Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 24

• 30 813
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, пробвахме без Еспумизан, но сякаш с него е по-добре. Изглежда по-спокойна, няма го онзи зверски рев и спи по-добре. Иначе с удоволствие бих го махнала, защото е голяма мъка даването му... Преди всяко! хранене 25 капки, което си е почти една малка лъжичка. А на нея не й харесва и си е голям зор.

Но се чудех, дали киселото мляко, което ям, може да има разхлабващ ефект върху бебето? И то само 20 минути след кърмене.

# 406
Феичка, Синулан съм пила, но колко помага не знам.

# 407
Не. То храната, изядена от теб, не преминава мигновено в кърмата. По скоро съвпадение, бебето е малко, ака често. Дъщеря ми акаше и преди и след кърмене😂
Освен това км по-често запича, не се смята за разхлабваща храна.

# 408
Здравейте мами, имам следния проблем.
Дъщеря ми е на 28 дни. Всичко вървеше нормално докато не се разболя и не ни вкараха в болница. Тук сме от 5 дни, в които трябваше да се цедя и да и дават кърмата,.Първия път изцвдих 200мл от двете гърди. Всеки следващ кърмата намаляваше.Дават и 80 мл на ядене, които изцеждам в момента от двете гърди.
Днес вече ми я дадаха да я кърмя. Засука си нормално. Искат да я тегля преди и след хранене. Първите два пъти кантара показа 60,70 грама. Третия път нищо 😣а се чуваше как суче. Изцвдих само 50 мл. Искат да я храня под час. Незнам какво да правя, явно кърмата ми мн е намаляла. Какъв съвет бихте ми дали?

# 409
В първи пост прочети текста за недоносените бебета, там има много добре описано инфо как да се цеди, за поддържане на лактацията. Като ви изпишат, ще минеш само на кърмене от гърда.
П.С. пробното кърмене е голямо тъпотия и изобщо не е меродавно за каквото и да е. Първо,защото има фактори като пишкане и акане, които няма как да се вземат предвид, второ, бебета не са машини, а хора, съответно не ядат еднакво всеки път.
И стимулирай двете гърди - когато ти я дават, слагаш на едната, после на другата и после пак на първата, ако не откаже, разбира се. В другото време се цеди.
Кога ви изписват? Какво й е теглото, че те карат да правиш пробни кърмения?

# 410
Благодаря за бързия отговор.
Около 3700 е. Незнам защо ме карат да я тегля. Ако вс е наред казаха в понеделник ще ни изпишат. Сега кантара показа 65 гр, което пак ми се вижда малко. Иначе ака и пикае нормално, но е неспокойна. Ще прочета за недоносените бебета и изцеждането.

# 411
Изобщо не е малко, не се паникьосвай! Нито пък детето е с ниско тегло.

Аз съм правила пробни кърмения няколка дни. Кантарът показваше детето всеки път по-леко😂 мъжът ми накрая се вбеси и го хвана и занесе на педиатърката (беше нейн кантара) и повече не даде и дума да се говори за тия мереници. Та, изобщо не го приемай това като показател за каквото и да е, вече написах защо. Освен жените да изпадват в тотална паника, друго не става.

Цеди се тази нощ и утре, така, че да се стимулираш, така както, ако бебето беше при теб и си искаше на поискване. Пък понеделник като се приберете, ще минете само на кърмене на поискване и ще станат нещата.
Тя миличката може да е неспокойна и от обстановката, лекарствата, да усеща,че си нервна...спокойно! Изтрайте още ден с малката и като се приберете всичко ще е наред. Няма страшно, всичко е наред! Наплашила си се, но майчиното сърце е така! Дишай, скоро тая случка ще е минало.

# 412
Навсякъде стресират с тези кантари. 10 милилитра само веднъж притеглих и не исках повече. В деня на изписването бях в паника, ужас и давах АМ (както всеки един ден в болницата, за дохранване), защото изпитвах болка и несигурност. Кактусче го е казала - така е майчиното сърце, все се тревожи. Всичко ще бъде наред 🤗 И дъщеря ми беше  3700 в края на първия месец, въпреки че не се води недоносена. На 13ти прави година и половина,  още я кърмя.

# 413
Много ви благодаря момичета, толкова мн ме успокоихте 🤗Днеска вече се бях шашнала и щях да искам да и дават АМ, мислех си че е гладна. По принцип знам, че  помпата не е критерии, бебчо изсмуква повече. Имам голям син, който кърмих 1ги3м, но сега така де притесних все едно ми е първо дете 🤗🤗🤗Още веднъж благодаря!

# 414
Някой пил ли е противохерпесни лекарства, съдържащи ацикловир? Виждам, че е съвместимо, но все пак дали някой го е взимал, че дозите, които са ми изписали, хич не са малки? Моето бебе е голямо, но суче начесто и нямаме големи паузи, та се притеснявам.

# 415
Пишете на лично на Лимончето, тя има проблем с херпесния вирус и е пила какво ли не.

# 416
Един малко по-такъв въпрос Grinning Колко струват пликовете за съхранение на кърма в ДМ? Откъде могат да се купят най-изгодно? Не ми трябват много бройки, защото се цедя инцидентно и изпозлвам случая да съхраня кърмата. Примерно, за два месеца имам запазени само 4 торбички. Затова и не ми се дават много пари Simple Smile

# 417
Най-евтините са 14лв за 44 броя. Поне на това аз съм попадала в детски магазин. В краен случай щом ти трябва толкова малко бройки мога аз да ти пратя около 20 броя, защото нещата при мен малко се объркаха и броя последни дни кърмене.

# 418
Здравейте, пак имам въпроси 😁
Бебето не яде без протектори. Преди 2 дни обаче спа дълго и реших да изцедя преди да стане от сън. Цедих всяка гърда по 10-15 минути и на следващите 2 хранения първо от едната, после от другата яде без протекторите. Зърното на едната е по-добре оформено и следващите 3-4 пъти си яде без проблем от него без протектор, обаче като че ли не се нахранваше добре. От другата отказа да засуче без, както обикновено и когато ядеше от нея с Протектор си беше сита по-дълго. Та въпросът ми е има ли как с Протектор да яде повече отколкото без него? Възможно ли е да суче по-добре с него и аз ли не я слагам правилно? След първите секунди без него нямам болка, чува се как детето преглъща, но не толкова бързо колкото с Протектора.
И друго, кърмата, която сега изцеждам е много по-бяла, като мляко с вода е, възможно ли е хранителната й стойност да е по-ниска? Какво да ям, за да я направя с по-наситен цвят и с по-добра хранителна стойност? Благодаря 🌸

# 419
За кърмата, в началото винаги тръгва много по-бяла/разредена, нормално е. Спокойно, няма нехранителна кърма.
За протекторите, моят син суче само с протектори от както се е родил (1г. вече). Причината при нас, да не може без, е къса юздичка на езичето.
Когато съм опитвала да ги махна, резултата е, че много изпуска зърното и не може да направи хубаво вакуум.
Също, до колкото помня, ти скоро роди, може бебето още да няма сила и с протекторите да е по-лесно. Първо, провери за къса юздичка,
второ ако няма проблем, продължавай да опитваш без, в един момент ще ги махнете. Пробвай да оформиш зърното с помпата, преди да предложиш.
И последно, кърмените бебета не изяждат едно и също количество кърма на хранене, за това може да ти се струва, че е по-сито, когато е сукало с протектор...
Кърмените бебета не ядат под час, а на поискване, може да има пауза от един час или два часа и половина например, и в двата случая е нормално.
Предлагаш ли и двете гърди на хранене?

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 15:53 от Mamma_knows_best

Общи условия

Активация на акаунт