Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 24

• 30 558
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви много момичета. 😊

# 181
  • София
Няма проблем и Олинт да се ползва, както и Грипстоп, Виброцил. Те пак си действат локално, в кърмата почти нищо няма да отиде.
С физиологичен разтвор е ок. Доколкото знам, че е добре под налягане да се изстрелва, защото така може да се разнесат бактериите навътре в тялото.

Във вторник е последното Бебешко кафе на ЛЛЛ София за годината. https://www.facebook.com/events/542033503011938/ В кв.Младост е, в един детски център. Има платено място за игра на мъниците, разни напитки.

# 182
Здравейте 😊 За съжаление се включвам с притеснение... Момчето ми на 5м. се оказа, че за последните 20 дни е качил само около 100 грама 😰 Досега качваше средно по около 500. Винаги дърпа повече на ръст. Само на кърма е, хапва си на поискване, през нощта нямаме пауза. Игрив, енергичен и засмян си е. Ака и пишка редовно и нормално - както преди.

На какво ли може да се дължи това ненаддаване?! Определено е доста деен, не се спира, но чак пък почти нищо да не качи Sad Имали ли сте подобен проблем? Искам да си го кърмя, но не съм сигурна има ли в мен проблем...

# 183
  • София
Колко е пораснал на сантиметри?
След първите месеци, наддаването се забавя доста. Има по няколко месеца, когато качват 50-100гр. Важното е да са подвижни, спокойни, да имат чести кърмения. 
Има различни причини за по-малко наддаване. Например ако е боледувал, ако сте пътували повечко и тогава кърменията са били по-редки. Някоя ваксина, раздразнителен период от зъби. Пролазване и повече движение.

# 184
Аз проблем не виждам. Съвсем нормално наддава детето. 100гр не са ненаддаване, а са наддаване със 100гр. Веднъж станат ли подвижни, е нормално да наддават по-малко, защото движението изисква повече енергия т.е. калории.
Не си сравнявяйте детето с другите. Децата не са еднакви, носят различни гени. Отчетните теми не са добра идея.

Моята дъщеря е имала месеци с 100гр. И никога не е наддавала повече от 600гр на месец.
От описаното - детето е здраво, енергично, пълни си памперсите и всичко е наред.

# 185
Може да пробвате да инициирате по-чести кърмения за известно време, примерно на половин-един час. Ако е гладен или просто му се суче, ще яде, ако не, няма. Но вие ще си направите за определеното време добра стимулация на гърдите и кърмата ще се регулира по него. Щом детенцето е спокойно, всичко е наред, то ще си покаже, няма бебе, което да стои гладно. Съвсем нормално е да качи по-малко от 4-и месец нататък, било то и 100 гр. Хората са различни, децата са различни, а и до сега единствено само са лежали, а сега са като малки пумпалчета. И не им се филмирайте на педиатрите, те си търсят да са им съвпадат табличките, кърмете спокойно.

# 186
Момичета, снощи се събудих с темп 38,6 и ужасни болки в едната гърда.
Бебето за пръв път пропусна едно ядене. Възможно ли е толкова бързо да се запиши канал. Взех парацетамол и сега съм добре. Гърдата продължава да ме боли. Не се напипват никакви буци, мека е. По скоро има някаква по голяма част която е твърда, над зърното отгоре. Сега се чудя болна ли съм/ нямам др симптоми/ или е заради гърдата.
Винаги давам да суче и от двете на всяко хранене.

# 187
Опитай горещ компрес (аз слагам суха кърпа в микровълновата за 30 секунди), после малко масаж на буцата към зърното, пак компрес и цедиш. Поне на мен ми звучи точно като запушване. Ако не помогне почвай лецитин

# 188
Вероятно е запушване, да, ще има такива и занапред, дори може да отнеме до 3-4 дена да се разнесат. Vivru, го е написала, слагай компреси /аз лично повече харесвам влажна кърпа в микровълновата/ 10 минути преди кърмене по няколко пъти на ден и пий лецитин 3х2, а като мине запушването, намаляш плавно дозата. Ако задържиш температура, отивай на лекар да ти изпише антибиотик, защото правиш бактериална инфекция. Има съвместими с кърменето, не е страшно. Огледай и зърното за раничка и мажи обилно с Ланолин, за да мине бързо, тя е входа за инфекцията. Търпение, ще мине.
Редактирам се да допълня, приоритетно давай първо запушената гърда.

Последна редакция: вт, 17 дек 2019, 10:18 от cheburita

# 189
Момичета според вас възможно ли е дете на 1г и 4м да се отучи от кърмене за 3-4 дни?
Малко ми е рано да мисля за това, но началото на юни ще имам пътуване до Испания и няма да ме има около 4 дни. Чудя се дали да го взема с мен или не Thinking, ако до тогава продължаваме да се кърмим какво да правя? В момента следя цените на самолетните билети но да го включа ли към моят график там.
Явно тогава ако имаме кърмения ще са за приспиване

# 190
Отговор не мога да дам, че си е да човечето.
Но моя приятелка беше така няколко дни извън България, върна се и детето продължи да си суче сутрин и вечер за приспиване, както преди това. Тогава беше на 1г8м, ако не се лъжа.

Но пък се наслуша на глупости как сега щял да има лоши очи 😂

# 191
Ооо да, очите Grinning

# 192
Благодаря ти Blush, дано да си продължава да суче, защото там ще ми е трудно с него.
Ох, за тези простотии не знам от къде си ги измислят. Онзи ден обяснявам, че като “слезе” кърмата и не се изпразват гърдите не означава, че тази кърма се разваля.
Но ми се карат да не му давам на човечето такава стара кърма Grinning

# 193
С този стаж на кърмене (над година) не виждам с кой акъл още дават съвети. Очевидно се справяш

# 194
Онзи ден баща ми каза, че съм луда.... Свекървата ме пита тактично само още ли съм диета без млечни, едната ми баба ме пита дали не е вредно... само майка ми си трае и другата ми баба се радва, че кърмя дълго. Та колкото хора, толкова и мнения. Мен вече не ме засягат, забавляват ме.

Общи условия

Активация на акаунт