Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 24

• 30 846
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Само и единствено,ако усетиш напрежение. Но тъй като е станало плавно отбиването, имаш само едно кърмене, мисля,че няма да се наложи изобщо.
Чудесно се е получило,естествено и водено от детенцето,браво!

# 466
  • София
Благодаря, Кактусче.
И е най-смелите си мечти не съм си предтсвяла, че ще стане така, но ето.
Нямах намерение да я отбивам поне до година и половина, но наистина стана плавно и постепенно.
Сетих се да питам още нещо.
Тя не е пила и капка АМ, сега ако не суче трябва ли да давам нещо или просто да увелича млечните?
Въпреки че, те е голяма лакомница и хапва доволно.

# 467
Просто й давай да хапва твърда храна колкото и каквато обича. Нека има мазнини и протеини в менюто. Ако обича млечни 😉

# 468
Мами,как да си намаля кърмата?С три заместени хранения сме и пак тече😁По малко ползвам помпата вече,чак като стане болезнено и започне да капе,но се притеснявам да не си навлека неприятности..?

# 469
Бързо сте заместили. По принцип след твърдо хранене се дава на детето да суче,ако иска и когато откаже - тогава е заместено. Иначе стават подобни ситуации.
Цедете при нужда, друго няма какво да се направи, ще се регулира кърмата постепенно.

# 470
На 10 месеца сме и вечер търси,не мога да му премахна нощното хранене,което е броени минути,но..факт и няма сън.Буди се на 2 часа
В крайна сметка сме на кърма след баня и вечер,след неутешим плач.През деня си се наяжда,стига му и не търси гърда.Възможно ли е кърмата ми вече да не го засища и на това да се дължи честото събуждане?Аа и да вметна,че сме с 1 зъбче и биберона не ползваме.

# 471
Не, дължи се на факта, че е малко бебе,на което му растат зъби, развива се двигателно,има нужда от мама и топлина.
Ззащо да премахвате вечерно кърмене изобщо? Кой ви дава такива безумни идеи?че се стига и до неутешим плач, кърмете си детето, не го мъчете. Кърмата трябва да е основна храна до годинка,вие вече сте заместили хранения през деня. За къде се бърза? Знаете ли, че кърмата действа като болкоуспокояващо при зъбоникнене? С един зъб, знаете ли още колко мъки има докато изкара остатъка от зъбите? Ама водете се по детето си,давайте му кърма на поискване. Има време за твърда храна цял живот.

# 472
Не, няма такова нещо като нехранителна кърма... С кърмените бебета е така, сънят е мираж.
Моят е на една година, а тази нощ например също се е будил през два часа. Има нощи, в които се буди по веднъж, това е идеалния вариант при нас Grinning
Може нещо да го мъчи, зъби... Може просто да търси близостта на мама...
Пак ще кажа, че според всичко изчетено тук за кърменето и скромният ми опит, това си е съвсем в реда на нещата. Знай, че не си сама, много мами сме така, и това ще мине! Кърми си детенцето, когато поиска, така му даваш най-доброто! Кой даде този безумен съвет, че трябва да се премахне нощното кърмене? Сигурно някой мнооого компетентен педиатър? Или свекърва, баба или стринка?
На 10 месеца сме и вечер търси,не мога да му премахна нощното хранене,което е броени минути,но..факт и няма сън.Буди се на 2 часа
В крайна сметка сме на кърма след баня и вечер,след неутешим плач.През деня си се наяжда,стига му и не търси гърда.Възможно ли е кърмата ми вече да не го засища и на това да се дължи честото събуждане?Аа и да вметна,че сме с 1 зъбче и биберона не ползваме.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 13:31 от Mamma_knows_best

# 473
За намаляване на количествата може да пробвате някой друг чай от салвия, мащерка, мента. Аз с един сироп за кашлица с мащерка и маточина май беше, направо пресъхнах за няколко дни, а това е много нетипично за мен, защото все си имам доволни количества.

# 474
Здравейте, знам че вече е отговаряно на този въпрос, но ме интересува дали мога да ползвам този антицелулитен гел, https://shop.bionat.bg/bg/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC/kr%C3%A4uterh … 0%B3%D0%B5%D0%BB/, защото в него има и екстракт от листа от мента и много други съставки?

# 475
Действат на локално ниво тия продукти, т.е. на кожата. Освен ако не мажете гърдите, няма място за притеснение.

# 476
Действат на локално ниво тия продукти, т.е. на кожата. Освен ако не мажете гърдите, няма място за притеснение.
Мерси много Smiley

# 477
Здрасти от мен, пак 😁 днес не тръшна някакъв стомашен вирус. Едно повръщане и диария (с извинение) от сутринта. На обяд успях да отида на лекар. Изписаха ми хомеопатични лекарства, но всъщно ме притеснява че каза поне 3 дни да съм на диета, варени картофи, препечен хляб и сирене. Това няма да се отрази на кърмата ми, ако пия доста вода, нали🤔😊

# 478
Не, няма да се отрази, но...и хомеопатията няма да ти помогне особено. Аз бих пила парацетамол/нурофен, ако ми е отпаднало,поне това.
Дано мине бързо!

# 479
  • Димитровград
Здравейте момичета, бебка е на 1г3м но е родена в 33г.с. всичко е наред кърмим се все още, но имам едно питане. Вчера разбрах, че съм бременна и въпроса ми е дали е проблем да кърмя и да си бременея. Предната ми бременност беше на легло 8м. Питах док той каза че изтощава организма и е добре да спра. Тази вечер даже я пробеах с козе мляко и го хареса, но някак се чувствам гузно, че и спирам кърмата. Другия проблем е че цяла бременност ще слагам клексан иии май няма да е добре да се кърмим. И може ли някоя мама да ми каже как да си спра млекоцентралата....имам много кърма от начало цедях по 400/450мл сега малко намаля около 150/180 но от ден гърдите са ми набъбнали пак яко и почна леко да се вдига количеството и направо не знам какво да права....

Общи условия

Активация на акаунт