НОЕМВРИЙСКОТО дете се чуди: "Що е гърне?"

• 10 722
  • 279
  •   1
Отговори
# 165
Майка ми никога не е ползвала детската кухня, когато сме били бебета. Обясни ми, че там храната не била добра.На времето де, от тогава досега са минали над 20 години.

# 166
буба, я кажи дневното меню на Катеринката, аз май изяждам по-малко  Wink

# 167
бубе, аз си мисля, че пръцкането и тежестта в коремчето идват точно от тази суха храна. даваш ли й плодове- пъпеши, круши, нещо което да я разхлабва, за да не се налагат такива процедури.
пак един обсъждан въпрос, но мина време и децата порастнаха, та трябва ли да им се увеличи количеството храна- от 180-200гр на колко. имам предвид конкретно кашата. на упътването е 130гр вода и 5 лъжици каша. не се ли получава малка порция. питам, защото на кейти колкото и да дам, все го яде. и се чудя дали й стига храната.
отивам да хапна един сладолед, баня и после в леглото. тук е чудна прохлада нощно време. налага се да спя с одеало даже.
лека нощ!

# 168
бубе, аз пък няма да ти давам съвети за хранителния режим, но пък ти казвам, че в четвъртък ще идваме във Варна на плаж и ако искаш може да се видим  Simple Smile

юка, това да казва свекърва ти "маме" на внучката си за мене недопустимо  Twisted Evil Моята майка отначало се бъркаше и казваше "на мама момиченцето", ама след няколко по-остри забележки от моя страна си влезе в ролята на баба! Моята свекърва понякога казва на Ади "моето детенце" и ми иде да я гръмна  #2gunfire Скоро ще ми прелее може би и ще и направя забележка (гледам да не се караме много, напоследък ни е оставила на мира и не се оплаквам от друго).

Много хубави снимки сте пуснали, момичета   Grinning
Харесаха ми много на бубу-то снимките в Шумен, особено тези на паметника. Ние като ходихме там преди месец духаше много силен вятър, та по-набързо разгледахме въпросния паметник и даже не се и снимахме. Само да кажа, че конят е без едно копито, щото се е откършило и сега няма кой да му сложи ново  Confused

Кети, две малки хубави принцеси си имате  Heart Eyes Снимката при ресторантчето до водопада е много интересна. И малката ти кукла е голяма хубавица, и колко е доволна в хамака
 Simple Smile

юка, правя на Ади кашата според написаното на опаковката. Спирам да давам, когато покаже, че вече не иска (обикновено прави отвратена физиономия и издава звук, все едно и се повръща, нищо, че я е яла с голям кеф  hahaha ) Иначе от кухнята пюрето и кремчето - колкото изяде толкова. Понякога изяжда по половин бурканче, понякога опатква цяло. Според апетита и. Не я ограничавам в количеството.

Поля, все пишеш колко са хубави снимките на бебетата, а скоро от теб май не сме гледали  Wink Я снимай малко плажа, улиците, къщите около вас - да ми се порадва окото на нещо чужбинско  Crazy

=^._.^=, браво на малкия! Сигурно си изпаднала в умиление след "ела-ела"-то  Laughing

Вчера и Ади направи нещо, което не беше правила досега. Бях я сложила на пода да си играе с разни играчки. Аз си седях на компютъра (естествено в бг-мамата). Обърнах се към нея със стола (въртящ се е ) и и казах - Ади, ела при мама . И тя допълзя до мен и ми се ухили и искаше и на ръчички да я взема  Party После направих експеримент дали не е било случайност. Сложих и бибероната на няколко крачки пред нея , пуснах я на пода и казах - Върви да си вземеш бибата. Къде е бибата. И тя я фиксира и се домъкна до нея, бутна си я в устата и седна  #Crazy Ей такова нещо не съм очаквала да направи скоро. А пък днес пак си седеше на пода и гледам, че вече борави по-интелигентно с пластмасовите си кубчета. Хваща едно, разглежда го и търси къде е картинката. Много бързо растат тез деца, от ден на ден все по-умни и сръчни стават!

Айде спирам, че цял ферман изписах  ooooh!

# 169
  • София
И според мен това е грешката на Бубето,като си е яла храните,защо си почнала от вашите да даваш?
Как да е ,ти си знаеш.Ама не се оплаквай толкоз.
Сори за тона,но съм мн ядосана.Оставих малкия гладен да си легне/или поне не се наяде/.1 час се опитва да се наяде.Направи ми рана на зърното,и сега ме щипе ooooh!Аман това кърмене ---------от всякъде.
Пак сори,ама съм бясна! Twisted Evil

Не го изтрих,за да не каже някой после, че диктувам нещо.....

