Тежък регрес на дете

 • 141 721
 • 1 388
 •   1
Отговори
 • Мнения: 265
Здравейте.
Бих искала да чуя мненията ви, за мен всяко е важно.
Моята история е следната - имам дете на 11 години. Роди се здраво, нормално дете. Не беше пила антибиотици до 10 години, до тогава не е боледувала сериозно. Има всички ваксини до 11 год. Миналият ноември беше с тежка бактериална пневмония, 11 дни в болница, венозни 2 антибиотика+урбазон. От тогава започнаха проблемите. Започна да казва , че и е трудно да диша и имаше едно свирене в гърдите, не постоянно. Правих пак снимка и нямаше нищо. От Януари 2019г. Започна да говори по - тихо и накъсваше думите. Февруари 2019г.изкара и група, пак антибиотик, без усложнения. Започна ериус. Май месец си взе матурите, от 1 до 4 клас винаги е завършила с отличен, на матурите също. Ходеше на Европа, има сертификати на Кеймбридж. Говореше перфектно английски. Въобще нормално дете , с нормален интелект и развитие. Единствено това, че от малка ходи на пръсти, сега не толкова. Постепенно от април - май започна да говори по - тихо. Април и дойде и цикъла, до сега е редовен. И така до началото на август, когато спря да говори с всички. От септември освен, че не говореше, стана агресивна към нея и повече към нас, не дава никой да я докосва, дърпа се. Пълна апатия към всичко, не иска да пише, рисува, не гледа ТВ, не иска таблет, нищо, издава някакви звуци по цял ден. Правихме и резонанс септември, но няма нищо. Правихме какви ли не кръвни изследвания -ПКК, CRP, витамини Б6, Б12, тежки метали, всичко е ок. Октомври бяхме в детската педиатрия в неврология, правиха и 2 пъти ЕЕГ, в норма. От там и пуснаха за болест на Крабе, метахроматична левкодистрофия, отрицателни. Ние си пуснахме Рет, чуплива х хромозома, отрицателни. Чакаме от Геника голям панел, но чак януари. Сега ноември бяхме пак в педиатрията в генетика, пуснаха ни доста изследвания, чакаме и там. Ще чакам всяко едно мнение е важно за мен, предположения, съвети. Забравих да спомена, правихме в Майчин дом пакет метаболитен скрининг, всичко е ок. В момента детето не говори, агресията и намаля, но не иска да се обслужва сама, ако я остава да седне , седи и не става, докато аз не я вдигна. Иначе навън си ходи, храни се. Мислехме, че се прави, но почти 3 - 4 мес да не говори, едва ли. Благодаря на всички отделили от времето си!

Забравих да спомена, че ходихме и в Свети Никола, от там казват да отхвърлят невролозите и генетиците всичко и тогава ще я приемат да я изследват дали е нещо психиатрично. Ходихме и на детски психиатър, психиатърката мисли, че е нещо неврологично или метаболитно, при такъв сериозен регрес. В генетика също клонят към нещо метаболитно вродено, ни трябва около 20 дни да чакаме.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 00:22 от Не се сърди, човече

# 1
 • София/Севлиево
 • Мнения: 10 879
А със слухът как е?Просто четейки,че е спряла да говори и издава звуци ме навежда на мисълта да попитам.Много проблеми могат да се отключат от намален(не дай Боже изгубен) слух...Иначе всички тези генетични изследвания съм ги правила на синът ми,също метаболитните и за тежки метали и дефицити на витамини.Но той има проблеми от бебе,от аутистичния спектър е,даже тази година му поставиха диагноза Детски аутизъм в Св.Никола,но най-първото изследване,което ни накараха да направим беше на слуха.

# 2
 • Мнения: 265
Благодаря, че се включихте. Мислила съм за УНГ, но не знам как ще стане прегледа като не дава да я пипат и не изпълнява команди. Иначе мисля, че чува, като и говоря стари случки или нещо смешно реагира и се усмихва, но не говори.

# 3
 • Мнения: 57
На мен много ми прилича на психически проблем. Да не би детето да е изживяло някаква травма, насилие , случка, нещо в училище или навън, което ви обягва? Разговаряхте ли с учителите?

# 4
 • Мнения: 11 743
На мен много ми прилича на психически проблем. Да не би детето да е изживяло някаква травма, насилие , случка, нещо в училище или навън, което ви обягва? Разговаряхте ли с учителите?

Тъкмо това щях да пиша, докато четях през цялото време в главата ми се въртеше, че поведението ми говори, че детето е преживяло някакво насилие  Confused

# 5
 • Мнения: 265
Благодаря за отговорите.
Питала съм госпожата, нищо не ми е казвала. Водих я и на гинеколог, всичко е ок. Ако няма нищо метаболитно генетично, ще ходим пак в Свети Никола.

# 6
 • Мнения: 358
Търсили ли сте информация на английски за подобни случаи в интернет? Преди почти година така открих какво става с моята дъщеря. На български нямаше никаква подобна информация на проблема, който имахме.
Надявам се детето Ви да се оправи!

# 7
 • Мнения: 265
Благодаря за отговора. Бихте ли ми препоръчали форум или къде бих могла да намеря нещо за моя проблем.

# 8
 • Мнения: 947
Изглежда ми като  преживян силен стрес.. някаква травма. А само у дома ли отказва да говори? В училище? Опитайте с психолози преди психиатрите.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 16:29 от Maria_Mia

# 9
 • Мнения: 265
Благодаря за отговора! Никъде не говори, нито в нас , нито навън, с никой. Вече се чудим дали не може или не иска. На моменти е абсолютно неадекватна, издава някакви бебешки звуци... Дори и на училище не е ходила тази учебна година. Водя я на психолог, и тя, и другите лекари препоръчват да отложим уч.год по здравословни причини. Като гледам другите деца да ходят на училище, сърцето ми се къса, че моето не може. Много е трудна работата с нея с психолог като не говори, не може по никакъв начин да и се привлече вниманието. Докато чакаме тези метаболитните изследвания да станат готови, ще се побъркаме...

# 10
 • Мнения: 2 755
ЯМР на главата правихте ли? Може да прочетете за протокола но д-р Немечек и да опитате,  някой хора с подобни симптоми  са много доволни.

# 11
 • Мнения: 265
Благодаря за отговора!
Имаме ЯМР от септември 2019 г от Сити Клиник - София, като има разчитане от там и от " Иван Рилски ", пише, че всичко е нормално. Ще прочета за д - р Немечек, благодаря.

# 12
 • Мнения: 947
Стискам палци!

# 13
 • Мнения: 265
Благодаря Ви! 🌺

# 14
 • Мнения: 2 755
В момента можете ли да разберете, ако я боли нещо? Преди да спре да говори какво обясняваше,  защо говори тихо, да не я боли?
Мисълта ми е да не е някой паразит... С акнето как е, забелязва ли се някаква промяна?
 Опитахте ли да спрете определени храни?  Понякога  антибиотикът уврежда червата и те стават пропускливи.  Молекулите на млякото и глутена преминават през тях и попадат направо в кръвта, като е възможно да направят подобни увреждания. Ако решите да опитате с диета и спрете възможно дразнещите храни, ако е от това , до седмица - 10 дни ще забележите подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт