За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 190
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 6 151
Здравейте и благодаря за новата тема на Пепи!
Аз нахлувам с леко лаишки въпрос  - обикновено не правя мъфини в хартиени форми, че е имало случаи да залепват, но ще пътуваме уикенда с приятели и искам да направя. Та, въпросът ми е от рецептата ли зависи да не залепват, от хартийките ли? Мисля да ползвам рецептата на Пепи с боровинки, но ако имате и други изпитани незалепващи ще се радвам да споделите. Simple Smile

# 76
  • Мнения: 7 982
Мира , според мен хартийките са най-важни !Качеството им е различно!

# 77
  • Мнения: 6 151
А как да разбера кои са хубави? Аз имам някакви от Джъмбо, но не съм ги ползвала. Или освен да пробвам да изпека една мъфинка в хартия и вече ако се отлепи да сложа и другите.

# 78
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Аз ползвам хартиени форми от Джъмбо,винаги са се отлепяали лесно.

# 79
  • София
  • Мнения: 4 949
Fiona8,  тази книга в един сайт е изчерпана а в друг сайт е на 49.95лв
И друг въпрос :в Билла в момента има ринг за печене, който Струва 8 лв та искам да питам дали ще стане за форма за торта не само за печене?

# 80
  • Мнения: 12 189
А как да разбера кои са хубави? Аз имам някакви от Джъмбо, но не съм ги ползвала. Или освен да пробвам да изпека една мъфинка в хартия и вече ако се отлепи да сложа и другите.

Имах същия проблем с отлепването. Последния път, като правих мъфини, преди да изсипя тестото във формичките, насипах по малко разтопено масло във всяка. Лесно се отлепиха и имаха хубав маслен вкус.

# 81
  • Мнения: 4 416
Мога ли от вечерта да направя банички от бутертесто и да ги изпека сутринта?ще ги съхраня в хладилника..
Михаела,ако е същия ринг които съм купувала от била става за печене друг е въпроса че аз не успях дя се оправя с него,не разбрах как става пристягането ...

# 82
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Мога ли от вечерта да направя банички от бутертесто и да ги изпека сутринта?ще ги съхраня в хладилника. ...
Не съм го правила, но си мисля, че не би било проблем, ако плънката не е мокра.

# 83
  • София
  • Мнения: 12 217
А как да разбера кои са хубави? Аз имам някакви от Джъмбо, но не съм ги ползвала. Или освен да пробвам да изпека една мъфинка в хартия и вече ако се отлепи да сложа и другите.
Как да разбереш ли, ако си от София ще ти кажа от къде да купиш такива които не се залепят мъфините за хартията, ако не си. . не знам наистина.  Малко по скъпи са но си заслужават, защото нямам нерви да се дразня и за тези дребни нещица.


И друг въпрос :в Билла в момента има ринг за печене, който Струва 8 лв та искам да питам дали ще стане за форма за торта не само за печене?
С ринг за торти оформям и печа блатове на някои торти, но този за 8 лв .... не що ми е съмнителна цената дали е добър, прекалено евтин е.  Peace но пробвай.

Мога ли от вечерта да направя банички от бутертесто и да ги изпека сутринта?ще ги съхраня в хладилника..
........
Можеш, но ако плънката ти е само сирене, ако има и яйца в нея не можеш, ще се получи нещо което няма да е добро, влагата в плънката ще ти изиграе лоша роля. Можеш да го направиш,  но ако ги замразиш във фризер.

# 84
  • София
  • Мнения: 3 358
Фортуна,аз купувам пълнозърнесто мляно на камена мелница. От Фантастико купувам.

# 85
  • Мнения: 4 416
Абе приготвих аз баничките плънка-ползвах сирене,кашкавал,и мини кренвирши,запечатах ги с вилица и ги прибрах в хладилника,утре пека 😃

# 86
  • Мнения: 8 771
Много моля, припомнете ми как се правеше онзи крем с прясно мляко, жълтъци и брашно?

# 87
  • Мнения: 43 433
И захар има. Да не я забравиш!
Завираш млякото със захарта. После добавяш жълтъците разбити с малко мляко и брашно. Следва бъркане на по- слаб огън, за да не загори.

# 88
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Вместо брашно слагам нишесте (без аромат), кремът става по-нежен. Също ванилия слагам и бучка масло накрая, когато не е на котлона.

# 89
  • русе
  • Мнения: 1 361
Как правят туршия само с сол?
Без оцет ,целина и други

Общи условия

Активация на акаунт