Отговори
# 90
Moят гладник не пропуска ядене  Naughty
Абсурд.Той едвам удържа от ядене до ядене.Много папка детето.  Heart Eyes
На нас ни казаха ако се събуди в 3 да го тъпчим с вода ама  аз неща да му промивам стомаха с тая вода.Той ще опищи квартала само на вода ако е.Не ми се експериментира  Tired

Оказа се че всички свекита са доста обсебващи #Crazy Иска им се да владеят всяка една ситуация.Ама да не забравяме кои кои е  Naughty Нашите бебоци си имат майки и бащи на първо място  Peace После баби и дядовци.

Попова ти пробва ли със силик.зърна? Моят случай беше подобен.

# 91
morskasirena и ние имахме проблем с лявото оче, педито каза конюктивит и ни изписа капки Тобрекс - секрецията се увеличи, спряхме ги естествено. Обадихме се на едно друго педи, тя каза че ако е конюктивит трябва да е на 2-те очета, по-вероятно е каналчето м/у очето и нослето да е много тесничко и секретите, които поначало трябва да преминат в нослето не могат да преминат, препоръча ни да правим масажчета от вътрешната страна на окото до ноздричката и обратно и да го промиваме с преварена водичка, след 2 дена всичко се нормализира.. А и наблюдавай реакцията на бебчо от козметиката, която използваш, ние с татито сменихме и шампоана на Бюбхен. От 5 дни ни няма нищо  Laughing

# 92
Привет, мамета!
Аз съм от Юнските мами, но моето бебче се роди на 30 Юни и сега се клатушкам между Юлски и Юнски мами, защото вашите проблеми са ми по-познати...и аз съм на този етап. Та ако ми разрешите, ще ви пиша, когато мисля че мога да помогна.
popova, на мен първите два дни не ми дадоха беба да я кърмя и на третия ми сложиха бутилка с мляко на рамото ми от която висеше едно много тънко мъркуче. Мъркучето го сложиха точно на зърното и беба на цицата...така няколко пъти и на 4-ия ден вече се къмехме успешно. ТОва приспособление го продават тук заедно с помпата, но за съжаление идея си нямам как се казва. Но мисля че това с бутилката има оправия, просто трябва много търпение.
didkapan, ние имаме същия проблем и на нас никазаха масаж и водичка. Трябва да се подържа оченцето чисто.

# 93
Мила Изабелке, как ти съчувствам, ако знаеш миличка. Аз бях в някаква подобна ситуация към втората седмица. понеже беше наддала само 150 г. Лора и като се почна една - не ядеш, боза да пиеш, рядка ти е кърмата. и аз от стрес едно денонощие почти нъцки ни кърма ни нищо. А глава отде да знае че ще си тръгне пустат кърма и като се шашнах. А и не мога да изцедя нищо. Ама и не знаех също че с помпа дори да не можеш да изцедиш, бебето може и да си изсуче. Както и да е, купихме дори АМ, което за щастие стои горе в/у шкафа неразпечатано. Обаче аз се заинатих и почнах да кърмя когато ревне. И ефекта беше поразителен - втората седмица -400 г. А то предната от акъл стана така като заспи детето и те- не го буди и то откарва по 4-5 часа.
Не ми се коментира, но съм възмутена от много неща. Сега си ми е много по-добре. Верно че всичко мене чака, обаче пък си ми е спокойно. И да реве детето няма кой да ми дава акъл какво му е. Аман.

Ренка за кърменнето легнал е много удобно. Аз нощем така. И даже дремвам докато суче и си се наспивам добре през нощта. Значи слагаш го на леглото от страната от която ще кърмиш и лягаш настрани с/у него. Подаваш му с ръка гърдата и като я захапе си се наместваш хубаво да си легнеш по-нагоре или по-надолу. Ох, надявам се да го обясних добре, но пробвай, супер е, това ми е най-удобната поза и си почивам екстра.

Ивелинке, добре дошла сладурке. Браво за педиатъра, това е голям късмет. Аз от моя вече почвам да не съм доволна още от начало и ще видим как ще я караме. Нещо за ваксините ми прави чупки. Някой да е чул, че ако искаш да си закупиш умъртвена ваксина ти трябва разрешение от ХЕИ?

# 94
Синеочка  Hug мерси ще пробвам.

# 95
  • София
За малко се включвам, че съм голям заплес, меко казано! Изи мила говорихма по телефона толкова време, а забравих да ти честитя МЕСЕЧИНКАТА на Калоян. Да ти е живо и здраво синчето.
Аз имам да разказвам, ама няма да е сега.
Иве, добре дошла мила. Радвам се, че си харесала педито Simple Smile Нас ни сложи на адаптирано за повръщащи бебета. Гледам да не й давам, а да си яде повече от мен, вече има кърма. Айде ще разказвам скоро, че много неща ни се събраха на главата и много притеснения.

# 96
Здравейте, майчета! Благодаря ви за съчуствието! Кърмата си ми тръгна точно както на Синеочка.. Аз всъщност с моя предишен постинг исках да ви кажа да не изпадате като мен в дупка! Да бъдете спокойни каквото и да става около вас, защото е факт, че стреса влияе отрицателно както върху майката, така и върху бебенцето. А нито ние, нито децата ни го заслужават! Но не ми остана време да довърша...
И отново хиляди благодарности на нашата Бърза Помощ, разбирайте Асето, която ме успокои и ми каза как да се справя с временната криза. Както и на мамито от Кърмаческия и на Равия, които също ми удариха едно рамо с техния опит.   bouquet

26, това чудо се нарича система за дохранване - имам го на картинка в моята книжка, но в БГ не съществуват такива неща засега.

Ивенце, добра дошла и от мен! Чакам те да се обадиш за разходка  Wink

Момичета, хайде на 5 август да подкрепим кърмаческия поход! Аз съм супер запалена, още повече, че вече съм спец в кърменето по парковете. Страхотно е!!!!

Хайде, лека вечер на всики и дано да поспим!   bouquet

# 97
Здравейте!
Рени пробвай , наистина е много удобно да се кърми легнала (поне на мен)Simple Smile
Нашият обрив от претоплянето е на изчезване , пием едни капчици и почти не са останали точици!
И ние през ноща се храним просто не може да издържа на вода Simple Smile
И миналата седмица на консултацията като я теглиха е качила 400гр. и сме вече 3830кг:)

Да ви питам:
Как ги обличате нощем и с какво ги завивате ?

# 98
  • на правилното място, в точното време
  Синеочка го е обяснила доста добре, Ренка! Дано да успееш, но наистина е много облекчаващо. Аз също успявам да си поспя докато беба суче. Не мога да й хвана дирите кога и колко яде, но пък надявам се да се наяжда, щото и не мърка и спи!
  Пърли, скъпа, много съжалявам за всичко, което си преживяла! Sad Но , момичета, колкото и да е трудно, спечелете мъжете си на своя страна, иначе битката ви със обсебващите свеките е загубена! Всяка една си познава мъжа и знае как да достигне до сърцето му, така че - действайте!
   За завиването нощем-ами нищо по особено. Беба си спи по боди с къс ръкав, ако е по-хладно- може и с дълъг, но рядко. Завивам я с една пелена бархетна,преди ги ползвах за повиване на баткото. Ръчичките и нослето и са топли и това ме успокоява. А , забравих, спим и с чорапи. У нас е хладничко и не  смея да я събуя, веднага й става хладно нослето.
    Да се оплача , имаме много колики и много плачкаме. Вече не ни помагат капките Саб. Само като я гушна и се успокоява. При вас как е? Ако има ефикасен начин,макар че се съмнявам, споделете  Praynig

# 99
а,май всички бебоци са си еднакви с бебешките им номера;)И ние не издържаме на вода нощем и ша не ша давам да цоца.Аз да се оплача от педито си ,уж много прехвалена..Първо каза,че не мога да ползвам различни козметики,а смао от една серия,защото можело да се получи алергична реакция.пОСЛЕ КАТО ПОЛУчихме млечница въпреки лудото стерилизиране и хигиената у дома ми изкара акъла,като ми каза,че ако не се излекува може да прерастне в гъбична пневмония #2gunfire Да не говорим,че освен стерилизирането ме накара на всяко ползване да кисна всичко и в Амукина SickДобре поне,че още на втория ден всичко отшумя и вече сме чисти.А върхът беше,че ни каза,че качените 500 гр за две седмици са много,нищо че имаме доста да наваксваме,защото се родихме 2800.
Момичета,как го постигате това с отказването на нощното хранене?! newsm78

# 100
  • Варна
Tizija аз мисля, че млечницата няма нищо общо с хигиената. Трябва след всяко хранене да се изплаква устичката с водичка да не остава мляко в нея, защото млечницата се образува от него. Ние също имахме, защото аз реших, че бебо не трябва да пие вода. Нашто педи каза сега да натърквам бибероните със сода преди стерилизирането за да не се получи пак.
Голям зор е туй нощно хранене. Мъчим се вече цяла седмица, но ефекта е - плачещо и мрънкоща бебе цяло нощ, зомбирана мама и недоспал батко............ #Crazy А ма още не се давам, да видим до кога newsm78.

