този път да успея и затова се страхувам да не сбъркам, но от друга страна не искам и бебчо да страда, защото аз съм решила, че на всяка цена ще бъде кърмаче.Та:
1. Понеже не мога да увелича честотата и продължителността на кърменията, защото като няма мляко не иска да стои на гърдата (тя 40 мл ги изсуква за 1 минута), кърмя или цедя с помпа през 2 часа най- много- така ми се събират 9-10 изпразвания на гърдата, от които благодарение на бебка 7-8.
2. Знам, че не бива да включвам добавка преди 6-я ден от лактационната криза, но ме притесняват две неща този път:
- количеството мляко е намаляло чувствително- от двете гърди изцеждам общо 60-80 мл дори в сутрешните часове и то преди бебето да е сукало.
Струва ми се много малко за нормалното развитие- нали млякото е важно за развитието на мозъка. Между другото мокрите памперси са 4-5, а изцапаните 1 на 3 дена. - не давам биберон- залъгалка, но тя си смуче постоянно и активно пръста. Когато го извадя от устата и предложа гърда много бързо почва да се ядосва и плаче жално.

Затова давам каквото успея да изцедя (по 50-60) в шише през хранене. Между другото ако нямам изцедена кърма да давам ли адаптирано мляко?

3. Внимавам да пия по 2,5-3 л течности на ден и да се храня добре. Понякога, когато съм събрала повече мляко (100мл), за да си почина, отстъпвам на таткото едното хранене.
Така сме от 2 дена. Да продължавам ли в този дух или да променя нещо?

П.С. Извинявам се, че стана малко дълго. Дано поне да е разбираемо.

Ако искаш да кърмиш през нощта, не е нужно да я будиш, можеш просто да я поставиш на гърдата докато спи.
Но не мисля, че е необходимо да даваш тази кърма, ако бебето го слагаш всеки 1 час на гърдата. Дори да не получи достатъчно първия ден, ще навакса втория. А и все пак ти трябва

. И все пък процедирам по един и същ начин - когато ревне - слагам на гърда, денем, нощем, през 15минути. Понякога имам чувството, че се сраства с мен... Нищо друго не правя. Само и единствено това - кърмене на поискване. А тези "сцени" се повтарят всеки месец през първите 3 дена от месечния ми цикъл