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 10:46 от isaikova

# 170
  • София
е Dominika то там винаги духа мн и като бяхме нямаше изключение Wink

А сега преди да си легне бебо се заигра с една играчка от тези дето в различни дупки пускаш съответните форми - аз му подавах една частичка и му сочех дупката правилната и той си ги буташе (с доста усилия ) вътре, но успяваше и го правеше съвсем целенасочено - разбра идеята само още с координацията не есъвсем добре Wink и после почна сам да си ги взима и да се опитва да ги напъха Wink

ееее Исайкова - край нямат вашите проблеми. Не му се ядосвай, ако наистина е легнал гладен ще се пробуди след час два и ще си дояде...поне малко....

# 171
..... не може ли малко по-полека, какви са тези псувни?
във връзка с храната на децата. днес в кварталното магазинче магазинерката ми предложи да си взема суха паста, та да можело и бебето да си хапне  Shocked Аз естествено викам "Ама как така ще давам такива неща на това малко бебе?!" А тя ми разказа за едно друго съседно бебе, вече порастнало,  как на 1 месец ядяло бобена чорба и боза, и зимата на мястото на вратите, черги опъвали ...немотия  ooooh!
Новото умение на Стоян -  играе на дзак- скрива се зад таблата на леглото и се показва  Mr. Green

# 172
  • Sofia
Добро утро мами,

Много хубави снимки:-)))На порастнали бебоци:-))
Ние два дни се стягаме за морето,тоест пазаруваме.Със сестра ми обиколихме големите супермаркети да пазаруваме храна за бебоците.Сега трябва да търся голям сак или чанта да наредя всичко.Днес ще стягам багажа и утре на обед тръгваме.Тати е командирован в Бургас и ще ни кара до там,ще изкараме 4 дни с него и после ние продължаваме с баба и дядо и сестра ми към Лозенец.А тати се прибира в София.Той ще дойде накрая за няколко дни и да си ни прибере.
Исайкова,намажи се с Линола ,ако ползваш за малкия ,ако нямаш с обикновен дефламол и ще ти мине.Само споко.и Йоско хапе понякога.Той дори скубе кака си:-))
Бубе,постъпила си правилно,като си направила клизма.Това е най безболезнения начин да се изака бебето ,особено,ако корема е твърд.
Това за сега от нас:) Трябва да се хващам с почистване,че не остана време.Simple Smile

# 173
Еее, Исайкова, недей така - оплакваш се и в същото изречение диктуваш на другите да не се оплакват. Нали за това сме тук - да си се похвалим и оплачем, ако няма къде иначе. Линолата наистина помага при разраненото зърно. А ти пробва ли, че съм забравила вече, с изцедена кърма и шише/лъжичка? Колкото и да е полезно и хубаво кърменето, не бива да се превръща в мъчение нито за майката, нито за детето. Съпостави ползата от кърменето с вредата от скъсаните си нерви и прецени, дали си заслужава. На мъничето му трябва най-вече щастлива и уравновесена майка.
А ти, Бубе, въобще не се стряскай, пиши си, ние не ти се караме, а се опитваме да помагаме. В месцето не виждам нищо лошо, но все пак скарата не ми се струва оптимален вариант. Варено си е най-добре. Зрънчовците и солетите направо ги зарязвай, ти си знаеш, че не е добре, а напоследък толкова много деца страдат от затлъстяване и това им остава проблем за цял живот. Като стане голяма, да решава сама дали иска да ги яде тези напълно излишни неща, но сега детенце не може да избира и яде това, което му даваш, тоест, ти си изцяло отговорна за храненето му. Щом може вече да дъвче, не я мъчи с пюрета, но и готви като за нея - нека да е пилешко, но да е сварено, без сол. Към него картофче, можеш да го смачкаш с малко масло, както и напр. морковчетата. По немската система препоръчват добавянето на лъжичка олио или масло на всяко едно хранене. Експериментирай - ако не й хареса така, смеси зеленчуците напр. с грис, настърган плод, бисквити или сухари - а вие и сирене ядете, може пък и така да стане. Няма значение, че на теб ти изглежда гадно. Имаше една книжка с рецепти в Моето бебе и аз, ще потърся дали съм я запазила и ще видя за идеи. Но не се предавай, сега се оформят хранителните навици на детето ти и не само си струва, но и е необходимо да се помъчиш и да й помогнеш. Пък в крайна сметка - като огладнее прекалено много, и бебешки храни ще прояде. Каша яде ли?
Еспри, приятно изкарване!!!