# 101
Да се включа и аз за нощното хранене. Ами Лора сама си направи интервал от 6 часа. Насила не става. Първите две седмици беше ад. Като имаше и няколко дена когато я хранех през два часа нощем, значи представете си, ама като реве какво да правиш. Но пък после започна сама да спи по 6 часа, като  този интервал го правеше от 9 до 3. И ние му измислихме цаката и на това. Понеже след къпането и хранене в 9 спеше повече тогава, ние поизместихме малко по-късно къпането. Сега почваме към 10 без нещо да я къпем, храня я след това и то става към 11. От седмица и половина така и тя се буди в 5 сутринта. А днес ме изуми - събуди се в 6. Е какво да ви кажа - рахатлък отвсякъде - 7 часа сън без прекъсване и после още три. Така мога да отгледам и 100 бебета. През деня като ми се полигави малко нито ми тежи нито нищо - като съм си се наспала. А и честно казано не плаче много. Има колики, но си ги търпи докато може, само прави жални физиономии и се гърчи. И така самичка си се справям, на разходки луняме из квартала с часове, докато татко е на работа да ни минава време.

А в сряда идва майка ми на гости и аз я нахраних и оставих кърма в шише да я нахрани на следващото и  излязохме, като имахме 6 часа. Ходих на фризьор, ходихме да пием бира в судентски град. Ама така отпуснах и се почувствах човек. И даже ми се повдигна самочувствието че ме заглеждаха някакви момченца след фризьора. Heart Eyes

За тая млечница да ви кажа също, май не зависи от това дали се дава вода или не. Аз не давам след хранене. Просто тя не ще. Какво да правя. И млечница(пупупу) няма за сега. А и може ли постоянно тая вода да даваш - нали ще повърне сл. 5 мин. и трябва пак да и плакнеш устата. То така луда работа.  newsm78

Друго което ще споделя е един лек за колики, ма бабешки. Незнам дали при нас има ефект или просто Лора няма много колики. Взема се дръвце от бял бор. Демек клечица и се запалва, държи се отгоре една чаена лъжичка да се опуши добре от дима. След това се капва кърма в лъжичката и се разбърква саждата. Дава и се през биберон, иначе се уцапва и го плюва. Това преди всяко хранене. Абсолютно безвредно, изхвърля се с акото, на принципа на активния въглен е.

# 102
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=117058.0

Видях това, същото е като моята сажда.

# 103
Здравейте
Нашата бебка май си пада от ревливките, на да ми жива и здравичка, на кърма за 1 седмица качи 300 гр. , а предната а адапте 250, та вече сме 4450гр. и имам чувството че две от малките и гащеризончета и са късички Joy, явно са за съвсем малки бебенца. Пу Пу Ние също за сега поне спим нощем от към 12 - 1 часа до към 6-6.30 сутрин без да се будим, някъде от втората седмица се приучи, а тя и тогава засука /на 12 ден/. Не суче много спокойно, ама и аз имам тия дни проблем с гърдите, та все цедя и вчера май нещо не и достигна. Личицето и има едни пъпчици с бял връх някои и не минават пустите. Мия я с превярена вода след ядене, с дерматологича вода я почиствам и крем за лице на Мустела взех / него не го ползвам чакам да минат пъпките/ , а сега и отвара от смрадлика с памучен тампон я обтривам, но все още няма ефект. Ние след баня се освежаваме и до следващото хранене не спим, то като се наядем към 12 откарваме до сутрин. Мноого хълца Дамяна и док каза, че не изкарва добре въздух, а уж се уригва при ядене.
За мен кво да ви казвам тия температури ме спукаха, оня ден 38.5 и аз шах. То не бе от операцията, от гърдите /едната мине другата ме почне, ту от едната ту от другата страна..../ от незнам си кво... Дано скоро нещата да се нормализират че ще откача, а и на кърмата взе да се отразява ooooh!
Да не забравя да се похваля, вчера ни падна пъпчето Hug

# 104
Да се включа и аз  Simple Smile За пъпчиците нашия педи каза чай от лайка, но по-силен(вместо 1 пакетче, слагате 2). Да изстине хубаво и мажете личецето. Все още не мога да ви кажа за ефект, защото ни го каз днес. Ще ви държа в течение  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт