Отговори
# 255
На мен напоследък не ми остана много време да се включвам. Последните дни имах температура - гърдите ми станаха на бучки, рагадите бяха непоносими, въобще ад! Сега съм по-добре, но започнах да давам по малко АМ, не издържам повече. Иначе се цедя и давам и кърмата, която все още имам. Кой каза, че кърменето не е геройство? За мен е. С дъщеря ми бяха 3 месеца мъки, сега смятам да прекратя агонията по-рано. Много ми е криво, но не мога по цял ден да рева от болка, да се цедя и да кърмя и да нямам и минутка за дъщеричката ми. Напрежението ескалира в къщи и започва да става нездравословно за всички. Тъпо ми е, тази нощ не спах и се самообвинявах, че не мога да стисна зъби и да се преборя, но явно не ми стигат силите и се отказвам. Асинка, наистина е геройство и се възхищавам на тези, които успяват. Айде, сега пък вече и се разревах докато пиша, явно хормоните ми идват в повече...или в по-малко май...и аз не знам какво ми става...

Popova ти си имала празник, а аз цивря тука! Честито ти годишнина и много щастие ти пожелавам! Бъди най-обичаната съпруга на света!  

Рени, на мен също ми казаха, че мога да взимам парацетамол докато кърмя. Както обясних по-горе, имах температура заради гърдите и кърмих.

# 256
О, Рени, ти пък си имала "рожденик"! Честито!    bouquet

Фиона, пробвай памперсите на Либеро. Аз също имах проблеми с Памперс с дъщеря ми, но от Либеро съм много довлна и сега с бебето само тях ползвам.

# 257
Айде, сега пък вече и се разревах докато пиша, явно хормоните ми идват в повече...или в по-малко май...и аз не знам какво ми става...
Направо те разбирам- аз също съм така- рева си по цял ден като магаре и само като се гушна при мъжа ми ми минава.Като съм така гледам много много да не гушкам Софи, да не и предавам напрежението, което се е събрало в мен.
Спокойно и това ще мине.
Аз също в началото , когато се цедях само плачех и се обвинявах, че не мога да я кърма и т.н. А мъжа ми ме успокои- че дорири и да не я кърмя, ще се цедя и пак , ще давам и дори и да нямам кърма ще и даваме АМ.Важното е да се грижим за бебчето и да го  ообичаме и то да е добе=ре и нахранено.А тъкмо така ще можело и аз да не се натоварвам много - всеки можел да я храни.
Не съм специалист по кърменето, за да ти дам съвет как да постъпиш, за да се оправиш, но опитвай.Мен също вс още ме боли едната гърда в началото , но после е приятно.Но ако все пак не успееш с ърменето- несе обвинявай и депресирай- обичайте се и всичко ще е наред.

# 258
Лала, моля те Praynig стегни се и се успокой. Остави един ден бебето да не суче от теб, намазвай зърната с кърма и ходи гола до кръста вкъщи, като цедиш през два часа НА РЪКА. На следващия ден започни да слагаш бебчето по малко на гърда като го отдръпваш внимателно, разваляйки ваккума с пръст преди да го свалиш от гърдата, а след това доизцеждай по малко на ръка. Оставяй кърмата да засъхне върху зърната ти, заедно със слюнката на бебето и продължавай да ходиш гола до кръста. Изтрай още 5-6 дни така и всичко ще се оправи, знам, че можеш, ако си постоянна и пазиш гърдите си, но ги и натоварваш "равномерно" с бебето нещата ще се оправят. Можеш и със зехтин да се мажеш, след като кърмата попие.
За памперсите да знаете - ПАМПЕРС са пелени с ниска талия. Ако закопчавате под пъпа, като опъвате в страни хууубаво да обхванат кръстчето, а отдолу се образува нещо като торбичка... тогава може би ще спрат да пропускат. Аз се бях отказала от Памперс и ползвах Либеро, но не са толкова памучни и спарват повече. Просто трябва да знаете, че всички пелени са с различна кройка Grinning

# 259
[С кърменето съм малко притеснена-София суче не повече от 15 мин, а някой път и 10 и заспива и не мога да я събудя изобщ,  или ако я събудя само селигави и не иска да сучео.Но си спи по 2-3 часа след това- което ме успокоява донякъде, че се е наяла.Тази седмица сме при педиатърката за контр.преглед и ще видим тая работа.
С тези памперси е ужас- пропускат и това си е!!На денонощие имам поне 2 пропуснали.И не е да не ги слагам правилно, защото щаха всички да пропускат?!?С Памперс 2 сме- не е и да са и малки.
Да ви се оплача и от подложките за гърди- докато накърмя бебка(редувам гърдите) другата гърда ми тече и пълни подплънката- като отида след това да си я сменя-  някой път мирише много странно.С подплънки на Авент съм.Някоя случвало ли и се е така?

Фиона мисля, че е нормално бебето да суче различно време, щом после спи спокойно значи се е наяло, не се притеснявай, моята бебка и тя така - понякога суче лакомо 20 мин., понякога е свършила и заспива на 13-14 мин.
Относно памперсите - и ние минахме на Либеро, за сега сме доволни.
А за подложките за гърди - и при мен се пълни едната, докато бебче суче от другата гърда, независимо от марката подложки, но няма как, иначе кърмата ще тече по теб и дрехите ти.
Лек ден!

# 260
Забравих да кажа ooooh! за да си спестите подложките, защото не са малък разход, вкъщи може да ползвате хавлия, която да слагате така, че да попива течовете Wink А подложките само за навън, когато ситуацията го изисква Grinning Иначе до към третия месец течовете постепенно ще спират. До тогава лактацията се регулира и после млякото ще започне да се произвежда в нужното за бебето количество, без презапасявания и шеметни нива на пролактина Wink И вече ще спите сухи Laughing Е, има някои жени, които по принцип са целунати от Бог и каквото и да правят си текат и си имат повече кърма, но важното е, че ВСЯКА жена, стига да има желание и сили (ако не е от миропомазаните Wink ) може да се справи успешно с кърменето. За някои е геройство, за други ежедневие, за трети - героично ежедневие Hug
Разбира се не е фатално и да не кърмите, но не се примирявайте бързо, бързо Heart Eyes

# 261
За памперсите да знаете - ПАМПЕРС са пелени с ниска талия. Ако закопчавате под пъпа, като опъвате в страни хууубаво да обхванат кръстчето, а отдолу се образува нещо като торбичка... тогава може би ще спрат да пропускат. Аз се бях отказала от Памперс и ползвах Либеро, но не са толкова памучни и спарват повече. Просто трябва да знаете, че всички пелени са с различна кройка Grinning
Добре, че попитах!значи трябва да сме модерни още от сега с гащи под пъпа 4470
А азь като се опитвах да и ги вдигам нагоре, а те само падат....ясно, каква била работата- значи наистина не съм ги поставяла правилно.

# 262
Аз също ги вдигам нагоре  newsm78  Но не ми пропускат.На либеро сме засега.

Мерси на всички за честитките за Галко  Hug
Аз подплънки не използвам вкъщи.Слагам ги за навън.Иначе ходя с едни мини хавлиени кърпички.Сгъвам ги да станат квадратче и в сутиена.

Лала недей да изпадаш в такива депресии мила.Аз също много се страхувах от тия следродилните.И предупредих мъжът ми много да ме подкрепя и да не ми позволява да изпадам в такива.Засега всичко изглежда нормално при нас...

Искам да ви се похваля че нашите млечици ги потушихме с Дактарин/само с 5 намазвания/Ако се чудите за нещо друго-не помага  Naughty
Тва дето го бях купила преди това днес го изхвърлих.
Иначе тва плакане се оказа от млечицата.Щото сега не плаче.  Peace

# 263
Фиона и аз кърмя така веднъж яде 5 мин и спира заспива и чак след 3 часа реве!Друг път яде 15 минути!А вчера ме учуди че яде 25 мин!Но повечето пъти сме готови за 10 мин и спим!Обяснявам си го с това че на мен много ми тече млякото и тя активно си суче без да спре за това време и и е достатъчно!Та то ако се лигави 30 мин на гърдата пак не е гаранция че е наядена от това че яде 5 мин и заспива съм по-спокойна че е яла!Ако разбра нещо де че аз така се омотах!За памперсите и аз ги слагам над пъпа но не пропускат?! newsm78Слагай по често или под пъпа както са казали! newsm78
А за миризмата на подплънките и аз се чудех особено ако са седяли повечко на мен си ми миришат направо на мензис незнам защо така? newsm78

А и аз съм си още в депресия Ренка,но снощи се гушкахме много с таткото и открих че е по-добре и се оправям кгато имам неговата подкрепа! bowuu

Хайде че сме мноооого гладни!  chef

# 264
  • някъде
Честита месечинка на Галко!   bouquet Hug
Попова, честита годишнина от сватбата- пожелавам ви много щастие, любов и уважение! Heart Eyes
Рени имам един малко глупав въпрос, но какво е млечница? newsm78
Лала, и аз понякога изпадам в следродилна депресия- особено в началото се случваше често- когато трябваше да кърмя, когато бебо плачеше, когато аз плачех докато кърмех защото ме болеше и т.н. Беше ми се разранила гърдата и изпадах в ужас, когато трябваше бебчо да папка от нея, даже мъжът ми каза ако искам да му даваме хумана ако ще ми е по-лесно, само и само да се успокоя. Дано се оправят нещата при теб! Hug
При мен само на няколко пъти се е случвало да ми пропуска памперса.
Фиона, и при нас кърменето продължава различно време- понякога половин час, друг път 10-15 минути. Само не мога да разбира защо не иска да заспива когато сме вкъщи- може да стои буден един час, че дори час и половина след като е ял!
Вашите бебоци заспиват ли веднага след като са папкали? newsm78

# 265
Момичета, аз малко неправилно съм обяснила за пампите. Това с картинката се пада под пъпа, а иначе малката бяла част, която е над картинката е на равнището на пъпа... абе с две думи на Памперс не вдигайте пелените, Либеро по принцип са дълбоки и са направени, за да се вдигат по-нагоре.
И не наричайте моментните си неразположения следродилна депресия. По-добре е да им казвате следродилна ТЪГА. Депресията е много сериозно състояние и се надявам никоя от вас да не изпадне в такова. Просто хормоните ви все още се преструктурират и ще е така поне до другата година Wink Иначе кърменето забавя рязката хормонална промяна и спомага за по-лекото преминаване на т.нар. "тъга" Grinning
И не сравнявайте бебетата си по скорост на сукане Laughing Някои още от сега са шампиони, други ще трябва да се учат здраво, за да ги настигнат... Важното е да се чувствате добре независимо дали храните 5 или 50 минути Heart Eyes

# 266
Забравих да кажа че днес нямам температура.Освен това прочетох че мога да пия парацетамол.Мерси за отговорите  Hug

Честита годишнина на Попова! Пожелавам още дълги години съвместен живот и щастие заедно!

# 267
Честита месечинка на бебе Галко!

Не мога да я разбера моята Пламена  newsm78 Днес вече няколко пъти яде по малко и после спи кто къпана, а аз виздам че изяжда едва 50тина мл. Относно следродилната тъга, аз минах веднъж през нещо такова, когато разбрах че кърмата от едната гърда може и да не текне както трябва...Самообвинявах се за случилото се, защото вярвам че е моя грешката, че не съм взела мерки по-рано. После се тормозих, че така и не успях да науча малката да суче, защото тя захапва някак си,но след 2-3 мин реве и се отказва...и пак шишето. Но накрая се поуспокоих и реших упорито каквото и да ми коства да цедя и давам кърма колкото имам, за да мога да компенсирам другите несгоди. Все пак я слагам малко на гърдата, за да я усетя как папка от мен  Heart Eyes
Нашият татко работи много и времето ни заедно е доста ограничено, та се опитвам да се държа геройски, защото мисля че имам нужда са ме гушне и да се нарева като бял човек (нещо което още в родилния дом исках да направя, но се държах заради малката да не я притеснявам).
Толкова за сега...всичко ще се оправи само трябва да сме силни и да правим всичко с любов  Hug