# 174
ДУ.
Мерси на всички.
Тити, не яде много. Сутрин 150-200 кисело мляко, с плодово пюре и една бисквита и кайсии. Грамажа е за всичко заедно. На обед 10-20 лъжици, от нещо или малко пържола или малко хляб със сирене. Казвам малко, защото не мога да преценя, но не повече от 1/4 от пържолата. и примерно 10 къшея. И пак заспива с шишето с млякото - 100-150. Към 18 часа яде половин кексче и 20-30мляко и за вечеря вече изяжда 250-270 кисело мляко. Гризки давам само, когато вечеряме и не може да яде от нашата вечеря. Нощем -4-5 часа пие кърма. Вече имам само за едно хранене и то не повече от 130гр. Бисквити и солети давам само ако другите деца с нея ядат и тя си поиска. Но до сега не е яла повече от 1 бисквита или от 3-4 солети.
Юка, ами не давам, защото не иска да ги яде. Аз я пробвам постоянно, но повече от едно парченце не лапва.
Исайкова, ами защото все ме гледаше като гладно куче като ям нещо. И реших, че по едно малко парченце няма да навреди, ама на. Видя, че има по-вкусно и край.
Сердика, тази събота и неделя пробвах да и готвя. Е не яде. Пак искаше от нашето ядене.
Доминика, ами искам как да не искам. Ще ти дам телефона си на лични.

# 175
Ти пък, Бубе, не ви е чак толкова страшен хранителния режим Simple Smile Постепенно увеличавай плодовете и зеленчуците, един вид без да се усети, и сте си ок.
какво са гризки?

# 176
  • София
Бубе, а като й готвиш ти пасираш ли...?може просто да не обича пасирани неща. В Пакостник сайта има интерестни рецепти за детска кухня, разгледай ги може нещо от нещата да й хареса все пак...не спирай да пробваш варианти, все някъде ще успеете. просто гледай да й предлагаш по-здравословна храна, тя надали ще се остави да умре от глад Wink а ако и направиш нещо с ориз например готвено - с цели оризчета дали няма да й е приятно да си ги хапва.....

Сердика - гризки би трябвало да са разни неща за гризкане и хрупкане - бисквитки, сухарчета, солетки, зрънчовци и всичко от сорта....така го разбирам поне...

# 177
Аз под гризки разбирам  -Слънчо и от този род. Царевичните и пшеничените пръчици.
В интерес на истината, аз съм отгледана и отраснала само с такива и  хляб с червен пипер. Друго съм отказвала да ям. И да чукна на дърво, за сега поне, нямам никакви проблеми със стомаха. А другата храна като я изям, съм я повръщала. Това защото майка ми е била по-голям инат от мен и не ме е оставяла да си затварям устата. Но аз после връщам. Та май е наследствено злоядството Laughing.

# 178
  • София
Бубе, сега се сещам че аз веднъж предложих на Калинка вътрешното от пълнена чушка (постна) и тогава разбрах, че тя не обича пасирана храна на парченца. Сега като готвя някакъв зеленчук не го правя с картоф, а сориз. Например спанак с ориз или днес смятам да и дам за първи път броколи пак с ориз. Правя го по-воден и с масълце, понякога слагам печена червена чушка и за сега детенце аде с голям апетит. Че по-рано беше страшно. Но мен не знам защо не ме притеснява неяденето. По дни е стояла без твърда храна. Един месец беше наддала само 100 гр, а последния 200. Обаче общото ни тегло е 9кг, та не е заслабнала. Мъжа ми и се подиграва, че вечер като я гушне за къпането от дупето до врата всички е на гънки и дупето и е едно дебелшко.
Много лошо спим последните две вечери. Няма кръгъл час на който не се е будила, а опнякога по два пъти. От 4-5 вечери спи при нас на спалнята. Мен това никога не ме е притеснявало, но сега са двама с батко си и вече ни теснее. Спалнята ни е широка 2м, но всичко си има граници. Та мисля да им поръчам двуетажно легло-и на двамата да им направят около 15 см решетка,която да ги пази да не се търколят. Че за две отделни легла и спалня, няма място в стаята.
Невия не съм я виждала отдавна? Къде ли е?

# 179
привет и от мен Simple Smile
гледам чукча писател Simple Smile
супер снимки и големи обсъждания Simple Smile
я и аз да му дръпна една жалейка като сме почнали - имам нашествие от баба и прабаба ... на гости сме в сашковата стая за през нощта и е страшна жега, та по цяла нощ не спя Sad вчера исках да закупя един климатик, но продавача отказа да ми го продаде, защото не знаех точната квадратура на стята, а той искал да пресметне, та да можел най-добре да ме посъветва какво да копувам Sad Днес имам работа и не мога да ходя да копувам климатици Sad
и сега добрите новини за деня - изникна и второто зъбче Simple Smile преборихме го - сега дано ни даде почивка следващото.
Още : питах майка ми, която е тук , за киселото мляко, казах и какво съм разбрала от форума и тя ми каза да не се занимавам с глупости  #Crazy
Саши получи подарък бебешки телефон с шайба и дрънчи. сега е много впечатлен. НЯмаше нужда да му се обяснява кое какво прави. Сякаш телефонист е роден  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт