За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 687
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Пловдив
Пепчо, благодаря за съвета. Винаги правя глиганското по твои рецепти и винаги е уникално. За първи път ми носят цял джолан и не ми се искаше да го режа, но явно така ще да е. А за въпроса с няколкото пласта фолио, мисля, че е за по-пълно задушаване, да не се губи никаква течност.

PS. А съвет какво да направя с кокала, че не знам как ще се справя с обезкостяването.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 18:32 от sunny_shine

# 226
Защото сегашното фолио е тънко. Забелязала съм, че понякога се появяват и мънички дупчици при печене, което позволява влагата да излиза.
А за да няма допир ястието с фолиото, напоследък слагам мокър лист хартия за печене.
Дени, няма проблем, разбира се 😍

# 227
Пепчо, благодаря за съвета. Винаги правя глиганското по твои рецепти и винаги е уникално. За първи път ми носят цял джолан и не ми се искаше да го режа, но явно така ще да е. А за въпроса с няколкото пласта фолио, мисля, че е за по-пълно задушаване, да не се губи никаква течност.

PS. А съвет какво да направя с кокала, че не знам как ще се справя с обезкостяването.
Свари го. Ползвай за супа

# 228
  • Бургас
Децата ми заявиха, че искали кюфтета с бял сос. Добре, обаче на мен тези бели сосове ми се опъват. Нито фрикасето, нито този за кюфтетата ми се получават. Нещо не правя явно както трябва.
За това, ако има някаква тънкост, моля да ме светнете 🤔😂 Трябва да запопвам да готвя, че нямам време.

# 229
Децата ми заявиха, че искали кюфтета с бял сос. Добре, обаче на мен тези бели сосове ми се опъват. Нито фрикасето, нито този за кюфтетата ми се получават. Нещо не правя явно както трябва.
За това, ако има някаква тънкост, моля да ме светнете 🤔😂 Трябва да запопвам да готвя, че нямам време.

Вкъщи харесахме соса по рецептата на Гуинет, същият в изпълнение на Angellove's

# 230
  • София

Кюфтенца в сметанов сос на фурна

# 231
  • Sofia
.. искали кюфтета с бял сос. Добре, обаче на мен тези бели сосове ми се опъват. Нито фрикасето, нито този за кюфтетата ми се получават. ...
Аз запържвам моркови, лук, сол и п-р, чесън и целина, сипвам малко гореща вода и ги сварявам и пасирам. Добавям още гореща вода и като кипне слагам кюфтенцата, сварявам ги. Отделно забърквам яйце, брашно (колкото е нужно за бульона) и кисело мляко, темперирам с бульона на кюфтета, добавям и от останалия бульон, за да получа соса с гъстотата, която ни харесва. Това е.

# 232
  • Бургас
Благодаря ви, момичета! Ще си запиша и вашите варианти.
Моите са почти готови, да видим довечера дали ще се харесат от децата. Правих ги по линка на Гуинет, които ми даде Лабрекс.

# 233
Благодаря ви, момичета! Ще си запиша и вашите варианти.
Моите са почти готови, да видим довечера дали ще се харесат от децата. Правих ги по линка на Гуинет, които ми даде Лабрекс.

karzz, ще стискам палци! Simple Smile Моите дълго време ме караха и фрикасето на Жоро Бордовски да им правя, та и към пържени кюфтета. А го харесаха покрай пак неговата пилешка дроб-сарма.

ММ пък прави такова фрикасе с кюфтенца, само дето използва литър мляко, харесал си го е и от време на време вземе та ме замести в готвенето. Simple Smile
То вкусове разни, пробвай, като не тая рецепта - друга, понякога импровизирам, все ще си харесат твоите хора някакъв бял сос.

# 234
  • Бургас
Лабрексче, мисля, че този път се справих добре и соса се получи. Довечера ще докладвам, дали са го одобрили.
А интересното е, че тази рецепта съм я имала записана в тефтера, а все съм я пропускала.
Ето порция със и без светкавица.

# 235
На вид изглежда чудесно, със сигурност е вкусно. Дано го одобрят твоите хора! Simple Smile

# 236
  • Бургас
Аз не се сдържах и го опитах, хареса ми. Сигурна съм, че и те ще го одобрят!
Още веднъж, благодаря Лабрекс, благодаря и на Морена и Ваня77

# 237
  • Варна
Ще помоля за рецепти за по - екзотични салати или предястия.

# 238
  • Sofia
Ще помоля за рецепти за по - екзотични салати или предястия.
Предлагам ти да разгледаш при мен и ако нещо ти се стори "по - екзотични салати или предястия" ... ще дам рецепта. Simple Smile

# 239

Общи условия

Активация на акаунт