За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 053
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 24 277
Точно така направих, по две кори, но се късаха, отивам за пресни кори и ще направя отново.

# 706
  • Мнения: 9 443
противно на всички предложения за 2-3-4 пласта кори, съм на обратното мнение Simple Smile хубавите, пресни кори и на 1 пласт да са, не пропускат сиренето, или кашкавала навън, но ако са повече - ще ядеш баница с кашкавал/сирене.
Така правя сирене http://pep-4o.blogspot.com/2016/09/blog-post_29.html , а кашкавал http://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_6.html но пържен. Когато е във фурната, макар и рядко - загрявам я на мах,  градуси , слагам тавата на средна скара и включвам и вентилатора. Но парчетата пак са потопени в яйца, нищо друго.-

Ася,  нямам рецепта за сладко от киви,  но можеш спокойно да си направиш (така посъветвах приятелка и каза, че и се е получило много добро)- кипваш маааалко вода и слагаш нарязаните парченца.   Тя сложи малко захар, но ти не слагай, щом ти е сладък плода - или пробвай малко, когато се изпари водата и виж как ти е на вкус.  Като го затвориш вряло, ще ти държи капачката.

# 707
  • Мнения: 24 277
Благодаря, вторите ще ги направя с една кора.

# 708
  • Мнения: 9 443
да, пробвай така. Като завиваш краищата, така или иначе -пак стават няколко ката кори.

# 709
  • Мнения: 1 460
Здравейте за много години и аз с въпрос. Мога ли да прибера сърми във фризера. Че поостанаха, а вече ная си похапнахме.  След като ги извадя от фризера .  Пак ли  Ще са така вкусни, както преди това. Няма да им се развалят качествата и въобще възможно ли е ?

# 710
  • Мнения: 761
Ивекс, мога ли да Ви попитам по дадената рецепта ли го направихте, или по Ваша?  И ако е второто, бихте ли споделили как го направихте?

# 711
  • Мнения: 9 443
Здравейте за много години и аз с въпрос. Мога ли да прибера сърми във фризера. Че поостанаха, а вече ная си похапнахме.  След като ги извадя от фризера .  Пак ли  Ще са така вкусни, както преди това. Няма да им се развалят качествата и въобще възможно ли е ?
замразеният-размразен сготвен ориз не е вкусен. Заради нишестето.

# 712
  • Sofia
  • Мнения: 29 010
Може да се замразяват сарми.
Моите са с минимално количестео ориз,но още не са ми омръзнали Blush

# 713
  • Мнения: 24 277
Импровизирах, за да видя какво ще се получи, само намаслих с четка корите, да ви кажа със зехтин по ми хареса, наредих ги в тава с кухненска хартия, отдолу наръсих галета, че имах, разбих две яйца и ги овалях, те пък взеха, че станаха, съветвам да завивате с една кора, по-хубави стават.

# 714
  • Мнения: 15 043
Аз си изрязвам част от кората и завивам в нея кашкавала. Но като го обвия поне два пъти и подгъна краищата, се получават "два-три" пласта. Нямах предвид с две-три кори да се завива.

# 715
  • Мнения: 9 443
Tи не, но виж страницата от книгата 😉 цяло парче 500г кашкавал в 5 листа кори

# 716
  • Мнения: 15 043
Прочетох само приготвянето, продуктите съм ги пропуснала. Joy
Имам замразени кайсии, които за да не се развалят, докато ми дойде ищах за сладко, прибрах във фризера. Как да ги употребя, че явно няма за кога да правя сладко? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 717
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 120
Моля за помощ и се надявам въпроса ми да е в подходящата тема. На майка ми и го дала нейна близка, но нямам идея какво е. Тежичко е, но не е метал. По скоро керамично. Ясно е, че е за печене на нещо, но как се ползва? Някой има ли подобно нещо?

Отзад има малки крачета и дупка в единия край.

# 718
  • Пловдив
  • Мнения: 1 583
Прочетох само приготвянето, продуктите съм ги пропуснала. Joy
Имам замразени кайсии, които за да не се развалят, докато ми дойде ищах за сладко, прибрах във фризера. Как да ги употребя, че явно няма за кога да правя сладко? Stuck Out Tongue Winking Eye

Пай с кайсии.

# 719
  • Мнения: 24 494
Моля за помощ и се надявам въпроса ми да е в подходящата тема. На майка ми и го дала нейна близка, но нямам идея какво е. Тежичко е, но не е метал. По скоро керамично. Ясно е, че е за печене на нещо, но как се ползва? Някой има ли подобно нещо?
Скрит текст:
Отзад има малки крачета и дупка в единия край.
Прилича на плоча за размразяване, но не съм сигурна те от какъв материал са, поне на снимката на такова го направих преди да прочета че не се знае какво е. Ако е такова, замразен продукт ако се сложи върху нея, се размразява по-бързо отколкото ако не е там.

Общи условия

Активация на акаунт