Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тежък регрес на дете

 • 101 767
 • 1 347
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 8 911
ЯМР и ЕЕГ щяха да покажат.

Говоря за Автоимунен енцефалит. Не съм убедена, че скенера обезателно го засича.
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/avtoimunen-entsefalit-razviva-s … -sedmitsi-n-29051

Може да обсъдите с лекар тестово лечение с кортикостероиди. Не говоря да приемете диагнозата ми за автоимунен цефалит, а да се отстрани така автоимунен процес.

# 46
 • Мнения: 3 023
Предварително се извинявам за въпроса, но живеете ли с бащата, на мен ми прилича на нещо емоционално, случвало ми се е в по-лека форма след посещение при баща си да се върне детето така, изпито , изтормозено, сякаш в депресия, знаете тук често се случва единия родител да говори против другия и детето се разболява от тази простотия.

# 47
 • Мнения: 244
От неврологията в педиатрията сме говорили за автоимунен енцефалит, даже в епикризата пише, че го изключват, в следствие на резонанса. Но ни предложиха да направим пункция, която те правят и мисля казаха в Испания се изследва. Мен ме е много страх от тази пункция....едно мърдане на детето, дори и под упойка да е, и може да не може да ходи. А то това ни остава 🤤🤤🤤
...прилича ми на силен срив след емоционален шок.
И аз съм на това мнение.
Поли, как работите за емоционална връзка с нея, за изграждане на невербална комуникация и за (нямам идея дали го казвам правилно) осъзнатостта й вкъщи като сигурно място? Подадоха ли ви идеи как да постигнете прогрес в това отношение?
Много ми е трудно да я разбера какво и е и какво иска, понякога разбирам по движенията и, по очите, емоциите ни, но никой не ни е давал съвет как да се работи с нея. Не знам дали всеки път е правилно това , което правя, но горе - Долу засега се справям, мисля.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 12:37 от AnMary

# 48
 • София
 • Мнения: 7 543
Относно изследването на слуха,за което ви бях споменала,във вашия случай ще трябва да е с пълна упойка,въпреки че на тази възраст може и без.
Възможно е и от навлизането в пубертета да е.При моят син в момента се наблюдава известен регрес в някои отношения,при разговор с детски психиатър,психолог и учителите разбрах,че било нормално.Но когато поисках лекарство категорично ми бе отказано,т.к.нямало да му се отрази добре.Психиатърката ми каза ,че може успокоителни от рода на мента,глог и валериан,а във ФБ една мама писа за сироп Алора и от две седмици пробвам с него-като че ли има подобрение,но е незначително.Пробвали сме с капките на Бах-цяло лято ги взема и никакъв ефект от тях(взимаше три различни комбинации),също с диета без глутен и казеин-и от нея никакъв ефект,терапия в барокамера и дори уред за чист кислород бяхме наели и спеше с една тръбичка,която му го доставяше директно ,но пак нямаше търсения от мен ефект...

# 49
 • Мнения: 244
Предварително се извинявам за въпроса, но живеете ли с бащата, на мен ми прилича на нещо емоционално, случвало ми се е в по-лека форма след посещение при баща си да се върне детето така, изпито , изтормозено, сякаш в депресия, знаете тук често се случва единия родител да говори против другия и детето се разболява от тази простотия.
С бащата сме разделени, може би вътрешно да си изживява нещо, знам ли вече какво да мисля. Нищо не ми е казвала и преди, сега като идва баща и се държи като с всички ни, не говори и с него. Питаме я какво иска, че каквото  каже, ще го направим, но пак не говори. Иначе има лек напредък, намаля агресията, дава малко повече да я пипаме, усмихва се като и казваме нещо смешно, но пак не иска/не може да се обслужва сама и не говори. Ама това говорене много ме измъчва.....какво ли е и на нея, почти 4 мес да не говори, пак не може/не иска не се знае.. 😢

# 50
 • Мнения: 34
Здравейте,

Това, през което преминавате е ужасно, пожелавам от сърце да намерите решение на проблема.
Видях, че са пускани изследвания за витамин Б12. Какъв е резултатът? В лабораториите референтните стойности са занижени и често тежък дефицит излиза като нормален резултат. От прочетеното за дефицита на Б12, повечето лекари като видят, че е в "норма" спрямо лабораторията, неглижират проблема. А дефицитът може да се прояви като редица тежки заболявания - аутизъм, множествена склероза, включително и регрес в развитието и неврологични проблеми. Във форума има тема с много подробности, онлайн може да се намери и книгата "А дали не е Б12" (имам я на PDF, мога да ви я изпратя).

Пожелавам ви успех!

# 51
 • Мнения: 244
Благодаря Ви за отговора!
Б 12 сме го правили 3 пъти, все клони към 240-280 в тези граници. Показала съм ги на доктор Кадъм, казва, че са гранични, но не е от Б12  проблема... Доколкото знам за София тя се занимава и прави консултации специално за Б 12. За мен тя е много добър лекар и и имам пълно доверие. Днес е излязло едно изследване цероплазмин, казва, че е добро докторката. Другите чак след 2 седмици...чакаме и напрежение...

# 52
 • Мнения: 3 023
Добре де ,а психолозите какво казват, само от едно посещение ли се отказват да се занимават с детето, случило ли се е нещо преди това състояние, може причината да е много проста, но тук всеки лекар гледа своята специалност, не се гледа комплексно на симптомите

# 53
 • Мнения: 2 760
Оставам с впечатление, че допускате възможността да го прави умишлено?
От кога сте разделени с бащата?  Възможно ли е , ако е умишлено, това да е причината?

# 54
 • Мнения: 9 181
Благодаря Ви за отговора!
Б 12 сме го правили 3 пъти, все клони към 240-280 в тези граници. Показала съм ги на доктор Кадъм, казва, че са гранични, но не е от Б12  проблема... Доколкото знам за София тя се занимава и прави консултации специално за Б 12. За мен тя е много добър лекар и и имам пълно доверие. Днес е излязло едно изследване цероплазмин, казва, че е добро докторката. Другите чак след 2 седмици...чакаме и напрежение...

Доктор Кадъм не препоръча ли прием на В12? Може да не е от това проблема, но този резултат е доста нисък за дете, в предвид, че за тях се изисква стойности около 700-800. Вит. Д предполагам е проверяван и той?

А случайно да може да предположите от какво е положителната промяна (усмивки, намаляване на агресията), нещо да се е случило през това време, нещо да сте променили?
Комуникирате ли да отговаря с да и не, дори и с очи, кимване т.е. разбирането на речта добро ли е?

# 55
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 2 452
Много ми е трудно да я разбера какво и е ...
Реално в момента не е толкова важно да проговори, колкото да има обмяна на информация между вас. Някой от специалистите поне не изкоментира ли в тази насока? Точно като описаното и аз бих изключила всякакви опции да здравословни проблеми. Но това не става за сметка на игнориране емоционалното и психично здраве на детето, а успоредно с това. Правилно се опитвате да се справите вкъщи, но би трябвало да се помогне с насоки и обследване, не да ви пренебрегват по въпроса.

# 56
 • София
 • Мнения: 6 131
https://www.discovermagazine.com/health/infections-in-kids-brain … ders-through-pans

Потърсете статии за PANS синдром.

http://med.stanford.edu/pans.htmlPediatric Acute-onset Neuropsychiatric Syndrome (PANS) is a clinical diagnosis given to children who have a dramatic – sometimes overnight – onset of neuropsychiatric symptoms including obsessions/compulsions or food restriction. They are often diagnosed with obsessive-compulsive disorder (OCD) or an eating disorder, but the sudden onset of symptoms separates PANS from these other disorders. In addition, they may have symptoms of depression, irritability, anxiety, and have difficulty with schoolwork. The cause of PANS is unknown in most cases but is thought to be triggered by infections, metabolic disturbances, and other inflammatory reactions.


Like PANS, children with Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorder Associated with Streptococcal Infections (PANDAS) have an acute onset – within 2 to 3 days – of neuropsychiatric symptoms, specifically OCD or tics (involuntary, purposeless movements). However, PANDAS patients test positive for a recent streptococcal infection, such as strep throat, peri-anal strep or scarlet fever. Like PANS patients, they also may suffer from uncontrollable emotions, irritability, anxiety and loss of academic ability and handwriting skills. Although PANDAS was identified as a medical syndrome more than a decade before PANS, it has been classified as a subset of PANS. To date, PANDAS is the only known subset of PANS, but we may discover more causes in the future.

# 57
 • София
 • Мнения: 865
Така, както чета дотук ми прилича на инсулт, който е засегнал центъра за речта в мозъка. Макар че, не вярвам да е това. С кръвното как е? Аз имах съученици, които в 4- ти клас имаха 150/100 кръвно.

# 58
 • Бургас
 • Мнения: 2 563
Забравих да спомена, че ходихме и в Свети Никола, от там казват да отхвърлят невролозите и генетиците всичко и тогава ще я приемат да я изследват дали е нещо психиатрично.
Хебефренната шизофрения  е с  начало около тази възраст. Дано се отхвърли от психиатрите. Успех с изследванията и лечението!

# 59
 • Мнения: 566
Да, може би е по- добре да се започне незабавно лечение с антипсихотици  и детето ще си оправи, ако е това и е доста вероятно.  Не знам какво чакат лекарите още. Ти, като майка не ти ли подсказва интуицията, ако се прави то е очевидно, не може да е такава актриса , снимай я с камера,  когато е сама в стаята, тогава излез от апартамента за 10 митути примерно и тя да знае, че е сама.

Общи условия

Активация на акаунт