За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 591
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: X
ДАФИНОВ ЛИСТ да слагам ли?

# 466
  • София
  • Мнения: 12 245
ДАФИНОВ ЛИСТ да слагам ли?
По избор, аз не добавям, но череп пипер ти е задължителен за овкусяване на месото и щипка сол, но зависи и колкото ти е солено зелето, и добавям зърна микс от черен пипер, но всичко е по избор, както и не добавям телешко, защото може да ми остане жилаво и... не е хубаво.

# 467
  • Мнения: X
Сложих капамата.
1 час на 200° и намалих на 150°.
Чудя се колко време на колко градуса да оставя, защото вътре има цял заден бут от  мъничко прасенце.

# 468
  • русе
  • Мнения: 1 365
Рецепта за пиле фрикасе търся?

# 469
  • Бургас
  • Мнения: 24 658
Весела Коледа на всички!
Аз днес ще слагам свинско месо с кисело зеле в гювеча. Обаче се чудя дали да запържа леко месото с лук в тиган или директно да слагам всичко в гювеча и да пека във фурната?

# 470
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Аз не слагам лук на кисело зеле.Нареждам ред месо ,ред зеле и след това заливам с олио/мас/,
в което изпържам леко червен пипер.

# 471
  • Мнения: 3 429
Рецепта за пиле фрикасе търся?
Сварявам парчетата пиле с лук на едро, морков и сол . Като се свари месото го изваждам, а бульона със зеленчуците пасирам на фино. В друга тенджера разтопявам масло и запържвам няколко лъжици брашно, разреждам с пасирания бульон при непрекъснато бъркане с тел, за да не стане на бучки до желана гъстота . Разбивам 2 жълтъка с малко лимонов сок, прибавям соса , малко нарязани парченца лимон и връщам пилешкото месо.

# 472
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Честито Рождество!  
Обаче се чудя дали да запържа леко месото с лук в тиган или директно да слагам всичко в гювеча и да пека във фурната?
Щом се чудиш,  направи го. Simple Smile За лука не знам,  ама да запечаташ всички сокове в  месото си е направо прекрасно (да не кажа задължително Simple Smile ).

Последна редакция: ср, 25 дек 2019, 13:08 от Morena

# 473
  • Мнения: 9 485
Рецепта за пиле фрикасе търся?
така го правя фрикасето http://pep-4o.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html
Щипка индийско орехче е по желание.

# 474
  • Мнения: X
Моята капама беше готова тази сутрин, защото се готви цяла нощ.
Месото се делеше на конци, идеално меко!
Аз сложих и пръчки праз.
Парчета месо ги завих в зелеви листа, също.
За първи път ми е, получи се страхотно.

# 475
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Моята капама я сложих преди 2ч.и добре,че се наложи да поразместя двата гювеча и да отворя капаците,за да видя,че съм забравила да сложа мазнина...дано не е загоряла отдолу.

# 476
  • Бургас
  • Мнения: 24 658
Сложих всичко в гювеча, полях с червен пипер запържен леко в олио. Само на месото ръснах леко черен пипер. Каквото стане.

Обаче сега имам друг въпрос.
Правя чийзкейк. Разбих сметаната с 2п.крема сирене от българското заедно с пудра захар. Чудя се, дали да сложа желатин или тази смес ще се втвърди, като го оставя в хладилника. Страх ме е да не остане такава леееко течна и да не става да се реже.
Използвах тази сметана.

# 477
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Аз винаги слагам и желатин.

# 478
  • В градината...
  • Мнения: 16 079
Честито Рождество!
Имам нужда от помощ.
Искам да направя шоколадов мус, но ме притесняват суровите яйца. Пресни са, домашни, но искам и децата да опитат.
Бях правила веднъж с термично обработени жълтъци, но се прецака всичко. Някой със съвет и някаква тайна, моля!!!
Мисля да сложа 200 гр.кувертюр, 200 гр.животинска сметана, имам и домашно масло без белтък, домашни яйца.

# 479
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Обаче сега имам друг въпрос.
Правя чийзкейк. Разбих сметаната с 2п.крема сирене от българското заедно с пудра захар. Чудя се, дали да сложа желатин или тази смес ще се втвърди, като го оставя в хладилника.
Чийзкекът няма желатин,  с желатин става парфе.  Но пък има чийзкейк без печене,  какъвто се очертава твоя.  Та може да го оставиш така,  но не слагай много материал отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт