Кафеавтомат - заслужава ли си? /тема 2/

• 51 970
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Еййй, знаех си. Един го продава тук, внасял го от Италия. Попитах го какво е- арабика,робуста? Той замълча, пък каза: "Арабика". Викам си- щом замълча, не е сигурно. Мъжът ми пък,без да ме пита, взел черната Лаваца, десет от десет....Сега ако кажете с какво да я смеся, да не е толкова силно кафето, че да ми идва да ги избия у нас всичките Stuck Out Tongue Winking Eye, да има каймак и да е по- малко кисела? Абе..не загубвам надежда че ще го нацеля някой ден моето кафе Joy

# 601
Здравейте, искам да си взема кафеавтомат, който да прави хубаво кафе с плътен каймак и да не е прекалено шумна да ме събужда преди да съм си изпила кафето.  Моля за съвети от тези, които имат и ползват кафеавтомат. Едини от моделите, които разглеждам са  Seaco Synthia или Intelia,  Delonghi Magnifica S ,Delonghi ECAM, Saeco Minuto, Bosh VeroCup и тази по -стара Saeco Talea. https://kafemashini.ch/produkt/saeco-talea-giro . Ако имате впечатления от някои модели моля да споделите.

# 602
  • София
Еййй, знаех си. Един го продава тук, внасял го от Италия. Попитах го какво е- арабика,робуста? Той замълча, пък каза: "Арабика". Викам си- щом замълча, не е сигурно. Мъжът ми пък,без да ме пита, взел черната Лаваца, десет от десет....Сега ако кажете с какво да я смеся, да не е толкова силно кафето, че да ми идва да ги избия у нас всичките Stuck Out Tongue Winking Eye, да има каймак и да е по- малко кисела? Абе..не загубвам надежда че ще го нацеля някой ден моето кафе Joy
Назад похвалих сребърното Бианки - хем е евтино, хем е хубаво, не е кисело, не е силно.

# 603

С какъв автомат сте и доволна ли сте? Може ли да споделите впечатления?благодаря
Имам Гаджия кафемашина, прави невероятен каймак.
Има ли някой автомат с такъв каймак?  В офиса има Филипс автомат-не прави чак такъв крем.

Най-вероятно и кафето е различно на двете места Simple Smile

Моят автомат прави различен каймак, според това какво кафе съм заредила.

# 604
Имахме Saeco Talea Giro преди да си вземем Филипс-а.  Мноого бяхме доволни от машинката! Сменихме я само защото групата й се скапа и не ни се занимаваше да я ремонтираме. Но сега е при майка ми и си работи перфектно.
За мен не беше шумна. А за каймака, зависи от кафето най - вече.

# 605
Здравейте, искам да си взема кафеавтомат, който да прави хубаво кафе с плътен каймак и да не е прекалено шумна да ме събужда преди да съм си изпила кафето.  Моля за съвети от тези, които имат и ползват кафеавтомат. Едини от моделите, които разглеждам са  Seaco Synthia или Intelia,  Delonghi Magnifica S ,Delonghi ECAM, Saeco Minuto, Bosh VeroCup и тази по -стара Saeco Talea. https://kafemashini.ch/produkt/saeco-talea-giro . Ако имате впечатления от някои модели моля да споделите.

Аз имам Bosch VeroCup.
С кафе на зърна - смес арабика и робуста, прави приятно кафе, даже с каймак.
Сега напоследък си правя Лате и също ми харесва.
Дразни ме, че се изплаква на всяко включване и изключване, но явно трябва.
Когато мели кафето, има шум, но няма как.

# 606
  • Швейцария
И моята Делонги се плакне преди и след правене на кафе. Явно всички автомати са така. И често свети да се чисти от котлен камък. Златна ще ми излезе като купувам толкова често препарата. Че и филтър всеки месец и половина.

# 607
И моята Делонги се плакне преди и след правене на кафе. Явно всички автомати са така. И често свети да се чисти от котлен камък. Златна ще ми излезе като купувам толкова често препарата. Че и филтър всеки месец и половина.

Моята я ползвам с вода от кана с пречистващ филтър. Четвърти месец вече я ползвам и не е светнала за декалциране.

# 608
  • София
Ама защо се изненадвате ,че автоматите искат подръжка?Аз имам много кафемашини,а колко са ми минали през ръцете-автомата за мен е незаменим.Просто трябва да приемеш още преди да го купиш ,че ще го обгрижваш-това включва съвестно почистване на всички части,без да се пропуска групата.Да ,даваш пари и за препарати за котлен камък,филтри Но пък няма такова удобство само да натиснеш копчето и да имаш кафето такова каквото го обичаш.Каймакът зависи от кафето и начина на смилане,като си откриете точното кафе ще сте доволни.Аз пия по 7-8 кафета през деня и ми е много важно кафето.Даже много често си правя кафе от вкъщи и тръгвам по-задачи,в колата все съм с кафето.И не на последно място -хич не ме дразни ,че се мие и самопочиства след всяко кафе и че е шумна.Да не ми е в спалнята.Онзи ден ми показа както правеше кафе някаква грешка.Капсули нямах в момента и извадих едно саеко с ръкохватка.Ами тегава работа.Веднага се изтрелях до магазина и почнах да се оглеждам за нов автомат.Обаче като се прибрах и я почистих основно,смазах блока и автомата тръгна.От както ползвам автомати,не си представям да мина на друго.

# 609
  • в 1001-та нощ
За какви филтри става въпрос?

# 610
За какви филтри става въпрос?
Предполагам, че тези в отделението за вода ще са  Simple Smile

# 611
  • Sofia
Аз имам Делонги и я ползвам с изворна вода. За шест месеца съм декалцирала веднъж ( светна лампичка)

# 612
  • София
Моят филтър е  мушнат е във ваната с чиста вода.Аз сменям всеки месец като ми поиска WinkАз също в резервоара не наливам директно от чешмата,ами от кана Брита.Но си иска филтър и си иска и декалциране.Но в нас много кафета се правят на ден Simple Smile 

# 613
  • Швейцария
При нас водата е много калцирана и затова често свети. Сега и аз съм сложила филтрирана вода, пък да видим.
Алена, филтърът се слага в контейнера с вода.

# 614
И аз съм с автомат на DeLonghi Caffe Corso , но нямам филтър в отделението за водата . Аз сипвам от кана Брита вода и някой път от изворната от диспенсъра .
А това за лампата кога да светне се настройва според твърдостта на водата , ако сте я настроили на по-твърда може затова да светка по-често лампата .

Общи условия

Активация на акаунт