# 268
Нарина, бебе на две седмици може да се научи да суче от мама Heart Eyes Стига ти да искаш Simple Smile Няма за какво да се самообвиняваш. По колко цедиш? Как точно захапва бебето? Има възможност като я сложиш на гърда ти самата да се притесняваш ще се получи ли този път и затова млякото да не потича веднага (адреналинът от притеснението потиска окситоцинъти рефлексът на потичане се забавя) и бебка да ес ядоства и да пуска. Защо не пробваш да я слагаш първо нощем, когато е сънена, а се очаква да е гладна. Не я чакай да се събуди. Будното бебе е гладно и иска ВЕДНАГА да бъде нахранено. Склонно е да нервничи, да захапва и пуска гърдата, да бута хаотично с ръчички и да плаче все по-силно и по-силно. Ако ти си спокойна, а обикновено нощем е така, можеш да я гушнеш до себе си и да ес кърмите легнали. Освен това ще ти е много по-лесно да цедиш едната гърда докато бебето суче от другата (това ако имаш авентска помпа). Така рефлексът на потичане е много по-силен и количеството, което цедиш е много по-голямо.
За да не се отбива беба чрез шишето можеш да я храниш с капкомер или спринцовка или чашка... всичко това го има описано в библиотеката на кърмаческия...
Абе аз се чудя дали да не ви направя един кратък подбор от статии тази вечер, които обхващат сегашните ви проблеми newsm78 Даа... така ще направя. Довечера ще ви пусна един пост с линкове към всички първоначални проблеми и решенията им, а може по-нататък да ви направя кратки извадки, за да не се морите да четете всичко Wink Ама сте калпазнки... тези неща трябваше още в шестия месец да ги прочетете. Сега щеше да ви е много по-лесно Crossing Arms Пък имате прекрасни бебета и сте невероятно щастливи... много ви обичам всичките Hug Абе днес явно ме е обхванала любовната Heart Eyes
Кети, май сте в изложбата с Евето Grinning от утре до 13-ти ще е в галерията на СИБАНК зад Народния театър. Утре ще ви пусна повече инфо дали няма да направим среща на БГ-Мамми на 8-ми там Grinning

# 269
  • на правилното място, в точното време
    Честита месечинка на София на Макси със закъснение!
   И честита месечинка на Галко на Ренито! Да са здрави и щастливи бебчовците!!!
     Popova, много щастие и любов! Нека любовта ви да расте! С годините става още по-хубаво!!!

Като ви чета, знаете колко време ядат децата ви и се наяждат. А ние ядем толкова неравномерно,един път за 20 -30 мин и после спим добре по 2 1/2- 3 часа, друг път сучем 40 мин,дори час и след това, пак е гладна и давам добавка. А пък и с добавките пак сме в неизвестност. Един път 30 гр й стигат, друг път след като е сукала! newsm78 и пак давам 2х30 добавка. Направо съм в шах, но май вече взех да свиквам и не се впечатлявам. От време на време и нощем имаме по-голяма почивка от по 4-5 часа, но за сега се е случило 2 пъти.
  Не знам тъга ли или депресия, но и мен не ме подмина. След една безсънна вечер, в която Йоанна цяла нощ ми вися на циците, сутринта бях толкова изнервена, имах чуството, че съм "ходеща цица" и до вечерта бях кълбо нерви. За нищо овиках баткото, после се разревах, докато любимият ме гушкаше. Поревах си доста, той миличкия ме успокоява половината нощ и на сутринта бях като нова. Но определено без подкрепата на любимите ми момчета, няма да се справя!
  За сега ни подминават млечници и течащи очета. Знам,че температурата не пречи на кърменето.Но като е висока, не си в състояние да кърмиш. А за температурата и аз знам Парацетамол.
   Май за сега е това от нас! Отиваме на разходка  family

Общи условия

Активация на акаунт