсират.

Въпросът на девойката е съвсем ясен, макар наистина да е поднесен правописно по недопустим за студентка начин.
Не е редно майката да снася лична информация за дъщеря си на приятеля си,
Скрит текст:
нито да и сменя личния лекар без нейно участие.
 Оттук нататък тя има пълно право и дори задължение да се грижи за себе си сама, и да редуцира информацията , която споделя, за да не става достояние на неприятни за нея хора, на които няма доверие.

Продължавам да недоумявам защо този псевдопастрок, който дори не живее с майката, въобще комуникира лично с девойката и и се обажда. Не виждам никаква нужда от това и очевидно трябва да бъдат отрязани тия клюкарски канали, дори и да минават през родната майка.
Е, това е малко пресилено...все едно сина ми да ми сподели нещо, а аз да не кажа на мъжа си.
Да, той е баща на детето ми, но и този мъж отдавна е до майката, не може ли тя да го приема за много, много близък и да му споделя всичко, и радости, и тревоги, и проблеми?
Вие не споделяте ли на партньора си?
А все пак не става дума за някакви "държавни тайни", а за ежедневни неща от битието на дъщеря й....Ако ги споделя с най-добрата си приятелка, по-приемливо ли би било?

# 64
  • София
Декември или януари можеш да си смениш личния лекар. Не е толкова далеч. Действай.

Е, аз тогава как успях преди месец да запиша моето бабе при личния си лекар, като взех личната й карта?

Ама си й носила личната карта, нали? А, ако не се лъжа, авторката каза, че майка й го направила без нейно знание, т.е. без личната й карта. А ако сама й е дала картата си, да не се жалва тогава.

# 65

Е, това е малко пресилено...все едно сина ми да ми сподели нещо, а аз да не кажа на мъжа си.
Да, той е баща на детето ми, но и този мъж отдавна е до майката, не може ли тя да го приема за много, много близък и да му споделя всичко, и радости, и тревоги, и проблеми?
Вие не споделяте ли на партньора си?
А все пак не става дума за някакви "държавни тайни", а за ежедневни неща от битието на дъщеря й....Ако ги споделя с най-добрата си приятелка, по-приемливо ли би било?
Разликата е огромна.
Мъжа ти предполагам е баща на детето ти.
Но ако сина ти сподели нещо и те помоли да си мълчиш, пак ли би казала? Това не е ли предаване на доверие?
Дори понякога има неща,които е ясно, че не трябва да бъдат споделяни.
Този "пастрок" дори не живее с майката. Не е баща на авторката, тя не го харесва и не желае да знае всичко за нея.

Колкото до правописа - ако иска, ще го оправи.
Виновна е, че не се е старала, а майката може да е неглижирала учението и да не се интересувала.
Може майката да пише още по-зле  Laughing

# 66

Това казвам. Но няколко човека скочиха да обясняват, че нямало как и едва ли не авторката послъгва или пързаля.
Така е, у нас всичко е възможно.
Имам случай на издаден смъртен акт от лекар, който изобщо не отиде да види жената, за която близките съобщиха, че е починала.
Та за едната смяна на ЛЛ ли тук такова разискване...?
...
А то няма и особено значение тази подробност, точно.

# 67
  • София

Този "пастрок" дори не живее с майката. Не е баща на авторката, тя не го харесва и не желае да знае всичко за нея.

Колкото до правописа - ако иска, ще го оправи.
Виновна е, че не се е старала, а майката може да е неглижирала учението и да не се интересувала.
Може майката да пише още по-зле  Laughing
Хайде да не кълвем на гола кука- авторката се пробва в белетристиката, но нито талант има, нито грамотност.
Как с лека ръка се изкарва майката кофти, след толкова нескопосаните писания, лишени от грам логика......

# 68

Ами и ти кълвеш на гола кука. Ей така решаваш, че темата е пързалка.
Майката явно нещо се е провалила някъде, щом има такава дъщеря.

# 69
  • София
Да, най- лесно е родителите да са виновни, докато са живи.
После свекървите и накрая- световното положение. Mr. Green

ПП Липсата на елементарна логика, наравно с правописа,забелязаха някои съфорумки и го изтъкнаха........

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 13:34 от absurT

# 70
Нали трябваше да възприемаме това което пише авторът, а не да си измисляме и добавяме, аз от други теми така съм запомнила призиви.

Нищо невъзможно няма в казуса на девойката. И този мъж на нея не и е никакъв. Дори и не съжителства с майката, още по малко с авторката. Никакво основание няма да знае лична информация, нито да общува с нея, щом и е неприятно.
Ако майката не желае да се съобразява с това, просто спира да получава такава информация и толкоз. Съвсем елементарно е.

А на този мъж просто му затваряй телефона, изобщо няма работа да те търси, след като вниманието му е нежелано.

# 71
  • София
Фактите на авторката взаимно се изклю4ват, затова мисля, 4е ни пързаля бездарно.

ПП Извинявам се за *4*, но нямам буква на клавиатурата.

# 72
Да, най- лесно е родителите да са виновни, докато са живи.
После свекървите и накрая- световното положение. Mr. Green

ПП Липсата на елементарна логика, наравно с правописа,забелязаха някои съфорумки и го изтъкнаха........

Не си ли срещала хора със смотана логика? Аз съм срещала.
А родителите могат да скапят живота на едно дете.
Примери да давам ли или ще се сетиш сама?
Друг е въпроса дали като порасне детето ще се вземе в ръце или вечно ще обвинява мама и тате.

# 73
  • София
Съгласна съм, с една забележка- на 20 ве4е не са деца.
Авторката се опитва да го играе по ръба, но не се полу4ава.

# 74
  • София
Значи амбицирахте ме да се върна към първите постове по темата:
От една страна имаме случай с адски дезинтересирана майка, която не общува с момичето си и не му е говорила за "сутиени менструация и всички чисто женски работи". Същевременно тая абсолютно дистанцирана майка взела, че записала същото момиче при неизвестен личен лекар, т.е. изведнъж взе да й пука за това дете, даже да прекалява с вмешателството.

От една страна майката на авторката изобщо не говори за гаджето си :" Тя седеше и си траеше и тогава до ден днешен е така. ." Същевременно пък излиза, че майката казва всичко на гаджето и същото това гадже се оказва достатъчно близко с авторката, та чак общуват и я пита за неща, дето майката ги е споделила с него. Е сега не разбрах трае ли си до ден днешен майката за тоя мъж или не си трае и изобщо как пък изведнъж се сближиха всички толкова, като уж изобщо не бяха близки.

Освен това по отношение на гинеколога авторката не иска да въвлича майка си, защото "Искам да посетя гинеколог но ако кажа на майка ми да ми вземе направление или както там се води ще каже и на тоя индивид и направо не ми се мисли. " Не става ясно защо изобщо мисли, че майка й ще каже за гинеколога. По принцип това не е тема, по която хората си споделят с други хора. А пък и ако вземе че каже, какво толкова. Всички тук знаем, че авторката ще ходи на гинеколог, ще се свърши ли светът, ако го научи още един човек. Това с гинеколога да не е нещо срамно? Не искам да кажа, че бих го тръбила наляво или дясно, ама не е края на света, все пак съвременни хора сме, знаем, че жените ходят на гинеколог редовно.

Общи условия

Активация на акаунт